Topp 8 sätt att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone

admin

Även med Apples starka tryck kring iMessage-tjänsten är WhatsApp fortfarande oöverträffad på iPhone. Det är det bästa sättet för miljontals människor att stanna i … Läs mer

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone publicerades först i TecnoTuto .

Även med Apples starka tryck kring iMessage-tjänsten är WhatsApp fortfarande oöverträffad på iPhone. Det är det bästa sättet för miljontals människor att hålla kontakten med vänner och familj. Även om den Facebook-ägda tjänsten fungerar bra för det mesta, kan du få anslutningsstatus när du öppnar appen. Om du står inför samma sak, läs vidare för att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone.

Fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone

När du öppnar WhatsApp på iPhone kommer den att fortsätta visa anslutningsstatus överst. Det vill säga, du kommer inte att kunna skicka eller ta emot något meddelande på plattformen. Detta gäller även för att skicka eller ta emot media. Det kan vara irriterande, särskilt när du har bråttom att skicka meddelanden till någon på WhatsApp.

Utan vidare, låt oss fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone-problem.

1. Aktivera och inaktivera flygplansläge

Kanske har du olika nätverksproblem på din iPhone. I så fall kommer du att ha problem med att ansluta WhatsApp på iPhone. Det här tricket har gjort underverk för nätverksrelaterade problem.

De som använder iPhone med Face ID kan svepa ner från det övre högra hörnet och aktivera flygplansläge på iPhone. Efter ett tag, inaktivera den från samma meny.

Aktivera flygplansläge på i Phone

Om du använder en iPhone med en fysisk hemknapp kan du svepa uppåt från botten och visa kontrollcentret för att aktivera och inaktivera flygplansläge.

Alternativt kan du gå till Inställningar och använda flygplansknappen.

2. Aktivera mobildata för WhatsApp

Inaktiverade du mobildata för WhatsApp? iOS låter dig aktivera/inaktivera mobildata för applikationer installerade på telefonen. Om du har inaktiverat mobildata för WhatsApp kommer du fortfarande att möta ett anslutningsfel på din telefon. Följ stegen nedan för att aktivera mobildata för WhatsApp.

Steg 1: Öppna Inställningar-appen på iPhone.

Steg 2: Rulla ned till WhatsApp-applikationen.

Steg 3: Tryck på den och aktivera mobildataväxling för iPhone.

Öppna whatsapp-menyn
Aktivera mobildata

3. Kontrollera WhatsApp-servrarna

Om WhatsApp-servrarna har en dålig dag kommer du inte att kunna ansluta till tjänsten. I så fall kommer du inte att kunna ladda ner WhatsApp- eller PDF-mediefiler på iPhone.

WhatsApp är inte nytt för sådana övergrepp. Företaget drabbades nyligen av ett stort bakslag och dess tjänster är också stängda i flera timmar. Du kan gå till Downward Detector och söka efter WhatsApp. Om du märker allvarliga avstängningsspikar är det ett problem från WhatsApps sida.

Du måste vänta på att WhatsApp ska lösa problemet. I vissa fall kan det ta mer än flera minuter till timmar.

4. Återställ inställningarna

Felaktig inställningsändring i iPhone-inställningar kan leda till anslutningsproblem på iPhone. Du måste återställa inställningarna från menyn Allmänt. Följ stegen nedan.

Steg 1: Öppna Inställningar-appen på iPhone.

Steg 2: Gå till menyn Allmänt.

Steg 3: Välj Återställ eller överför iPhone.

Återställ min telefon
Återställ alla inställningar

Steg 4: Välj Återställ inställningar och du är klar.

5. Återställ nätverksinställningar

Har du ofta nätverksproblem på din iPhone? Du kan använda flygplanslägets fusk, men även om det inte fungerar måste du återställa nätverksinställningarna på iPhone. Det är hur.

Steg 1: Gå till appen Inställningar på iPhone.

Steg 2: Öppna menyn Allmänt.

Återställ min telefon
Återställ nätverksinställningar

Steg 3: Välj Återställ längst ned och Återställ nätverksinställningar från nästa meny.

6. Inaktivera lågdataläget

Aktivering av lågdataläge för mobila nätverk kan leda till WhatsApp-anslutningsproblem på iPhone.

Öppna appen Inställningar och gå till Mobildata. Välj din nuvarande operatör och inaktivera lågdataläget på iPhone.

Öppna mobildatamenyn
Aktivera lågdataläge

7. Uppdatera WhatsApp

Om du använder en äldre version av WhatsApp på iPhone är det dags att uppdatera den till den senaste versionen. WhatsApp uppdaterar regelbundet appen för att lägga till nya funktioner och förbättra tillförlitligheten.

Uppdatera whatsapp

Öppna App Store på iPhone och logga in på ditt konto. Uppdatera WhatsApp till den senaste versionen. Öppna WhatsApp och du bör inte få anslutningsfelet på din iPhone.

8. Registrera dig för WhatsApp Beta med TestFlight

Om WhatsApp-anslutningen är ett utbrett problem kan företaget släppa en uppdatering till applikationen. Innan den nya versionen släpps för allmänheten testar företaget den med betatestare.

Du kan besöka den här länken och registrera dig för WhatsApp TestFlight på din iPhone. Närhelst en ny version av WhatsApp är tillgänglig på iPhone får du ett meddelande från TestFlight-appen.

Börja använda WhatsApp på iPhone

WhatsApp som inte ansluter på iPhone kan tvinga dig att söka efter alternativ. Det är improduktivt och tidskrävande. Ovanstående knep bör hjälpa dig att återta kontrollen över WhatsApp på din iPhone.

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa att WhatsApp inte ansluter på iPhone publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Topp 9 sätt att fixa att WhatsApp inte ansluter på Android

Googles många misslyckade försök att bryta sig in på marknaden för snabbmeddelanden lämnade ett enormt utrymme för rivaler att dominera utrymmet i flera år. WhatsApp från ... Läs mer

Inlägget De 9 bästa sätten att fixa att WhatsApp inte ansluter på Android publicerades först på TecnoTuto .

Subscribe US Now