iPhone med iOS 16: Crass-konceptet vill förnya driften

admin

Det verkar lite för tidigt att spekulera om iOS 16 så tidigt på det nya året, trots allt kommer vi inte att se Apples stora iPhone-uppdatering förrän tidigast sommaren. Men denna anmärkningsvärda idé är värd att rapportera. Den tidigare bekanta operationen är helt på huvudet.

Det verkar fortfarande lite för tidigt att spekulera om iOS 16 så tidigt på det nya året, trots allt kommer vi inte att se Apples stora iPhone-uppdatering förrän tidigast till sommaren. Men denna anmärkningsvärda idé är värd att rapportera. Den tidigare bekanta operationen är helt på huvudet.

Det har varit möjligt att installera iOS 15 på iPhone i två månader nu, men det finns förståeligt nog inga konkreta referenser till iOS 16 i ryktesbruket. Apple bör trots allt visa den kommande uppdateringen tidigast om cirka ett halvår på den interna utvecklarmässan. Självklart: att spekulera och "snurra runt" är tillåtet.

Utkast för iOS 16: Ovanlig användning av iPhone

Den italienska designern Andrea Copellino gör nu detta med sin något galna idé för iOS 16 . Han var särskilt imponerad av hemskärmen, kontrollcentret och multitasking. Om Apple tar ett exempel från designen måste vi tänka om operationen (källa: Behance, Andrea Copellino).

Den första titten går till startskärmen. Uppenbarligen inspirerad av Android till en början, eftersom en central klocka-widget och en sökfält dominerar det övre området. Men den verkliga revolutionen ligger under den. Istället för att svepa horisontellt genom olika sidor som vanligt, scrollar man helt enkelt vertikalt och känner sig "oändligt" genom apparna. Dockan svävar över appikonerna. Ser galet ut, men vad skulle vara fördelen?

Copellino skriver om detta:

"Denna nya startskärmen är en vertikal lista. Layouten förbättrar användbarheten, eftersom symbolerna kan nås från en lägre, mer tillgänglig del av skärmytan."

Designern kan ha rätt, för det finns ingen anledning att nå runt i den övre delen av displayen med enhandsmanövrering . Sist men inte minst skulle användare av en iPhone Pro Max uppskatta detta.

Multitasking och kontrollcenter kombineras

En annan spännande idé kommer med multitasking. I vyn ser vi inte bara de appkort vi redan känner till, utan även kontrollcentret. Den senare upptar den nedre delen av skärmen och kan rullas horisontellt. Det betyder att alla element lätt kan nås med en hand, och förskjutna fingrar är ett minne blott. De nedskalade appkorten är också fortfarande lätta att nå. De koncentrerar sig nu mer på apparna eller den tillhörande ikonen i sig, innehållet på korten är ganska irrelevant.

Med nuvarande iOS 15 har Apple gett oss den här coola funktionen, förklarar i videon :

Detta för multitasking-gränssnittet närmare det snabba och effektiva programbytet på Mac , som kan nås med kommandotangenten + tabulator. Oftast vet vi vilken app vi vill byta till. Den detaljerade vyn av kartorna eller appinnehållet är försumbar.

Redaktören Sven Kaulfuss åsikt: Utkastet är glädjande, hur ofta tar jag mig själv med att göra halsbrytande fingerövningar till exempel bara för att nå kontrollcentralen – knappast möjligt med en hand från iPhone X och framåt. Å andra sidan kan multitasking-vyn nås snabbare med tummen om kontrollcentralen nu också kunde nås – en dröm. Med iPhones med hemknapp fungerade det och fungerar fortfarande, varför inte som i detta utkast med nyare modeller med geststyrning?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Rengöring och desinficering av mobiltelefoner: så här är smartphones hygieniskt rena

Oavsett förkylning och coronapandemin gäller följande: mobiltelefonen ska rengöras ordentligt med jämna mellanrum. GIGA visar hur du kan rengöra och desinficera smartphones utan att skada dem.

Subscribe US Now