5 bästa surfplattor för att läsa böcker och göra anteckningar

admin

Surfplattor ger det bästa av två världar. De är större än smartphones och samtidigt mycket mer bärbara än bärbara datorer. Denna funktion gör … Läs mer

Inlägget 5 bästa surfplattor för att läsa böcker och göra anteckningar publicerades först i TecnoTuto .

Surfplattor ger det bästa av två världar. De är större än smartphones och samtidigt mycket mer bärbara än bärbara datorer. Den här funktionen gör den perfekt för att läsa böcker på språng eller ta snabba anteckningar, allt tack vare den stora skärmen.

Vissa surfplattor stöder så att du snabbt kan göra anteckningar. Och självklart kan du titta på en och annan film och arbeta på den stora skärmen.

Så om du letar efter surfplattor, särskilt för att läsa böcker och göra anteckningar, är det här våra bästa rekommendationer. Men innan dess,

1. Amazon Fire HD 8 Plus

Storlek : 10,1 tum

Fire HD 8 surfplatta, 8 tums HD-skärm, 32 GB (svart) - reklamstöd
Fire HD 8 surfplatta, 8 tums HD-skärm, 32 GB (svart) – reklamstöd

 • 8-tums HD-skärm, dubbla lagringsutrymmet (32 eller 64 GB internminne och upp till 1 TB med microSD-kort) och 2 GB RAM.
 • Upp till 12 timmars läsning, surfning på webben, titta på videor och lyssna på musik.
 • Nu kommer den med USB Type-C för enkel laddning. Batteriet laddas helt på mindre än 5 timmar (med medföljande kabel och nätadapter).
 • 30 % snabbare tack vare den nya 2,0 GHz Quad-Core-processorn.
 • Introduktion av spelläge – Njut av spel med optimerad funktionalitet utan distraktioner.

Amazon Fire HD 8 Plus är ett bra prisvärt alternativ. Denna Amazon-surfplatta har en 8-tums HD-skärm. Även om HD-skärmen inte är skarp som vissa av dess premiummotsvarigheter, är den tillräckligt bra för att ta anteckningar och läsa e-böcker.

Du kan se en film eller lyssna på låtar med den här surfplattan. Den är dock inte en av de mest estetiskt tilltalande att hålla och transportera. Tjocka ramar på sidorna och rundade hörn ger den ett gammaldags utseende.

Som sagt, det låter dig få ditt jobb gjort smidigt. Batteritiden är imponerande på nästan 12 timmar. Och i de flesta fall har det levt upp till dina förväntningar. Dessutom stöder den även trådlös laddning. Standardladdad laddning sker via USB-C.

Observera att den inte kör operativsystemet vanilla Android. Snarare kör den ett Amazon-skinn ovanpå Android-programvaran.

Återigen betyder det låga priset att du måste göra några kompromisser. Den här surfplattan visar annonser på låsskärmen och på hemskärmen. Som tur är kan du gå för no-add-varianten för några extra dollar.

Men om du letar efter batteriskärmskvalitet för att titta på filmer och videor på fritiden kan du överväga surfplattan Amazon Fire HD 10. Den kostar ingen bomb och är prisvärd.

Vi presenterar surfplattan Fire HD 10 | 10,1 '(25,6 cm), Full HD 1080p, 32 GB, svart, med reklam
Vi presenterar surfplattan Fire HD 10 | 10,1" (25,6 cm), Full HD 1080p, 32 GB, svart, med reklam

 • 10,1" (25,6 cm) Full HD-skärm med 32 eller 64 GB internminne och upp till 1 TB med microSD-kort (säljs separat).
 • Snabb och intuitiv: kraftfull Octa-Core-processor och 3 GB RAM.
 • Batteri med upp till 12 timmars autonomi och USB-C-port för enkel laddning. Laddas helt på mindre än 4 timmar (med medföljande kabel och nätadapter).
 • Njut av dina favoritappar som Netflix, Facebook, Instagram, TikTok och många fler via Amazon Appstore (Google Play är inte tillgängligt, prenumerationsavgifter kan tillkomma).
 • Med Amazon Prime kan du komma åt Prime Video, Prime Music och Prime Reading från din Fire-surfplatta.

2. Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Erbjudanden

SAMSUNG Galaxy Tab S6 Lite - 10,4 ”Surfplatta (LTE, 4G, Exynos 9611-processor, 4 GB RAM, 128 GB lagring, Android 10) Färg Grå [spansk version]
SAMSUNG Galaxy Tab S6 Lite – 10,4 ”Surfplatta (LTE, 4G, Exynos 9611-processor, 4 GB RAM, 128 GB lagring, Android 10) Färg Grå [spansk version]

 • Ny kompakt och lätt design: med ramtjockleken reducerad till 9 mm och rundade skärmkanter
 • Den nya S-Pen ger en bättre skriv- och ritupplevelse tack vare sin lägre latens på endast 26ms
 • 10,4-tums skärm och tvåhögtalarsystem med Dolby Atmos (med hörlurar) ger dig en oöverträffad multimediaupplevelse
 • 8 MP bakre kamera och 5 MP främre kamera
 • 4 GB RAM, 128 GB internminne (kan utökas med MicroSD upp till 512 GB)

Om du är misstänksam mot Amazons surfplatta och dess begränsningar kan du kolla in Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Det är den prisvärda versionen av premium Galaxy S6 Tab. Det är en bra surfplatta för att göra anteckningar med den medföljande S Pen-pennan.

På 10,4 tum har den en anständig skärmstorlek och LCD-skärmen erbjuder sanna och exakta färger. Displayen klarar sig bra i solen eller starkt ljus, vilket innebär att du kommer att kunna läsa e-böcker utomhus med minimala problem.

Samtidigt låter S Pen dig klottra eller ta anteckningar i en av de många anteckningsapparna. Som nämnts ovan kommer den med en S Pen-penna som du kan använda för att göra anteckningar och kommentera. Dessutom låter den utmärkta handflatans avvisningsteknik dig skriva och rita utan att handflatan kommer i vägen.

Denna Samsung-surfplatta gör det också roligt att titta på film eller spela vardagsspel. Det enorma batteriet på 7 040 mAh driver surfplattan och stöder även trådlös laddning. Den enda nackdelen är att den inte är riktigt lika smidig som vissa av dess premiummotsvarigheter som Apples iPad eller Galaxy Tab S6, och det av goda skäl. Denna lätta tablett kostar nästan hälften av dessa jättar.

3. Lenovo Tab Pro P11 surfplatta

Lenovo Tab P11 Pro - 11,5 tum WQXGA-surfplatta (Qualcomm Snapdragon 730G, 6 GB RAM, 128 GB lagring, Android 10, WiFi + Bluetooth), grå
Lenovo Tab P11 Pro – 11,5" WQXGA-surfplatta (Qualcomm Snapdragon 730G, 6 GB RAM, 128 GB lagring, Android 10, WiFi + Bluetooth), grå

 • 11,5" WQXGA-pekskärm, 2560×1600 pixlar, OLED, 350nits, Dolby Vision, 100 % sRGB, glansigt
 • Qualcomm Snapdragon 730G-processor (8C, 8x Kryo 470 @ 2,2GHz)
 • 6 GB LPDDR4x RAM (uMCP, DRAM), utbyggbart upp till 1 TB
 • 128 GB lagring (uMCP, UFS 2.1) kan utökas upp till 256 GB med Fat32-minne, upp till 1 TB med ExFat-minne
 • Integrerat grafikkort Qualcomm Adreno 618 GPU

Tabletten Lenovo Tab Pro P11 är ett steg över Galaxy S6 Lite och inkluderar en WQXGA-skärm och en OLED-skärm. En kraftfull processor körs inuti surfplattan och kan hantera multitasking (upp till vissa nivåer) utan problem. Du kan använda Precision Pen 2-pennan för att göra anteckningar.

Precision Pen 2 kommer inte med surfplattan och du måste köpa den separat. Det är en kapabel penna och ger smidig prestanda när du skriver ner uppgifter eller gör anteckningar i appar för anteckningar. Förutom det kan du också använda den för målarbok för att bränna bort din stress.

Som nämnts ovan är det en kraftfull surfplatta och klarar alla uppgifter med lätthet. Där Lenovo Tab Pro P11-surfplattan verkligen lyser är när den spelar upp filmer. Kraftfulla högtalare och OLED-skärm kombineras för att ge dig en uppslukande upplevelse.

Men om du vill ha en surfplatta enbart för att läsa böcker så kan surfplattans vikt (485g) vara ett hinder. Att hålla tabletten under långa perioder kan vara stressande. Men om du vill ha en mångsidig surfplatta och inte har något emot att spendera de extra pengarna, är Tab Pro P11 värd din slant.

4. Microsoft Surface Go 3

Microsoft Surface Go 3 - 10,5 tum Full HD 2-i-1 bärbar dator, WiFi, Intel Pentium Gold 6500Y, 4 GB RAM, 64 GB eMMC, Windows 11 Home, Platinum
Microsoft Surface Go 3 – 10,5 tum Full HD 2-i-1 bärbar dator, WiFi, Intel Pentium Gold 6500Y, 4 GB RAM, 64 GB eMMC, Windows 11 Home, Platinum

 • 10,5-tums Surface Go 3 är bärbar, med mångsidigheten hos en surfplatta som förvandlas till en bärbar dator och en lång batteritid på upp till 11 timmar
 • 10,5-tums pekskärm, Pixel Sense Glossy, Full HD 1920 x 1080 pixlar
 • Dual-Core Intel Pentium Gold 6500Y-processor
 • 4 GB RAM-minne, 64 GB flashminne
 • Windows 11 Home operativsystem i S-läge

Vad sägs om idén om en Windows-surfplatta? Om du är sugen på det kan du ta en titt på Microsoft Surface Go 3. Det är en 10,5-tums surfplatta som i princip fungerar som en bra enhet för anteckningar och vanligt arbete. Det är prisvärt och kostar ingen pump.

En av de största fördelarna med denna Windows-surfplatta är att du kan lägga till flera användare, till skillnad från iPad. Det inbyggda S-läget Windows 11 Home OS är dock ganska begränsande och tillåter dig inte att ladda ner appar från sekundära källor. Så ja, du kommer att fastna med Edge och du kommer inte att kunna ladda ner Chrome.

Så om dina favoritappar är från Microsoft Store kommer det inte att vara en så stor begränsning. Om inte, vore det bättre att ge honom ett pass.

Som sagt, Go 3 erbjuder tillfredsställande ljudprestanda, och om du älskar att lyssna på låtar medan du arbetar, kommer 2W-högtalarna inte att göra dig besviken.

Smala ramar gör att den ser perfekt ut. Dessutom stöder den ytterligare tillbehör som tangentbord, mus och penna.

5. iPad Mini 2022

2022 Apple iPad mini (8,3-tums Wi-Fi 64 GB) - Space Grey (6:e generationen)
2022 Apple iPad mini (8,3-tums Wi-Fi 64 GB) – Space Grey (6:e generationen)

 • 8,3-tums Liquid Retina-skärm med True Tone och brett färgomfång
 • A15 Bionic Chip med Neural Engine
 • Tryck på ID för att säkert autentisera och använda Apple Pay
 • 12 MP bakvid vidvinkel och 12 MP fram ultrabred med Centered Framing
 • Finns i lila, stjärnvit, rosa och rymdgrå

iPad Mini 2022 är liten och lätt, vilket gör det lätt att läsa e-böcker eller bära med sig. Den drivs av A15 Bionic-processorn och kan hantera nästan allt du kastar på den.

Den är kompatibel med Apple Pencil (köps separat) och låter dig klottra eller ta anteckningar med lätthet. Det finns ingen fördröjning mellan pennan och skärmen, och det är ett stort plus. Det bästa är att operativsystemet är utmärkt på att identifiera handskriven text. Så även om du snabbt klottrade något, kan du konvertera, kopiera och klistra in det i din journal eller e-post. Coolt eller hur?

Med sina 8,3 tum är den mindre än den tidigare Lenovo-surfplattan. Det kompenserar dock för LCD-skärmen med en upplösning på 2266 x 1488. Skärmen är skarp och exakt och lämpar sig för att titta på filmer och TV-program. Och hey, den inbyggda kameran är inte dålig heller.

Om du vill ha en mångsidig surfplatta och inte vill spendera på den större iPad Pro, är iPad Mini värt ett försök för dina bokläsnings- och anteckningsbehov.

Klotterklotter

Om du vill köpa en surfplatta enbart för att läsa böcker rekommenderar vi att du skaffar en dedikerad e-boksläsare som Kindle Paperwhite. Men om du vill göra anteckningar, surfa på internet och spela spel rekommenderar vi att du väljer en surfplatta.

Inlägget 5 bästa surfplattor för att läsa böcker och göra anteckningar publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Topp 5 nätverksrack och servrar för hemmet

Serverrack är designade för att lagra och montera servrar. När de används på rätt sätt kan de även rymma annan nätverksutrustning som routrar, modem, lastbalanserare eller satelliter ... Läs mer

Inlägget De 5 bästa nätverksracken och servrarna för hemmet publicerades först i TecnoTuto .

Subscribe US Now