En firmwareuppdatering för HP-skrivare tvingar konsumenter att använda originalkassetter när företaget lovade att inte göra det i sin reklam

digitateam

Det var i slutet av 2016 när HP tillhandahöll sina skrivare och hävdade till sina kunder att de var kompatibla med bläckpatroner från tredje part. Det var ett mycket saftigt påstående för alla konsumenter eftersom kostnaden för bläck alltid har överstigit kostnaden för själva enheten och patroner från tredje part är vanligtvis billigare.

Som förklarats av OCU, Organisation of Consumers and Users, begränsar en firmwareuppdatering detta alternativ, vilket gör att ett fel visas när en icke-märkt patron installeras. På så sätt tvingar företaget sina användare att köpa officiella HP-patroner eller till och med byta ut skrivaren helt. Det är av alla dessa skäl som OCU kräver att HP betalar skadestånd till sina konsumenter i Spanien, Portugal, Belgien, Italien och Brasilien för att dess skrivare inte är kompatibla med patroner från andra märken.

Närmare bestämt kräver organisationen 150 euro för varje person som berörs av det “falska löftet”, efter exemplet med nordamerikanska konsumenters påståenden för samma metoder, för vilka företaget gick med på att kompensera varje kärande med mellan 80 och 120 euro för en totalt 1,20 miljoner euro. Dessutom kräver de att företaget omedelbart upphör med denna vilseledande och skadliga praxis för användarna, som måste köpa andra patroner trots vad de fått veta.

I händelse av att företaget inte får ett tillfredsställande svar för konsumenterna är OCU och andra europeiska organisationer villiga att inleda en kollektiv åtgärd för att få adekvat ersättning till konsumenterna.

Next Post

Läckte den största listan med lösenord i historien

Vissa hackare har publicerat en lista med lösenord, den största hittills, där åtkomstdata från miljontals användare på alla typer av webbsidor och tjänster finns. Textdokumentet, 100 GB i storlek, har publicerats av ett populärt forum som besöks av hackare och cybersäkerhetsexperter. Den som ansvarar för publiceringen bekräftar att dokumentet innehåller […]

Subscribe US Now