Acid, Bitcoin-brytning och en dålig resa till Nordkorea

admin

Ethan Lou är en journalist som blev Bitcoin-gruvarbetare och blev tvåfaldig författare vars senaste bok, Once a Bitcoin Miner: Scandal and Turmoil in the Cryptocurrency Wild West , är en modern western som berättar om en dyster millennials pånyttfödelse i kryptons vilda västern komplett med bedragare, festdroger och en nordkoreansk kryptokonferens.

Vill du gå på en kryptokonferens i Nordkorea i april? är inte en vanlig fråga, men ställdes till mig av Lou i början av 2019.

Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference, där cirka 100 personer deltog, är den stora attraktionen i Lous bok. Detta beror på att åtta månader efter händelsen, i november 2019, greps Virgil Griffith, som arbetade med Ethereum Foundation och som var bland deltagarna som Lou lärde känna, av FBI för att ha brutit mot sanktioner och olagligt tillhandahållit "mycket teknisk information till Nordkoreas regering.

När Lou tittade på från rättegångsgalleriet i New York den första dagen av rättegången i september i år, erkände en ganska känslosam Griffith sig skyldig till en anklagelse om konspiration för att bryta mot sanktionslagar i en affär som kan leda till att han tillbringar över sex år i fängelse. Detta var en överraskning för Lou, som noterar att Griffiths advokater hade bett domaren att tillåta två stämningar så att han kan bära olika kläder på olika dagar, vilket tyder på att de också hade förväntat sig att rättegången skulle pågå längre än en dag.

Dag 3. Rummet där Virgil Griffith talade med nordkoreanerna. (Källa: Twitter)

Lou, som ansåg konferensen en ofarlig möjlighet att se Nordkorea, minns hur Griffiths första arrestering var en chock för alla som hade deltagit. Han förklarar att evenemanget annonserades som en kryptokonferens och han trodde att vi skulle höra från det nordkoreanska kryptofolket eftersom Nordkorea har anklagats för att göra massor av skumma saker med krypto, med hänvisning till anklagelser om statligt sponsrad hackning, bl.a. andra.

Men det fanns inga nordkoreanska kryptomänniskor.

Det visade sig att vi, deltagarna, blev ombedda att vara presentatörer.

Även om det verkade som att några av deltagarna, som Griffith, kom beredda att presentera, trodde de flesta av oss att vi skulle ta information från koreanerna, säger han och tillägger att han avböjt att hålla en presentation. Eftersom de flesta presentationer förbereddes bara några dagar innan, bestod händelseinnehållet endast av information av Wikipedia-typ på ytnivå. Lou konstaterar att evenemanget organiserades av den kulturella sidan, av Nordkoreas administration och att deras kryptofolk aldrig gav sig till känna.

Jag tror inte att Griffith hade någon avsikt att gynna Nordkorea på något konkret sätt. Jag tror inte att han gav Nordkorea några fördelar och han fick ingen personlig nytta han betalade ganska mycket pengar för att vara på konferensen.

Vad gruppen av glada konferensbesökare missade den förväntade nordkoreanska kryptoinsikten, fick de i vänskap och intressanta berättelser mycket av tiden ägnades åt att turnera i Pyongyang och bli väldigt full med våra koreanska vårdare.

Det var en väldigt intressant inblick i Nordkorea, men det fanns ingen kryptoinsikt.

Journalist under utbildning

Lou, 31, föddes i Harbin, en nordkinesisk stad nära den ryska gränsen. Han flyttade snart till Tyskland på grund av sin far som doktorerade. arbete relaterat till ingenjörsarbete där. När han växte upp i Tyskland utvecklade han en passion för att läsa och skriva vilket inspirerade honom att fortsätta det mycket naturliga valet av journalistik för sin grundexamen vid Ryerson University i Toronto, Kanada.

Lou upptäckte Bitcoin runt 2012 när han utforskade det mörka nätet med sina vänner. Denna hemlighetsfulla undersida av internet som endast kan nås av Tor-webbläsaren var en gång värd för den ökända Silk Road-drogmarknadsplatsen där BTC fungerade som betalningsmetod. Dess operatör, Ross Ulbricht , dömdes till livstid efter hans arrestering 2013, vilket resulterade i att USA:s regeringar beslagtog och efterföljande auktion av 144 000 Bitcoin.

6 frågor till Han Kao från Sanctor Capital
Shanghai Man: VeChain fortfarande populär i Kina, kryptomedia stängs ner och OKEx blir global
18 november 2022
Möt Dmitry: Medgrundare av Ethereums skapare Vitalik Buterin
16 november 2022
6 frågor till Anton Bukov från 1inch Network
14 november 2022

Han mötte på nytt Bitcoin året efter i New Brunswick, en kanadensisk provins på Atlanten där Lou var praktikant för en lokaltidning när han intervjuade Anthony Di Iorio , grundaren av Bitcoin Alliance of Canada.

När han återvände hem till Toronto efter sin praktik och arbetade på olika sätt som journalist för The Canadian Press och Toronto Star, bekantade han sig med den spirande lokala Bitcoin-scenen där Di Iorio, som hade flyttat till staden och var med och grundade Ethereum med Vitalik Buterin, var nu aktiv.

En av Lous många bilder från Nordkorea (Källa: Twitter)

En annan karaktär som Lous bokar om ett möte är Gerald Cotten, som 2013 grundade QuadrigaCX-börsen innan han dog i Indien 2018 och tog de privata nycklarna till sina 115 000 kunder Bitcoin till graven.

Det var från Cottens börs som Lou köpte sin första Bitcoin det året och omgående beställde 10 träffar av LSD för 0,412 Bitcoin på den mörka webben. Det fanns ingen väg tillbaka på hans resa till kryptovaluta.

Krypto cowboys

Efter att ha arbetat med tidningen Toronto Star från 2013 till 2015, anställdes Lou av Reuters som skickade honom till New York i början av 2016, och senare samma år till Calgary där han fokuserade på att rapportera om energibranschen. Provinsen Alberta, full av olja och med Calgary som sin största stad, är för Kanada vad Texas är för USA. Med sin historia av cowboys innan oljan har Calgary hållit fast vid sina västerländska rötter, och oljeboomen under de föregående decennierna lockade utan tvekan en ny skörd av vågade äventyrare som söker lyckan i väst.

Det var här som Lou anordnade en Bitcoin-träff varje vecka, där vi träffades. Lous var inte den enda showen i stan, eftersom Jan Cerato , en lokal kryptohype-man som höll ett möte på en närliggande salong med cowboytema en annan dag i veckan, på något sätt började se honom som en tävling. I Lous bok fyller Cerato rollen som komisk relief via sina olika missöden. "I samma kretsar växte jag att respektera Lou som en seriös journalist som en gång sa till mig att han skulle skydda sina källor även om det innebar fängelse, ett uttalande vars giltighet jag aldrig tvivlade på."

Lou hade börjat bryta Bitcoin några månader tidigare när han, när han letade efter sin cykel runt lastkajen i Reuters-byggnaden, råkade ut för en skatt av åtta kasserade Dell Optiplex 780-datorer.

Var och en kunde hålla två GPU:er, så det var inte mycket, men det slutade med att jag köpte GPU:er och använde dem till mina, minns han och tillade att han behövde hyra en bil för 15,63 dollar, vilket irriterade honom att släpa datorerna till sin lägenhet några kvarter bort.

Så småningom blev det en hel dedikerad anläggning med ASIC.

Med kryptoindustrin som rörde sig en mil i minuten när Bitcoin klaffade, rasade tjurmarknaderna och hans gruvor snurrade i nya BTC när han arbetade med sitt företagsjobb vid nyhetsdisken. Lou minns att jag inte riktigt hade chansen att stå tillbaka och bedöma allt. Det var tills han en dag, när han satt i sitt gråa bås, plötsligt insåg att om jag ville så kunde jag lyfta telefonen och köpa en elefant. Han var kryptomiljonär.

Det bästa av blockchain, varje tisdag

Prenumerera för genomtänkta utforskningar och lugn läsning från Magazine.


Genom att prenumerera godkänner du våra användarvillkor och sekretesspolicy

Ingen elefant köptes den dagen men dess doft var en av äventyr, något som Lou kände var utom räckhåll när han levde 9-5-livet. Han sa upp sig. Jag hade en känsla av att jag antar att varje typisk millennium som bara går in på arbetskraften kanske känner att de kallar detta en kvartslivskris. Är jag på rätt plats? Gör jag det som är meningsfullt för mig? Eftersom jag har råd, varför åker jag inte ut på äventyr? berättar han.

Och äventyr han gick på. Förutom de i Nordkorea, beskriver hans bok en tid som han och jag tillbringade på en thailändsk ö och festade med medlemmar av en kryptovaluta-inkubator på en semesterort på en sluttning.

Den stora chefen som finansierade allt var en tidig Bitcoiner och hade tjänat en förmögenhet. Folk kom och gick, stannade gratis och ägnade sig åt galen glädje. Åtminstone en gång ska de ha tagit över en shaman. Lou skrev i kapitel 16.

Ett annat äventyr av honom är en egen bok, Field Notes from a Pandemic: A Journey through a World Suspended , som publicerades förra året. Den berättar om hans resor genom Peking, Singapore, Tyskland och tillbaka till Kanada på gränsen till pandemin som verkade följa honom och, med flygresor nästan stängda, lämnade honom skydd i min tomma lägenhet i den tyska staden Bayreuth i sex veckor under stormens öga.

Jag skulle inte bli en total cheapo så medan jag vann den första boken från @Ethan_Lou köpte jag den andra. #amreading #facklitteraturnovember #bookstagram pic.twitter.com/m7FeN4Qnnr

— Jeanne Kwong (@Jeanne_August) 29 oktober 2022

En kryptowestern

Det har länge sagts, ofta av kritiker, att kryptovalutaindustrin liknar vilda västern. Lou håller med, men gör klart att jag inte ser den jämförelsen som en förolämpning. Jag tycker att det finns massor av coola saker med vilda västern, åtminstone tanken på det. Det som lockade folk till väst då är det som lockar människor till krypto just nu.

Även om det verkliga vilda västern till stor del byggdes på orättvisa, kolonialism och brutalitet, säger Lou att drömmen om vilda västern lever i våra sinnen.

Vilda västern har en kraftfull dragningskraft till stor del för att det är en plats där det finns massor av möjligheter och rikedom, det är också rymligt och öppet för alla och, viktigast av allt, det är fritt från samhälleliga hierarki där hemma.

Du åker västerut så att du kan du kan förkasta ditt förflutna, du kan begrava ditt namn och du kan födas på nytt, säger han, inspirerande idéer om fattiga europeiska bönder som flyttar till Amerikas vilda marker, eller kanske Di Iorio som flyttade västerut. till Toronto där han var med och grundade Ethereum.

Vilda västern gränsen flyttade så småningom ännu längre västerut, och så är det i krypto, enligt Lou. Medan mer etablerade spelare som VISA och städer som Miami går in i de delvis tämjda länderna, har många av de tidiga banbrytarna som Coinbase, som har arbetat för att sanera sina idealistiska tidiga dagar, uppgraderat sina ansedda spelsalonger till moderna glaskontor.

Dag 4. Utsikten från ett tornkvarter. Virgil kallade Nordkorea för en "Wes Anderson-film. (Källa: Twitter)

Men kryptons vilda västern kämpar tillbaka. Lou pekar på exempel på Shapeshift, en gammal aktör i branschen , vars VD Erik Voorhees är övergår företaget från en bolagsstruktur för att bli en DAO och den specifika anledningen är att man vill göra det svårare för tillsynsmyndigheter att hålla tillbaka det. Detta kommer när SEC blir alltmer hökaktig , förklarar Lou.

En hel del juridik kommer plötsligt in i detta utrymme. Samtidigt kommer folk på sätt att strunta i lagen.

Metaversen, tror Lou, markerar nästa gräns.

Våra onlineliv är precis lika verkliga som våra liv offline nu. Online, vi har inga rättigheter vi är ovillkorligt tacksamma till de digitala mästarna. Jag tror att vi redan lever i ett Metaverse.

Kampen för rättigheter och friheter i Metaverse kommer att bli en stor konflikt för denna nya gräns. Enligt Lou kommer detta att bestå av en kamp mellan centraliserade applikationer som drivs av företag och tillståndslösa decentraliserade applikationer som fungerar på blockkedjor.

6 frågor till Han Kao från Sanctor Capital
21 november 2022
Shanghai Man: VeChain fortfarande populär i Kina, kryptomedia stängs ner och OKEx blir global
18 november 2022
Möt Dmitry: Medgrundare av Ethereums skapare Vitalik Buterin
16 november 2022
6 frågor till Anton Bukov från 1inch Network
14 november 2022

Han använder exemplet med Facebook, nu passande nog kallat Meta, vars Facebook Zero- initiativ gör det möjligt för mobilanvändare i vissa utvecklingsländer att få tillgång till en form av begränsad internet som kureras av Facebook, men det är gratis, och tillägger att stora företag formar hur vi uppfattar verkligheten , eftersom detta kommer att göra att många människors hela upplevelse av internet endast består av Facebook.

Decentraliserade applikationer är nyckeln till att förhindra stor teknisk dominans. Metaverse är inte bara oundvikligt, utan redan här.

Ethan Lou är en journalist som blev Bitcoin-gruvarbetare och blev tvåfaldig författare vars senaste bok, Once a Bitcoin Miner: Scandal and Turmoil in the Cryptocurrency Wild West , är en modern western som berättar om en dyster millennials pånyttfödelse i kryptons vilda västern komplett med bedragare, festdroger och en nordkoreansk kryptokonferens.

Vill du gå på en kryptokonferens i Nordkorea i april? är inte en vanlig fråga, men ställdes till mig av Lou i början av 2019.

Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference, där cirka 100 personer deltog, är den stora attraktionen i Lous bok. Detta beror på att åtta månader efter händelsen, i november 2019, greps Virgil Griffith, som arbetade med Ethereum Foundation och som var bland deltagarna som Lou lärde känna, av FBI för att ha brutit mot sanktioner och olagligt tillhandahållit "mycket teknisk information till Nordkoreas regering.

När Lou tittade på från rättegångens galleri i New York den första dagen av rättegången i september i år, erkände en ganska känslosam Griffith sig skyldig till en anklagelse om konspiration för att bryta mot sanktionslagar i en affär som kan leda till att han tillbringar över sex år i fängelse. Detta var en överraskning för Lou, som noterar att Griffiths advokater hade bett domaren att tillåta två stämningar så att han kan bära olika kläder på olika dagar, vilket tyder på att de också hade förväntat sig att rättegången skulle pågå längre än en dag.

Dag 3. Rummet där Virgil Griffith talade med nordkoreanerna. (Källa: Twitter)

Lou, som ansåg konferensen en ofarlig möjlighet att se Nordkorea, minns hur Griffiths första arrestering var en chock för alla som hade deltagit. Han förklarar att evenemanget annonserades som en kryptokonferens och han trodde att vi skulle höra från det nordkoreanska kryptofolket eftersom Nordkorea har anklagats för att göra massor av skumma saker med krypto, med hänvisning till anklagelser om statligt sponsrad hackning, bl.a. andra.

Men det fanns inga nordkoreanska kryptomänniskor.

Det visade sig att vi, deltagarna, blev ombedda att vara presentatörer.

Även om det verkade som att några av deltagarna, som Griffith, kom beredda att presentera, trodde de flesta av oss att vi skulle ta information från koreanerna, säger han och tillägger att han avböjt att hålla en presentation. Eftersom de flesta presentationer förbereddes bara några dagar innan, bestod händelseinnehållet endast av information av Wikipedia-typ på ytnivå. Lou konstaterar att evenemanget organiserades av den kulturella sidan, av Nordkoreas administration och att deras kryptofolk aldrig gav sig till känna.

Stilla dag 6. På konferensen. Inifrån byggnaden ser ut. Det här monumentet här är av en penna och sedan finns det en atom ovanpå, som symboliserar vetenskap och skrift och sånt. 26/15 pic.twitter.com/iMDuwOG5Br

— Ethan Lou (@Ethan_Lou) 27 oktober 2022

Jag tror inte att Griffith hade någon avsikt att gynna Nordkorea på något konkret sätt. Jag tror inte att han gav Nordkorea några fördelar och han fick ingen personlig nytta han betalade ganska mycket pengar för att vara på konferensen.

Vad gruppen av glada konferensbesökare missade den förväntade nordkoreanska kryptoinsikten, fick de i vänskap och intressanta berättelser mycket av tiden ägnades åt att turnera i Pyongyang och bli väldigt full med våra koreanska vårdare.

Det var en väldigt intressant inblick i Nordkorea, men det fanns ingen kryptoinsikt.

Journalist under utbildning

Lou, 31, föddes i Harbin, en nordkinesisk stad nära den ryska gränsen. Han flyttade snart till Tyskland på grund av sin far som doktorerade. arbete relaterat till ingenjörsarbete där. När han växte upp i Tyskland utvecklade han en passion för att läsa och skriva vilket inspirerade honom att fortsätta det mycket naturliga valet av journalistik för sin grundexamen vid Ryerson University i Toronto, Kanada.

Alum & författare @Ethan_Lou går med @Ryerson_Alumni den 23 november för en bokprat om sin nya bok, Once a Bitcoin Miner: Scandal and Turmoil in the Cryptocurrency Wild West.

OSA för evenemanget: https://t.co/FmpyidjGD7

— School of Journalism (@JSchoolNow) 12 november 2022

Lou upptäckte Bitcoin runt 2012 när han utforskade det mörka nätet med sina vänner. Denna hemlighetsfulla undersida av internet som endast kan nås av Tor-webbläsaren var en gång värd för den ökända Silk Road-drogmarknadsplatsen där BTC fungerade som betalningsmetod. Dess operatör, Ross Ulbricht , dömdes till livstid efter hans arrestering 2013, vilket resulterade i att USA:s regeringar beslagtog och efterföljande auktion av 144 000 Bitcoin.

6 frågor till Han Kao från Sanctor Capital
Shanghai Man: VeChain fortfarande populär i Kina, kryptomedia stängs ner och OKEx blir global
18 november 2022
Möt Dmitry: Medgrundare av Ethereums skapare Vitalik Buterin
16 november 2022
6 frågor till Anton Bukov från 1inch Network
14 november 2022

Han mötte på nytt Bitcoin året efter i New Brunswick, en kanadensisk provins på Atlanten där Lou var praktikant för en lokaltidning när han intervjuade Anthony Di Iorio , grundaren av Bitcoin Alliance of Canada.

När han återvände hem till Toronto efter sin praktik och arbetade på olika sätt som journalist för The Canadian Press och Toronto Star, bekantade han sig med den spirande lokala Bitcoin-scenen där Di Iorio, som hade flyttat till staden och var med och grundade Ethereum med Vitalik Buterin, var nu aktiv.

En av Lous många bilder från Nordkorea (Källa: Twitter)

En annan karaktär som Lous bokar om ett möte är Gerald Cotten, som 2013 grundade QuadrigaCX-börsen innan han dog i Indien 2018 och tog de privata nycklarna till sina 115 000 kunder Bitcoin till graven.

Det var från Cottens börs som Lou köpte sin första Bitcoin det året och omgående beställde 10 träffar av LSD för 0,412 Bitcoin på den mörka webben. Det fanns ingen väg tillbaka på hans resa till kryptovaluta.

Krypto cowboys

Efter att ha arbetat med tidningen Toronto Star från 2013 till 2015, anställdes Lou av Reuters som skickade honom till New York i början av 2016, och senare samma år till Calgary där han fokuserade på att rapportera om energibranschen. Provinsen Alberta, full av olja och med Calgary som sin största stad, är för Kanada vad Texas är för USA. Med sin historia av cowboys innan oljan har Calgary hållit fast vid sina västerländska rötter, och oljeboomen under de föregående decennierna lockade utan tvekan en ny skörd av vågade äventyrare som söker lyckan i väst.

Det var här som Lou anordnade en Bitcoin-träff varje vecka, där vi träffades. Lous var inte den enda showen i stan, eftersom Jan Cerato , en lokal kryptohype-man som höll ett möte på en närliggande salong med cowboytema en annan dag i veckan, på något sätt började se honom som en tävling. I Lous bok fyller Cerato rollen som komisk relief via sina olika missöden. "I samma kretsar växte jag att respektera Lou som en seriös journalist som en gång sa till mig att han skulle skydda sina källor även om det innebar fängelse, ett uttalande vars giltighet jag aldrig tvivlade på."

Lou hade börjat bryta Bitcoin några månader tidigare när han, när han letade efter sin cykel runt lastkajen i Reuters-byggnaden, råkade ut för en skatt av åtta kasserade Dell Optiplex 780-datorer.

Var och en kunde hålla två GPU:er, så det var inte mycket, men det slutade med att jag köpte GPU:er och använde dem till mina, minns han och tillade att han behövde hyra en bil för 15,63 dollar, vilket irriterade honom att släpa datorerna till sin lägenhet några kvarter bort.

Så småningom blev det en hel dedikerad anläggning med ASIC.

Med kryptoindustrin som rörde sig en mil i minuten när Bitcoin klaffade, rasade tjurmarknaderna och hans gruvor snurrade i nya BTC när han arbetade med sitt företagsjobb vid nyhetsdisken. Lou minns att jag inte riktigt hade chansen att stå tillbaka och bedöma allt. Det var tills han en dag, när han satt i sitt gråa skåp, plötsligt insåg att om jag ville så kunde jag lyfta telefonen och köpa en elefant. Han var kryptomiljonär.

Det bästa av blockchain, varje tisdag

Prenumerera för genomtänkta utforskningar och lugn läsning från Magazine.


Genom att prenumerera godkänner du våra användarvillkor och sekretesspolicy

Ingen elefant köptes den dagen men dess doft var en av äventyr, något som Lou kände var utom räckhåll när han levde 9-5-livet. Han sa upp sig. Jag hade en känsla av att jag antar att varje typisk millennium som bara går in på arbetskraften kanske känner att de kallar detta en kvartslivskris. Är jag på rätt plats? Gör jag det som är meningsfullt för mig? Eftersom jag har råd, varför åker jag inte ut på äventyr? berättar han.

Och äventyr han gick på. Förutom de i Nordkorea, beskriver hans bok en tid som han och jag tillbringade på en thailändsk ö och festade med medlemmar av en kryptovaluta-inkubator på en semesterort på en sluttning.

Den stora chefen som finansierade allt var en tidig Bitcoiner och hade tjänat en förmögenhet. Folk kom och gick, stannade gratis och ägnade sig åt galen glädje. Åtminstone en gång ska de ha tagit över en shaman. Lou skrev i kapitel 16.

Ett annat äventyr av honom är en egen bok, Field Notes from a Pandemic: A Journey through a World Suspended , som publicerades förra året. Den berättar om hans resor genom Peking, Singapore, Tyskland och tillbaka till Kanada på gränsen till pandemin som verkade följa honom och, med flygresor nästan stängda, lämnade honom skydd i min tomma lägenhet i den tyska staden Bayreuth i sex veckor under stormens öga.

Jag skulle inte bli en total cheapo så medan jag vann den första boken från @Ethan_Lou köpte jag den andra. #amreading #facklitteraturnovember #bookstagram pic.twitter.com/m7FeN4Qnnr

— Jeanne Kwong (@Jeanne_August) 29 oktober 2022

En kryptowestern

Det har länge sagts, ofta av kritiker, att kryptovalutaindustrin liknar vilda västern. Lou håller med, men gör klart att jag inte ser den jämförelsen som en förolämpning. Jag tycker att det finns massor av coola saker med vilda västern, åtminstone tanken på det. Det som lockade folk till väst då är det som lockar människor till krypto just nu.

Även om det verkliga vilda västern till stor del byggdes på orättvisa, kolonialism och brutalitet, säger Lou att drömmen om vilda västern lever i våra sinnen.

Vilda västern har en kraftfull dragningskraft till stor del för att det är en plats där det finns massor av möjligheter och rikedom, det är också rymligt och öppet för alla och, viktigast av allt, det är fritt från samhälleliga hierarki där hemma.

Du åker västerut så att du kan du kan förkasta ditt förflutna, du kan begrava ditt namn och du kan födas på nytt, säger han, inspirerande idéer om fattiga europeiska bönder som flyttar till Amerikas vilda marker, eller kanske Di Iorio som flyttade västerut. till Toronto där han var med och grundade Ethereum.

Vilda västern gränsen flyttade så småningom ännu längre västerut, och så är det i krypto, enligt Lou. Medan mer etablerade spelare som VISA och städer som Miami går in i de delvis tämjda länderna, har många av de tidiga banbrytarna som Coinbase, som har arbetat för att sanera sina idealistiska tidiga dagar, uppgraderat sina ansedda spelsalonger till moderna glaskontor.

Dag 4. Utsikten från ett tornkvarter. Virgil kallade Nordkorea för en "Wes Anderson-film. (Källa: Twitter)

Men kryptons vilda västern kämpar tillbaka. Lou pekar på exempel på Shapeshift, en gammal aktör i branschen , vars VD Erik Voorhees är övergår företaget från en bolagsstruktur för att bli en DAO och den specifika anledningen är att man vill göra det svårare för tillsynsmyndigheter att hålla tillbaka det. Detta kommer när SEC blir alltmer hökaktig , förklarar Lou.

En hel del juridik kommer plötsligt in i detta utrymme. Samtidigt kommer folk på sätt att strunta i lagen.

Metaversen, tror Lou, markerar nästa gräns.

Våra onlineliv är precis lika verkliga som våra liv offline nu. Online, vi har inga rättigheter vi är ovillkorligt tacksamma till de digitala mästarna. Jag tror att vi redan lever i ett Metaverse.

Kampen för rättigheter och friheter i Metaverse kommer att bli en stor konflikt för denna nya gräns. Enligt Lou kommer detta att bestå av en kamp mellan centraliserade applikationer som drivs av företag och tillståndslösa decentraliserade applikationer som fungerar på blockkedjor.

6 frågor till Han Kao från Sanctor Capital
21 november 2022
Shanghai Man: VeChain fortfarande populär i Kina, kryptomedia stängs ner och OKEx blir global
18 november 2022
Möt Dmitry: Medgrundare av Ethereums skapare Vitalik Buterin
16 november 2022
6 frågor till Anton Bukov från 1inch Network
14 november 2022

Han använder exemplet med Facebook, nu passande nog kallat Meta, vars Facebook Zero- initiativ gör det möjligt för mobilanvändare i vissa utvecklingsländer att få tillgång till en form av begränsad internet som kureras av Facebook, men det är gratis, och tillägger att stora företag formar hur vi uppfattar verkligheten , eftersom detta kommer att göra att många människors hela upplevelse av internet endast består av Facebook.

Decentraliserade applikationer är nyckeln till att förhindra stor teknisk dominans. Metaverse är inte bara oundvikligt, utan redan här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

7 bästa sätten att fixa Google Chrome utan att spara lösenord

Liksom alla webbläsare där ute, erbjuder Google Chrome en inbyggd lösenordshanterare för att spara dina inloggnings- och kortuppgifter. Gör alla ... Läs mer

Posten 7 bästa sätten att fixa Google Chrome utan att spara lösenord publicerades först i TecnoTuto .

You May Like

Subscribe US Now