Hur tar man bort ett Gmail-konto, behåller man ett Google-konto?

admin

Om du vill bli av med din Google-e-postadress men vill behålla resten av Googles tjänster är det relativt enkelt. Du kan ta bort ditt Gmail-konto och fortfarande behålla alla tillhörande inställningar och data. GIGA visar hur det går till.

Om du vill bli av med din e-postadress från Google men vill behålla resten av Googles tjänster är det relativt enkelt. Du kan ta bort ditt Gmail-konto och fortfarande behålla alla tillhörande inställningar och data. GIGA visar hur det går till.

Vissa människor tror att du inte kan separera ditt Google-konto och en Gmail-adress. Faktum är att du inte kan ta bort ditt Google-konto och behålla e-postadressen. Men det omvända är inget problem.

Hur kan jag ta bort mitt Gmail-konto?

För att förstå varför du kan ta bort ditt Gmail-konto men behålla resten av det måste du vara tydlig med en sak: Gmail är bara en av Googles tjänster som ingår i det övergripande Google Account-paketet. Google bryr sig inte riktigt om du använder det för att ta emot e-postmeddelanden eller inte. Du behöver definitivt en e-postadress för att logga in på ditt Google-konto – men det behöver inte vara en Gmail-adress!

Säkerhetskopiera data innan du tar bort Gmail-adressen

Dataexporten kallas "Google Takeout". Om du loggar in på ditt konto där kan du markera vilken av dina data du vill säkerhetskopiera. Eftersom dina gamla e-postmeddelanden inte längre är tillgängliga efter att du tagit bort ditt Gmail-konto bör du spara dem i förväg.

Så här säkrar du din Gmail-data:

Gå till sidan "Google Takeout" i din webbläsare och logga in vid behov. Om du bara vill spara data från Gmail, klicka på " Avmarkera " ovan och scrolla sedan ner till posten " Gmail ". Markera rutan där och scrolla sedan hela vägen ner för att klicka på " Nästa steg". Därefter kan du välja arkivtyp (ZIP och TGZ) och ange storleken på exportfilen. Om storleken som anges där inte räcker till för data, kommer den att delas upp i flera enskilda filer av den angivna storleken. Om du klickar på "Skapa export " kommer uppgifterna att sammanställas och du får ett meddelande så snart du kan ladda ner det. Sedan kan du stänga av ditt e-postkonto. Ta bort Googlemail-tjänsten på rätt sätt

Så här fungerar det: Om du vill behålla ditt Google-konto och bara ta bort ditt Gmail-konto måste du ange en ny e-postadress . Hos Google loggar du alltid in med en e-postadress och ett lösenord, och du måste fortfarande vara nåbar via e-post för resten av Google-kontot. Så se till att du har en tillgänglig alternativ e-postadress innan du raderar Gmail-adressen!

Gå till sidan med Googles produktinställningar . Gmail är bara en av Googles många produkter. Om det behövs, logga in där med dina nuvarande kontouppgifter. Klicka på soptunnelikonen bredvid Gmail-tjänsten. Ett meddelandefönster öppnas nu där du måste ange en alternativ e-postadress med vilken du senare kan logga in på Google-kontot. Det här kan inte vara en Gmail-adress! Klicka sedan på länken " Skicka bekräftelsemail ". Du kommer då att få ett e-postmeddelande till den nyinmatade adressen med en bekräftelselänk. Om du klickar på detta tar Google bort Gmail-adressen och använder den nya adressen som användarnamn för Google-kontot.

Med den här metoden behåller du till exempel alla Google-tjänster du behöver i din mobiltelefon. Detta ändrar dock registreringen: Istället för Gmail-adressen måste du nu ange den nya e-postadressen som användarnamn. Lösenordet förblir som det var. Den nya registreringen krävs för alla Google-tjänster, till exempel även för YouTube. Om du har köpt appar eller filmer från Google Play förblir de anslutna till ditt Google-konto.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Latinamerika kommer att dra mest nytta av krypto, säger Uphold exec

Upholds vd JP Thieriot sa att livets natur i Latinamerika ber om användningsfall baserade på Bitcoin.

El Salvadors Bitcoin ( BTC ) antagande har utlöst en digital tillgångsrevolution i Latinamerika, och regionen skulle kunna dra ännu mer nytta om människor kan växla kryptovalutor, fiat-pengar och de kommande digitala centralbanksvalutorna (CBDC) på samma infrastruktur, sa chefen av multivaluta investeringsplattform Uphold.

Upholds vd JP Thieriot, som talade med Cointelegraph, underströk att livets natur i Latinamerika ber om Bitcoin-baserade användningsfall, och sa att regionen kommer att gynnas mest när kryptoantagandet fortsätter att växa.

Venezuela och Colombia är de två mest framträdande kryptoanvändarna i regionen förutom El Salvador. Men andra nationer stänger gapet ganska snabbt, med El Salvador som agerar som en katalysator , förklarade Thieriot. Av Upholds 7 miljoner användare kommer 1,4 miljoner från Latinamerika, och den höga adoptionsgraden i regionen fortsätter att locka globala aktörer.

Bitcoin skulle omfamnas först av de obankade och de som skickar eller tar emot remitteringar, sa han. CBDCs skulle dock bli mer populära än den största kryptovalutan för handlare. "Många företag kan förståeligt nog föredra något stabilt för transaktioner, men investeringsportföljer skulle gynnas mycket mer av Bitcoin," tillade han.

"Med de lämpliga kanalerna på plats för att konvertera mellan Bitcoin, US-dollar och eventuella potentiella CBDCs, kan användare verkligen bara använda vilken form av valuta som fungerar bäst för deras användningsfall."

På tal om CBDC, noterade Thieriot att inte alla länder behöver göra sin egen digitala valuta, eftersom det skulle vara lätt att anta en befintlig. Han tillade att huvudmålet för latinamerikanska länder borde vara ett funktionellt system där vem som helst i regionen helt enkelt kan byta mellan tillgångar.

Relaterat: Puerto Rico ser ett återuppvaknande av intresse bland kryptorika

Som Thieriot nämnde har Latinamerika haft en betydande tillväxt i kryptofinansiering under 2022. Den mexikanska kryptovalutabörsen Bitso blev den första kryptoenhörningen i regionen tack vare en kapitalhöjning på 250 miljoner dollar i serie C i maj.

Mercado Bitcoin, en brasiliansk kryptobörs, slutförde också en megafinansieringsrunda och säkrade $200 miljoner i SoftBank-finansiering . "Det är fantastiskt, och vi förväntar oss att många fler kommer," kommenterade Thieriot och tillade:

"Eftersom det är en av de huvudsakliga filosofiska och praktiska pelarna för kryptovaluta att banktjänster är en av de viktigaste filosofiska och praktiska pelarna i kryptovaluta, kan detta innebära att man för första gången erbjuder människor tillgång till finansiella tjänster som konkurrerar med eller överträffar allt i det gamla systemet."

Detta innebär att familjer som är beroende av remitteringar inte behöver se 10–20 % av sin inkomst slukade av penningöverföringsföretag, fortsatte Thieriot. "Detta betyder att bokstavligen vem som helst kan börja bygga en investeringsportfölj. Det kommer i princip att förändra levnadsstandarden.”

Subscribe US Now