BitTorrent fyller 20 år

digitateam

Den gångna helgen har det gått tjugo år sedan BitTorrent-protokollet kom i dagen. Den skapades av programmeraren Bram Cohen som revolutionerade sättet att dela innehåll på Internet genom ett nytt och revolutionerande peer-to-peer fildelningssystem som heter P2P.

Det var den 2 juli 2001 när de tillkännagav på en Yahoo! lanseringen av ett nytt protokoll kallat BitTorrent och som vid den tiden bara upphetsade dess skapare. Det var förmodligen en av de mest nedslående mjukvaruversionerna någonsin. Den officiella webbplatsen, klädd i några rader HTML-kod med svart text på vit bakgrund, lyckades inte heller imponera.

På den tiden backades det inte upp av något företag och sociala medier hade inte uppfunnits ännu. Bram Cohen, som tidigare arbetat för en startup bakom MojoNation P2P-nätverket, kompenserade för sin brist på pengar och PR med fantasi och uppfinningsrikedom när han kodade projektet.

Programmeraren Bram Cohen designade protokollet i april 2001 och publicerade dess första implementering den 2 juli 2001. Det ägs för närvarande av Justin Sun, grundare av Tron Foundation, som förvärvade BitTorrent, Inc. för 140 miljoner dollar den 18 juli 2018. Det finns många BitTorrent-klienter tillgängliga för olika operativsystem.

Från och med januari 2012 hade BitTorrent 150 miljoner aktiva användare enligt BitTorrent, Inc. Baserat på detta uppskattade de det totala antalet månatliga BitTorrent-användare till mer än 250 miljoner. Enligt uppgifter som visas på deras egen webbplats uppskattar aktuella uppgifter att mer än 170 miljoner människor använder deras produkt varje månad. BitTorrent-protokollet flyttar upp till 40 % av världens internettrafik dagligen. Vid varje tidpunkt har BitTorrent i genomsnitt fler aktiva användare än YouTube och Facebook tillsammans (vid en tidpunkt, inte totalt antal unika användare) Å andra sidan, efter stängningen av Megaupload-webbplatsen, har användningen av detta protokoll ökat avsevärt.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 3 februari 2022

Western Reever är TILLGÄNGLIG med bonusar på Los Santos Tuners-uppdateringen Veckans bonusar och försäljning på GTA Online från 3 till 9 februari 2022. Endast på PC, Xbox One, PS4 och via bakåtkompatibilitet på Xbox Series X|S och PS5. Den här veckan på GTA Online finns Western Reever-motorcykeln att köpa på […]

Subscribe US Now