Så här handlar du på den brittiska aktiemarknaden

aliintizar71

Om du är ny på aktiemarknaden och är osäker på hur du handlar i Storbritannien, läs vår artikel om fördelarna med CFD-handel och investering i aktier. Detta kommer att hjälpa dig att tjäna pengar genom att öka dina vinster. Artikeln kommer att täcka tre viktiga aspekter av aktiehandel: att köpa utdelningsaktier, amerikanska aktier med ADR och använda CFD:er. I den här artikeln kommer vi att prata om för- och nackdelar med CFD-handel och hjälpa dig att göra rätt val för dina investeringsbehov. För mer information klicka här.

Investera i aktier

För investerare erbjuder den brittiska aktiemarknaden flera möjligheter att göra vinster. Även om aktiekurserna ser billiga ut jämfört med globala marknader erbjuder de fortfarande en bra inkomstström, särskilt utdelningar. Dessutom fortsätter den brittiska ekonomin att visa tecken på förbättring och har gott om utrymme för ytterligare tillväxt. I själva verket, enligt konsensusprognoser, bör real BNP-tillväxt i Storbritannien vara över 5 % till 2022. Dessutom har många brittiska konsumenter betydande besparingar. Faktum är att sedan Storbritanniens finanskris 2009 har brittiska konsumenter sparat otroliga 10 % av BNP.

Det finns flera risker förknippade med att investera i brittiska aktier. Även om räntorna nyligen har stigit är de fortfarande mycket låga. Börserna kan falla dramatiskt till följd av politisk oro, en ny variant av covid eller andra orsaker. Det är också viktigt att komma ihåg att dyra aktier inte nödvändigtvis är oattraktiva – de kan visa sig vara billiga om några år. Köper du billiga aktier nu kan du kanske ta igen dina förluster om kursen går upp igen om tio år.

Köpa utdelningsaktier

Att köpa utdelningsaktier på den brittiska aktiemarknaden kan vara ett utmärkt sätt att diversifiera din portfölj och tjäna passiv inkomst samtidigt som du kan njuta av en stadig tillväxt. Det finns några viktiga saker att tänka på innan du investerar i utdelningsaktier. Se först till att du är bekant med riskerna med att investera i dessa aktier. Om du inte vet hur du ska fatta de mest välgrundade besluten, här är några tips för att fatta ditt köpbeslut.

Utdelningsaktier är vanligtvis blue chip-bolag som ligger på ledande index. Alla företag ger inte utdelning, men det finns många anmärkningsvärda exempel på företag som konsekvent höjer sin utbetalning. Dessa företag inkluderar Sage Group, GlaxoSmithKline, M&G och Imperial Brands. Du bör leta efter utdelningsaristokrater, som är den få elit som konsekvent har ökat sin utdelning i över 25 år.

Köpa amerikanska aktier med amerikanska ADRs

Du kan investera i icke-amerikanska aktier på den brittiska aktiemarknaden med American Depositary Receipts (ADRs). Dessa är överlåtbara instrument som representerar ägandet av stamaktier i en icke-amerikansk emittent. De noteras i amerikanska dollar och handlar ungefär som sina amerikanska motsvarigheter. De är också utformade för att tilltala amerikanska aktieägare.

ADR skapades för att göra processen att köpa utländska aktier enklare. Utan ADR skulle du behöva växla amerikanska dollar mot den utländska valutan, öppna ett utländskt mäklarkonto och köpa utländska värdepapper i en utländsk valuta. Du skulle behöva vara uppe hela natten för att göra detta, eftersom du sannolikt skulle handla i en annan tidszon.

Använda CFD:er

Handlare som är intresserade av CFD:er kan investera i en mängd olika aktier. På grund av deras låga marginaler och brist på provision, användes CFD:er initialt av hedgefonder och institutionella handlare för att köpa brittiska aktier. I slutet av 1990-talet introducerades de för detaljhandlare, men det var inte förrän internet exploderade i popularitet som produkten blev allmänt tillgänglig för alla. Idag har många brittiska företag börjat erbjuda CFD:er, och det finns ett antal innovativa handelsplattformar online. Den första av dessa var BNI, som växte till att bli ett globalt företag inom finansiella tjänster.

Handel på den brittiska aktiemarknaden med CFD:er blir allt mer populärt, särskilt hos den äldre generationen, som tidigare hade begränsade investeringsmöjligheter genom traditionella banker. CFD-handel har gjort det möjligt för dem att diversifiera sina portföljer och flytta sitt kapital bort från traditionella banker. Medan låga räntor har hjälpt denna trend, har FCA gått in för att skydda nya detaljhandlare. Det är viktigt att komma ihåg att över 70 % av detaljhandelskonton förlorar pengar, och den genomsnittliga handlaren bör därför vara medveten om riskerna med CFD-handel.

Välja en mäklare

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer en mäklare för att investera i Storbritannien. Du bör välja en mäklare som är ackrediterad av de styrande organen i Storbritannien. De viktigaste kriterierna att leta efter inkluderar avgifter och jämförande tjänster. Se till att välja en mäklarfirma som erbjuder ett komplett utbud av tjänster till investerare från alla kompetensnivåer. När du har bestämt dina investeringsmål, välj en mäklare som har en bra erfarenhet av att ge utmärkt kundservice.

Leta efter en mäklare som erbjuder skatteförmånliga konton för sina kunder. Skatteminimering kan göra en enorm skillnad för din investeringsavkastning. Kontrollera också om de erbjuder konton i flera valutor utan extra avgifter. De flesta aktiemäklare tar ut en provision vid omvandling av valutor. Så se till att mäklaren du väljer låter dig hålla dina pengar i olika valutor gratis. Du vill undvika att betala extra avgifter för att växla valuta, eftersom det är det vanligaste misstaget för nya investerare.

Next Post

AI förutspår brott i USA som Minority Report

Liksom i Spielbergs film baserad på Philip K. Dicks roman kunde en AI-modell förutsäga brott i vissa amerikanska städer innan de inträffade. Det avslöjade dock också rasismen som finns inom polisen. Återigen har en science fiction-bästsäljare (nästan) förutsett framtiden: 1956 föreställde Philp K. Dicks […]

Subscribe US Now