NoPixel Arab togs ner efter HBTQ+-reaktioner

admin

GTA Online RP-servern, NoPixel, är en av de mest populära privata servrarna i spelet. Det är en exklusiv community som består av streamers och är en konstant dragning, med miljontals tittare varje månad. Det har också beskrivits som ett av de mest progressiva onlineutrymmena och gemenskaperna, vilket säger mycket med tanke på hur giftigt internet kan vara. Men som NoPixel snabbt fick reda på kan det göra fel.

NoPixel agerade snabbt för att förhindra att situationen förvärrades.

NoPixel Arab togs ner efter HBTQ+-reaktioner

NoPixels senaste server vänder sig specifikt till araberna. Eftersom servern är relativt ny kan ledningsgruppen vara lite touch and go.

I en nyligen “uppdatering” hävdar ledningsgruppen bakom den arabiska NoPixel-servern att servern förbjuder någon form av HBTQIA+ på servern eftersom det strider mot deras religiösa övertygelse. Tyvärr ropade internet snabbt ut NoPixel för sin hycklande hållning.

Det är en RP-servers uppgift att låta människor göra vad de än må så länge det inte skadar någon annan.

Det största problemet började när internet fick nys om händelsen. Om NoPixel ville stå fast vid sina religiösa principer skulle det förbjuda många av de roligaste aktiviteterna som alla spelare kan göra i GTA Online, inklusive plundring, rån och mord.

Efter mycket motreaktion och övervägande bekräftade NoPixel att den kortlivade arabiska NoPixel-servern inte finns längre.

NoPixel försäkrade fansen att de kommer att få tillbaka alla betalningar som gjorts för att gå med i Arab GTA Online NoPixel RP-servern.

NoPixel Arab har stängts av
av u/Inarimw i RPClipsGTA

Den centrala streamern i konflikten, Dantexstar, har inte varit skonad från motreaktionen. Hela situationen började när NoPixel Arab utfärdade deras första tillkännagivande eftersom han rollspelade en HBTQ+-karaktär på servern. Erkännandet hotade att förbjuda honom om han inte slutade och tog bort sitt regnbågsfärgade armband och ta bort HBTQ+-taggen från hans Twitch-ström.

Medan Dantexstar följde, resulterade avstängningen i att vissa spelare anklagade honom för det. Han har fått homofobiska kommentarer sedan avstängningen. Men fansen har samlat sig bakom Dantexstar för att visa honom stöd. NoPixel har också vitlistat Dantexstar på sina viktigaste GTA Online PR-servrar, så fans kommer att se mycket mer av honom förr snarare än senare.

Trots kontroversen förtjänar NoPixel beröm för att ha agerat snabbt. Annars skulle den här historien ha eskalerat ytterligare och blivit upptagen av mainstream media. Om det hände skulle det offentliga protesterna sätta press på Take-Two Interactive att göra något drastiskt. Vid den tidpunkten kommer vi inte att veta vad Take-Two kommer att göra.

På tal om Grand Theft Auto Online, så skickar Rockstar Games iväg Los Santos Drug Wars-expansion med råge med sin senaste veckouppdatering av GTA Online.

Next Post

Enkel felsökning av Php med ChromePhp och ChromeLogger

ChromePhp är en modul för att logga användbara detaljer direkt i din Chrome JS-konsol. Du kan inspektera de flesta som objekt och se info eller värden. Det är ett bra sätt att felsöka PHP-kod i farten, i Google Chrome. Det är väldigt enkelt att […]

Subscribe US Now