Hur man köper aktier i ett företag i Storbritannien

aliintizar71

Om du är ny på aktiehandel i Storbritannien, kanske du undrar hur du köper aktier i ett företag. Den här artikeln täcker de grundläggande stegen vid köp av aktier och riskerna. Här är några tips om hur du väljer mäklare och aktie. När du har din information kan du påbörja din investering. Att köpa aktier kräver att du väljer en mäklare och ett bolag, vilket kan vara lite överväldigande.

Att välja en mäklare

Processen att köpa aktier i ett brittiskt företag innebär att investera i en aktie. Aktier är värdepapper som ett aktiebolag emitterar. Investeraren köper en aktie för att bekräfta ägandet och få ekonomiska fördelar från företaget. Tyvärr tar många skurkar kontroll över företaget genom att köpa aktier. För att undvika att bli en av dem, köp aktier från ett välkänt företag som är välkänt. Börsnoterade företag är mycket säkrare än privata företag.

Om du är ny på aktiemarknaden kan det vara bra att ta råd från en erfaren investerare. Välj likaså en mäklare som regleras av FCA. De avgifter som mäklare tar ut kan variera beroende på deras tjänster och dina egna förutsättningar, så att välja den mäklare med lägst avgift kan i slutändan kosta dig mer i längden. Det är dock möjligt att köpa aktier online genom en brittisk mäklare.

Att välja aktie

Det finns många saker att tänka på när man väljer en företagsaktie, men den viktigaste faktorn är hur mycket skulder företaget har. Företag med mycket skulder är föremål för höga räntor, vilket kommer att påverka deras lönsamhet. Även om det är bäst att välja ett företag med en viss skuld, kan ett skuldfritt företag ha ett högre värde. I vilket fall som helst bör du noggrant överväga alla dessa faktorer när du fattar ett beslut om att köpa en aktie i företaget.

För att fatta ett välgrundat beslut om ett företag, använd dess P/E-tal (pris/vinst per aktie). Ofta missar nybörjarinvesterare låga P/E-tal för övervärdering. Faktum är att ett lågt P/E-tal kan indikera en billig aktie. Det kan faktiskt också innebära att företaget inte har så mycket intresse bland specifika investerare. P/E-talet är ett viktigt verktyg för att välja aktier, men det är inte tillämpbart överallt. Snarare bör du använda EPS (avkastning på eget kapital) och andra finansiella mått för att bestämma företagets lönsamhet.

Risker

Det finns flera risker förknippade med att köpa aktier. Det första är att man inte vet hur företagets framtid kommer att bli. Aktiekurserna kan stiga eller falla plötsligt. I många fall får du inte det pris du betalade när du först köpte dem. Det är därför det är viktigt att undersöka ett företag innan du köper deras aktier. Men även om du känner till företagets framtidsutsikter kan du inte garantera att dina pengar ökar i värde.

Det finns flera riskfaktorer förknippade med att köpa aktier i ett företag i Storbritannien. Aktiekursen kan plötsligt falla – kanske har bolaget underpresterat eller tappat en storkund. Andra risker inkluderar juridiska problem och förändringar i ledningen. Det är också viktigt att diversifiera din portfölj för att undvika enstaka investeringsmisstag. Du kan börja med att investera i PS1 hos många leverantörer. Du kan investera en bråkdel av en aktie i varje företag.

Avkastning på investeringar

En avkastning på investeringen (ROI) är den vinst som en investerare får av att köpa en andel i ett företag. Detta mått kan vara användbart när du försöker välja mellan två liknande investeringsalternativ. I ett enkelt exempel skulle investeraren köpa 20 aktier i HappyShark Corp. med 1000 GBP av sina egna pengar. Sedan skulle han eller hon låna ytterligare 1000 GBP från en bank till 10 % ränta. Båda investeringarna skulle ha samma ROI, men den första investeringen skulle resultera i en större vinst och den andra investeringen skulle förlora hälften så mycket. Däremot är investerarens inställning till risk mycket viktig när man ska avgöra vilken investering som är bättre. För mer information besök här.

När man köper aktier i ett företag investerar investeraren i ett företag som förhoppningsvis kommer att växa och blomstra. Företag ger ut aktier för att samla in pengar och investerare köper dem när de tror att ett företag kommer att gå bra. FTSE 100-aktier är några av de största i Storbritannien. Dessa inkluderar företag som Tesco, Ocado, HSBC och Coca-Cola. Poängen är att investerare gör en uppmaning om ett företags framtida framgång baserat på priset på dess aktier.

Next Post

Komma igång med aktier

Även om det finns risker och belöningar med att investera, kan du lära dig grunderna för aktieinvesteringar hjälpa till att minska riskerna. Det finns många olika alternativ tillgängliga idag, och många människor investerar själva. Här är några av de viktigaste aspekterna att veta om aktieinvesteringar. Du kan välja mellan en […]

Subscribe US Now