Topp 8 sätt att fixa Facebook-appen som inte fungerar på iPhone

admin

Om du själv har varit mottagare av ett liknande problem har du kommit rätt. Vi kommer att dela några felsökningsmetoder som du kan försöka åtgärda problemen … Läs mer

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa Facebook-applikationen som inte fungerar på iPhone publicerades först i TecnoTuto .


Topp 8 sätt att fixa Facebook-appen som inte fungerar på min telefon

Om du själv har varit mottagare av ett liknande problem har du kommit rätt. Vi kommer att dela några felsökningsmetoder som du kan prova för att felsöka Facebook-appen på din iPhone. Så låt oss komma direkt till det.

1. Kontrollera internetanslutningen

Eftersom Facebook-appen kräver en aktiv internetanslutning för att fungera kan du börja med att kontrollera internetanslutningen på din telefon. För att göra det, öppna Safari på din iPhone och se om webbplatserna laddas bra.

Om internet är bra och du har mobildata kan du se till att Facebook-appen kan använda den datan. För att göra detta, öppna appen Inställningar och gå till Mobildata. Aktivera reglaget bredvid Facebook-appen om det inte redan är det.

Mobildata på i Phone
Aktivera mobildata för Facebook

2. Kontrollera om Facebook är nere

Om tidigare händelser har bevisat något så är det inte ovanligt att även personer som Facebook har driftstopp. Ja, det kan vara så att Facebook inte fungerar på iPhone är ett problem på Facebooks sida och inte tvärtom.

Lyckligtvis är webbplatser som Downdetector utformade för att hålla reda på sådana avbrott för många stora leverantörer, inklusive Facebook. Du kan besöka Downdetectors webbplats för att vara säker.

Kontrollera neddetektor

3. Rensa Facebook-webbläsarens cache

Liksom i Safari och Chrome, visste du att de webbplatser du öppnar i Facebook-webbläsaren också samlar in cachedata? Ja, de länkar som besöks i Facebooks mobilwebbläsare samlar också cache- och cookiedata.

Dessa data kan hindra Facebook-applikationen från att fungera korrekt på din iPhone. Så du kan försöka rensa cacheminnet genom att följa stegen nedan.

Steg 1: Starta Facebook-appen och tryck på de tre horisontella linjerna i det nedre högra hörnet. Expandera Inställningar & Sekretess och gå till Inställningar.

Facebook applikationsmeny

Steg 2: Rulla ned till avsnittet Behörigheter och välj Webbläsare.

Tryck slutligen på knappen Rensa bredvid "Din webbläsardata" för att radera cachedata som samlats in av webbläsaren.

Sekretessinställningar
Radera navigationsdata

När du har raderat, starta om Facebook-appen för att se om den fungerar bra nu.

4. Starta om iPhone

En av applikationerna eller processerna som körs på din iPhone kan orsaka problem med Facebook-applikationen. Så du kan prova att starta om din iPhone för att stänga dem alla och prova att öppna Facebook-appen för att se om det fungerar nu.

5. Installera om Facebook-applikationen

Om ovanstående lösningar inte löser Facebook-problemet på iPhone kan du prova att installera om Facebook-applikationen. Detta kommer att radera data som är kopplade till appen och uppdatera appen under processen.

6. Uppdatera iOS

Du kan sedan prova att uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga iOS-versionen. Problemet kan vara begränsat till den specifika version av iOS du använder, och uppdatering till en nyare kan fixa det.

För att uppdatera din iPhone, starta appen Inställningar och navigera till Allmänt. Klicka nu på alternativet Programuppdateringar för att söka efter nya uppdateringar.

Öppna allmänna inställningar
Allmänna inställningar på i Phone

7. Starta om din iPhone

Om problemen du möter inte är begränsade till Facebook-appen, bör du överväga att starta om din iPhone. Detta kommer att återställa saker som Wi-Fi-lösenord och inställningar till deras standardvärden. Så här gör du.

Steg 1: Starta appen Inställningar på din iPhone och navigera till Allmänna inställningar.

Steg 2: Tryck på alternativet Återställ följt av Återställ alla inställningar. Ange ditt lösenord för att bekräfta och starta processen.

Allmänna inställningar på i Phone
Återställ alla inställningar

8. Prova Facebook Lite

Om problemet kvarstår kan du prova att byta till en lättare version av Facebook-appen som heter Facebook Lite, speciellt om du använder en äldre iPhone eller en med väldigt lite ledigt lagringsutrymme. Som namnet antyder är Facebook Lite-appen mindre krävande när det gäller minnesanvändning och erbjuder nästan alla viktiga funktioner som behövs.

Gå tillbaka till Socialisera

Med tanke på hur mycket tid vi spenderar på sociala medier som Facebook gör alla stillestånd med appen oss oroliga. Men när du går igenom ovanstående lösningar borde det lösa Facebook-problem för alltid. Låt oss veta vilken metod som fungerade för dig i kommentarerna nedan.

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa Facebook-applikationen som inte fungerar på iPhone publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Topp 8 sätt att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone

Även med Apples starka tryck kring iMessage-tjänsten är WhatsApp fortfarande oöverträffad på iPhone. Det är det bästa sättet för miljontals människor att stanna i ... Läs mer

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone publicerades först i TecnoTuto .

Subscribe US Now