Data från 700 miljoner LinkedIn-användare är till salu

digitateam

En av användarna som motsvarar ett forum som frekventeras av hackare skulle ha lagt ut ett urval av data från 700 LinkedIn-användare till försäljning. Tydligen, och som ägarföretaget (Microsoft) förklarar, skulle data inte vara resultatet av en dataläcka och användarnas privata information skulle vara säker.

Uppgifterna har publicerats i RaidForums forum, där ett urval bestående av en miljon poster ingår i syfte att visa deras sanning. Tydligen har PrivacySharks-forskare kontrollerat provet och bekräftat att uppgifterna är verkliga. Det betyder dock inte att LinkedIn har blivit hackad.

Plattformen har redan svarat på publiceringen av denna data och har klargjort att det inte har skett någon läcka av privata data, även om profilerna som har kommit fram är verkliga. Tydligen skulle dessa uppgifter vara offentliga och tillgängliga för alla som besöker Internet.

Man drar slutsatsen att hackaren skulle ha utfört ett insamlingsarbete och skaffat data från LinkedIn-användare publicerade i deras profiler på det sociala nätverket eller på andra webbplatser. Tekniken är känd som skrotning och den görs på ett automatiserat sätt med bots som lagrar all information som offentliggörs av sociala nätverk. Listan med data inkluderar: namn, adress, telefon, geolokaliseringsuppgifter, e-post, LinkedIn-användare, yrkeserfarenhet och profiladress.

Om vi ​​tar med i beräkningen att det sociala nätverket meddelade att det hade 740 miljoner användare i februari förra året, så pratar vi om att den här publikationen påverkar de allra flesta användare som har ett konto på nätverket. Det är inte första gången som LinkedIn drabbas av en attack som liknar det faktum att en mycket liknande datainsamling publicerades i april förra året men bara nådde 500 miljoner användare.

Next Post

Facebook, WhatsApp, Instagram och Messenger är alla NER

Alltid aktiv Strikt nödvändiga cookies Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte inaktiveras i våra system. De ställs i allmänhet bara in som svar på din serviceförfrågan, som att ställa in dina integritetsinställningar, logga in eller fylla i formulär. Det är möjligt att ställa in […]

Subscribe US Now