WhatsApp kommer att tillämpa nolltolerans mot tredjepartsapplikationer och du kan förlora ditt konto

digitateam

Det sociala nätverket för snabbmeddelanden WhatsApp har en nolltoleranspolicy mot tredjepartsapplikationer för att få tillgång till sin tjänst och de som använder den här typen av applikationer som ändrar tjänstens funktion riskerar att förlora sitt konto.

Som meddelats i ett uttalande på sin webbplats, i en första fas kommer kontona att bli föremål för en tillfällig avstängning och om det kvarstår kan ditt konto stängas av permanent. I uttalandet påpekar det att “Om du fick ett meddelande i applikationen som meddelar att ditt konto är “tillfälligt avstängt” betyder det att du förmodligen använder en obehörig version av WhatsApp istället för den officiella WhatsApp-applikationen. Om efter ditt konto har blivit tillfälligt avstängd om du inte börjar använda den officiella versionen av WhatsApp, kan ditt konto stängas av permanent.”

När det gäller förbjudna appar hänvisar WhatsApp till appar som GB WhatsApp, WhatsApp eller andra appar som påstår sig kunna flytta dina chattar från en telefon till en annan eller är ändrade versioner av själva tjänsten. I grund och botten ger dessa typer av applikationer en större grad av anpassning till WhatsApp-upplevelsen samt verktyg för att göra åtgärder som att exportera chattar mycket enklare. Men för sin del säkerställer plattformen att dessa applikationer bryter mot dess användarvillkor och hävdar att de inte är säkra.

WhatsApp hävdar att “Dessa inofficiella applikationer är utvecklade av tredje part och bryter mot våra användarvillkor. WhatsApp stöder inte användningen av dessa tredjepartsapplikationer eftersom det inte är möjligt att validera deras säkerhetspraxis.”

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Safari riskerar att bli den nya Internet Explorer

WebKit-motorn ligger långt efter konkurrenterna Arvet från Internet Explorer 6 är fortfarande en mardröm för webbutvecklare. Microsofts webbläsare från förr gjorde livet surt för dem, och det är bara lite hyperboliskt att säga att den nästan förstörde hela Internet. Det var verkligen så illa, mina […]

Subscribe US Now