Apples elbil: Realistiskt koncept bevisar vad som är möjligt

admin

Det är inte längre en stor hemlighet: Apple har arbetat på sin egen elbil under en tid. Mycket troligt fortfarande okänt: Hur kommer det att se ut i slutändan? Ett första realistiskt utkast bevisar vad som är teoretiskt genomförbart, eftersom många av detaljerna faktiskt är baserade på Apples aktuella forskningsresultat.

Det är inte längre en stor hemlighet: Apple har arbetat på sin egen elbil under en tid. Mycket troligt fortfarande okänt: Hur kommer det att se ut i slutändan? Ett första realistiskt utkast bevisar vad som är teoretiskt genomförbart, eftersom många av detaljerna faktiskt är baserade på Apples aktuella forskningsresultat.

Även om Apples arbete med sin egen e-bil är känt är många saker fortfarande inte kända i slutändan. Framför allt förblir den möjliga designen helt i mörkret. En mycket tydlig 3D-modell kastar nu lite ljus över detta mysterium och visar både en potentiell exteriör och interiör av elbilen (källa: Vanarama).

Apples första elbil: SUV tänkte annorlunda

Vad är speciellt: Även om designen är väldigt fantasifull, är många av detaljerna som visas baserade på faktiska Apple-patent . Följaktligen på idéer som iPhone-tillverkaren verkligen arbetar på eller åtminstone överväger. I allmänhet beslutade skaparna av designen för en SUV-design. Detta är inte förvånande, eftersom det är formfaktorn för e-bilar som fortfarande är i fokus för alla tillverkare och kunder. Det är mycket troligt att Apples e-bil också kommer att framstå som ett högre fordon. Någon gång under åren 2024 eller 2025 är det ingen som vet säkert.

Höjdpunkten: En design baserad på Apples patent

Men tillbaka till patenten som har visualiserats. Det skulle till exempel finnas:

Glaskåpans pelarfria design som omfattar fönstren, takluckan och vindrutan är baserad på patentnummer US10384519B1. Det finns ingen annanstans en sådan ostörd allroundvy. De adaptiva dörrarna är också baserade på ett patent (nummer: US10384519B1). Lösningen, även känd här i landet som "självmordsdörrar", ger betydligt mer utrymme vid in- och utstigning. Element som det Mac Pro-liknande mesh-grillen på framsidan, ett mjukt vitt chassi och infällbara dörrhandtag i "iPhone-design" härstammar dock helt från tillverkarnas fantasi. Inuti elbilen använder konceptet även ett eller flera patent. Framför allt fångar den stora, kontinuerliga pekskärmen , som sträcker sig över hela instrumentbrädan (patent: US20200214148A1).

Tesla R som kommer att släppas snart ( i videon ) ser lite annorlunda ut, men den borde vara mindre praktisk:

Visst är den här designen också bara ett fantasiverk i slutändan. Ändå ser detta ut som det första verkligt realistiska konceptet för Apple Car hittills, så det är mer än bara en galen design. Designen kanske polariserar, men den är helt i linje med trenden i branschen. Ergo: Det kan faktiskt vara något sånt här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin sjunker med 8 % från toppnivåer när handlaren kräver att BTC-tjurar återkräver 37,5 000 $

Bitcoin "ropar inte efter hausseartadhet" under $37 500, säger färsk analys, eftersom Feds senaste kommentarer ger lite riktning.

Bitcoin (BTC) klättrade ner från flerdagars toppar den 27 januari när efterdyningarna av USA:s senaste Federal Reserve-möte såg tjurar minska sin entusiasm.

BTC/USD 1-timmes ljusdiagram (bitstämpel). Källa: TradingView

Bitcoin sviker under $37 500

Data från Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade att BTC/USD gick tillbaka några av sina vinster, som hade toppat på $38 950 på Bitstamp.

Paret fokuserade sedan om på $36 000, nivån där det handlades i skrivande stund.

När farten tog fart började marknadskommentatorer hoppas på en starkare veckostängning, möjligen inklusive en utmaning på $40 000-märket. Nu var dock stämningen markant mindre euforisk.

"Bitcoin avvisades till $38K och nådde den första viktiga nivån av stöd på $36K här," sammanfattade Cointelegraph-bidragsgivaren Michaël van de Poppe till Twitter-följare.

"Kan ha en kortsiktig studs, men allt under 37,5 000 $ ropar inte på hausse."
BTC/USD kommenterat diagram med stöd- och motståndszoner. Källa: Michaël van de Poppe/Twitter

Van de Poppe anslöt sig till andra och uttryckte missnöje med resultatet av Feds möte, särskilt med bristen på ny insikt och policyinformation från Fed-ordförande Jerome Powell.

"Med inflation långt över 2 procent och en stark arbetsmarknad, förväntar sig kommittén att det snart kommer att vara lämpligt att höja målintervallet för federal funds rate", löd ett uttalande från Federal Open Market Committee.

"Kommittén beslutade att fortsätta att minska den månatliga takten för sina nettotillgångarsköp och avslutade dem i början av mars."

Med det hade kryptomarknaderna få makrosignaler att reagera på, ett paradigmskifte i prisbeteende som ännu inte har visat sig.

Kryptolikvidationer passerar 300 miljoner dollar

Altcoins följde Bitcoin i steg för att minska flera procentenheter på dagen, vilket återigen adderade till veckans totala förluster.

Relaterat: Bitcoin-kunniga delar sig över BTC-golvet när Bloomberg-analytikers ögon studsar

Ether (ETH) föll tillbaka under $2 500, fortfarande ned 22% under de senaste sju dagarna.

ETH/USD 1-timmes ljusdiagram (bitstämpel). Källa: TradingView

Andra klarade sig något bättre, med Dogecoin (DOGE) som behöll det mesta av sina tidigare framsteg och Cardano (ADA) handlade oförändrat till $1,06.

Inte alla klarade sig oskadda efter Fed, men med totala cross-crypto-likvidationer som passerade 320 miljoner dollar, bekräftade data från övervakningsresursen Coinglass i kedjan.

Kryptolikvidationsdiagram. Källa: Coinglass

Subscribe US Now