AG Grid och TanStack Table går samman som partner med öppen källkod

digitateam

De ledande branschaktörerna AG Grid och TanStack Table, de två huvudsakliga leverantörerna av datanät och tabeller, har gått samman som partner med öppen källkod för att förena sina ekosystem och utbilda användare om hur och när de ska välja mellan sina olika tillvägagångssätt.

AG Grid och TanStack Table arbetar inom samma problemutrymme som varandra, men implementeras via drastiskt olika arkitekturer och paradigm, som var och en erbjuder unika avvägningar, åsikter och optimeringar beroende på användningsfall. Dessa skillnader och avvägningar är komplementära till varandra och bildar tillsammans de två bästa datagrid- och tabellalternativen som finns tillgängliga i JavaScript- och TypeScript-ekosystemet.

Som en del av det banbrytande samarbetet mellan marknadens “konkurrenter”, kommer AG Grid och TanStack table gemensamt att utbilda JavaScript- och TypeScript-ekosystemet om skillnaderna mellan deras två bibliotek, vilket ger användarna en bättre förståelse för när de ska välja vilket, och aktivt omdirigera dem till den andra leverantören när mål och begränsningar för någon av dem inte uppfylls.

Partnerskapet med öppen källkod förbättrar också kvaliteten på båda biblioteken genom delad erfarenhet, kunskap och även kod när så är lämpligt.

När det gäller några av deras skillnader är TanStack Table ett headless UI-bibliotek för att bygga kraftfulla tabeller och datanät för TS/JS, React, Vue, Solid – det är optimalt för människor som vill implementera sitt eget grafiska användargränssnitt (GUI) till det . AG Grid, å andra sidan, är ett “batterier inkluderat” datanät, vilket innebär att det kan användas ur lådan och gradvis anpassas eller konfigureras för att möta affärsbehov.

Niall Crosby, VD, CTO och grundare av AG Grid, sa: “Detta partnerskap med TanStack Table drar full nytta av våra modeller med öppen källkod och säkerställer att användarna får all information som krävs för att göra rätt val om vilket datanät eller vilken tabell erbjuder sig att fortsätta, beroende på deras specifika krav. Mellan oss rymmer AG Grid och TanStack Table allt ett företag eller utvecklare behöver för att skapa en kraftfull tabell eller datagrid för TypeScript, JavaScript, React, Angular, Vue eller Solid, och vi hoppas kunna förbättra våra respektive tjänster ytterligare genom att lära av varandra, samtidigt som vi utbildar användarna om var och en av våra styrkor och begränsningar.

“För oss är detta partnerskap väldigt komplementärt eftersom både AG Grid och Tanstack Table löser Data Grid-problemet på olika sätt och båda är branschledande på sina respektive sätt. Om man tittar på den bredare branschen är det troligt att det kommer att bli fler samarbeten mellan andra varumärken i framtiden, särskilt när kundproblem kan lösas genom kombinerad expertis.

“I vårt fall är vårt mål att utbilda användare i AG Grids sätt och Tanstack Tables sätt så att de kan välja vilken mekanism som är bäst för dem. Andra lösningar är antingen direkta konkurrenter till oss (försöker lösa i någon av dessa två metoder) eller är helt enkelt wannabe-kloner AG Grid eller Tanstack Table. Du kan tänka på detta som en elbilstillverkare och en bensinbilstillverkare. Vi hjälper människor att bestämma om de ska välja el eller bensin och ger ett av våra företag råd. Att ha flera el- eller bensinbilstillverkare i mixen passar inte modellen.”

“Båda företagen har lång erfarenhet av att tillhandahålla support och utbildning för kunder, och grundarna av varje företag är starkt involverade i sociala medier diskussioner, presentationer och talar vid stora konferenser,” tillade Crosby.

Tanner Linsley, skapare av TanStack Table, tillade: “Vi är entusiastiska över framtiden för datanät och tabeller och vi på TanStack är hedrade över att AG Grid har investerat i framgången för dess ekosystem med öppen källkod! Detta partnerskap med öppen källkod säkerställer att det är enklare än någonsin för vårt samhälle att förstå och objektivt bestämma vilken datarutnäts- eller tabelllösning som fungerar bäst för dem.”

För att lära dig om skillnaderna och avvägningarna mellan de två biblioteken, börja med att läsa introduktionen till TanStack Table och introduktionen till AG Grid.

Taggar: ag grid, öppen källkod, tanstack-tabell

Next Post

Spelutvecklare kritiserar NFTs vid evenemang som sponsras av blockchain-företag

En spelutvecklare överraskade deltagarna i ett event sponsrat av blockchain-företag genom att kritisera NFT. NFTs (Non-Fungible Tokens) har blivit ett av blockkedjeindustrins älsklingsanvändningsfall. Tekniken är främst förknippad med konstprojekt; med köpare som kan bevisa sitt ägande tack vare oföränderliga register på blockkedjor. Det mest ökända NFT-projektet är utan tvekan Bored […]

Subscribe US Now