Mest chockerande skräckspel Online 2022

admin

2022 går mot sitt slut, och med det ett år som kanske inte glänste med ett antal storfilmer – men med flera små och mycket stora stötar som kan ge dig många kvällar. Är du redo för en varm filt, te och en mörk lek som får ditt hår att resa sig?

2022 går mot sitt slut, och med det ett år som kanske inte har lyst med ett antal storfilmer – men med flera små och mycket stora stötar som kan ge dig många kvällar. Är du redo för en varm filt, te och en mörk lek som får ditt hår att resa sig?

2022 har spottat ut några fina skräckpärlor, även om inte alla har smugit sig igenom mainstream. Vi presenterar dig för 11 shockers som försökte skrämma dig på olika sätt i år – och som gjorde det ganska bra i processen.

Skräckspel steam pc

Låt oss börja direkt med den uppenbara Resident Evil Village- bomben. Den åttonde Resident Evil-delen följer sin ökända föregångare Resident Evil 7: Biohazard, men förlitar sig mer på tillfredsställande action, fina pussel och en nästan ännu galnare historia än den sjunde delen. Village är ett genomgående bra spel och det är fortfarande skrämmande; så den förtjänar verkligen sin plats här på listan!

Du kan ta reda på mer i vår recension av Resident Evil Village.

Tror du att peka-och-klicka-spel inte kan vara skrämmande? Om så är fallet, låt många av dessa genrechockerar övertyga dig om något annat – och du kan börja med If On A Winter’s Night, Four Traveler. Det 90 minuter långa skräckspektaklet är helt gratis och skickar dig till en maskerad bal på 1920-talet. Du spelar fyra resenärer som alla upplever mycket störande händelser före och vid balen. Ta en titt om du vågar!

Få If On A Winter’s Night, Four Traveler nu gratis på Steam.

Skräckspel online

Om du letar efter särskilt brutala och störande skräckspel rekommenderar jag enmansstudion Puppet Combo till dig. Blood Wash utvecklade inte detta, men publicerade det – och jag kan också försäkra dig om att Blood Wash på ett fantastiskt sätt visar vad som gör dockkombospel så speciella: Utvecklat av Black Eyed Priest går du i fotspåren av en gravid kvinna i spelet, som måste tvätta sina kläder mitt i natten så att hon kan gå på intervju dagen efter. Men det ryktas att en brutal mördare hemsöker den lilla staden …

Få Blood Wash för endast 6,59 euro på Steam.

Chasing Static är en liten äventyrsskräckpärla som är läskig, men inte alltför störande: I det ungefär två timmar långa spelet hamnar du i ett avlägset område i Wales när du söker skydd från en storm. Plötsligt kan man dock inte lämna området längre utan måste tränga djupare och djupare in i en gammal forskningsstation för att hitta en väg ut.

Spelet i Chasing Static är sofistikerat och originellt: du använder olika ljudenheter för att ta emot signaler och så mycket mer för att ta reda på hemligheten med staden Hearth.

Få Chasing Static för 12,49 euro på Steam.

Med Little Nightmares 2 dök uppföljaren till den populära första delen upp i början av 2022: I skräckäventyret spelar du den lilla pojken Mono, som måste smyga genom en dyster, stor värld tillsammans med lilla Six för att avsluta en mystisk sändning.

Chockeraren Prognostic av Steppe Hare Studio är en trevlig överraskning i genren: I förstapersonsdeckaren måste du flytta in i din avlidna mormors läskiga hus, som för hela sitt liv förutspådde framtiden med magiska ritualer. Naturligtvis tror du inte på tarotkort och spåbollar – men när du plötsligt måste använda dessa verktyg för att avslöja brottsfall vidgar din huvudpersons horisont.

Prognostic är en blandning av original spelmekanik som placering av tarotkort och en mekaniker som kan ligga bakom dig, som i Welcome To The Game . Adrenalin är oundvikligt! Prognostic är fortfarande i den tidiga accessfasen.

Få Prognostic för 5,69 euro på Steam.

Du kan ta reda på mer om Mundaun i vår lilla recension om spelet.

Mundaun är ett overkligt, handritat skräckäventyr där du utforskar en avlägsen by i Alperna. Ur förstapersonsperspektivet undersöker du hus och flyr från monstruösa skuggor som särskilt hemsöker natten. Mundaun har en unik, störande teckningsstil, vilket också gör den ganska originell. Ta en titt, det är det värt!

Få Mundaun för 16,79 euro på Steam.

Supermassive Games, som lanserade Until Dawn för några år sedan, har producerat spel till sin skräckantologi The Dark Pictures ett tag. Medan de första delarna Man of Medan och Little Hope inte kommer i närheten av Until Dawn kan jag rekommendera House of Ashes med gott samvete: I beslutet utforskar en grupp amerikanska soldater en 4000 år gammal grotta där de är strandsatta efter en olycka under ett uppdrag i Irak. I ruinens djup finns det andra varelser – och det verkar som om den enda utvägen är den som leder ner.

House of Ashes låter dig turas om att ta dig an olika människor och fatta svåra beslut som påverkar allas överlevnad. Vilken person som helst kan dö eller överleva – det är upp till dig vem som flyr till slut.

Ta reda på mer om House of Ashes i vår stora spelrecension.

Kommer du ihåg Get Even? Studion bakom det galna skräckspelet The Farm 51 har nu spottat ut ett nytt påhitt av det bestrålade helvetet: I Tjernobylite går du genom det 3D-kameraskannade området av det verkligt skadade kärnkraftverket i Tjernobyl – och på den här kartan upplever du en science fiction-skräck -RPG av ett speciellt slag Du spelar den ex-Tjernobylanställde Igor, som går på jakt efter sin fru som försvann för 30 år sedan.

Skaffa Chernobylite för 29,99 euro på Steam.

Chilla’s Art är en av de mer kända indieutvecklarna av skräckspel. Den lilla studion låg bakom YouTube-hypespelet The Convenience Store – en rekommendation, om du inte känner till det än. 2022 släppte Chilla’s Art ytterligare tre korta skräckpärlor, nämligen The Radio Station , Night Delivery och The Caregiver . Personligen tyckte jag att The Caregiver var bäst, men vart och ett av spelen kostar mindre än 5 euro – du borde bara prova ett!

Forwarned kopierade från Phasmophobia utan förvarning, men det visade sig vara ett bra spel ändå: I co-op shockern för 4 spelare utforskar du egyptiska ruiner som arkeologer, samlar skatter och försöker fånga forntida egyptiska monster.

Bli varnad för 10,79 euro på Steam.

Har du inte hittat skräckspelet du letar efter ännu? Kolla in vår lista över de bästa gratis eller billiga skräckspelen – det finns riktigt bra!

Annars kan jag bara rekommendera att du alltid kollar Itch.io-sidan efter nya indie-skräckspel – det finns skräckspel som dyker upp där, som ofta är gratis och allt oftare ganska läskiga.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Teslas första mobiltelefon: Vi behöver fortfarande en så genialisk smartphone

Tesla tillverkar e-bilar och inte mobiltelefoner - så vitt detta torde vara känt. Men måste det vara så även i framtiden? Elon Musk har redan startat några galna start-ups och i slutändan även implementerat galna idéer, en telefon skulle vara nästan "normal" där. När vi tittar på detta utkast kan vi bara utbrista: Vi saknar fortfarande något sådant i vårt erbjudande.

Subscribe US Now