Facebook ansluter sig till trenden med poddar

digitateam

Det sociala nätverket Facebook har bestämt sig för att ansluta sig till trenden med poddsändningar med implementering av nya verktyg och en ny sektion vars mål är att locka kreatörer som enkelt och bekvämt kan dela sitt innehåll från samma plattform. Som förklarat på själva plattformen kommer vissa Facebook-sidaägare att kunna aktivera funktionen från och med den 22 juni. Det förväntas att den initialt endast kommer att vara tillgänglig för ett begränsat antal användare.

De skapare som har en sida på Facebook kommer att kunna associera podden som de redan sänder på andra plattformar, bara genom att inkludera RSS-länken. Från det ögonblicket kommer det sociala nätverket automatiskt att generera en ny publikation för varje nytt avsnitt som publiceras på skaparens sida.

En ny Podcast-flik kommer att skapas från vilken vi enkelt kan komma åt dessa kapitel. Strategin som antagits av plattformen skiljer sig lite från andra som Spotify, som uppmuntrar publicering av poddsändningar på sin egen plattform. Facebook bryr sig inte om du använder en annan plattform för att publicera dina kapitel, vad det verkligen bryr sig om är att marknadsföra deras publicering på det sociala nätverket.

Andra funktioner baserade på ljud, förutom poddsändningar, bör lyftas fram, till exempel rum som imiterar ClubHouse eller en ny typ av publikation som heter Soundbites som består av publicering av små ljudfiler som vi kan skicka till våra följare, precis som det är. whatsapp idag.

Next Post

Google tillåter dig att lösenordsskydda din webbhistorik

Tekniken Google har lagt till ytterligare en verifiering så att dess användare kan lösenordsskydda informationen som lagras i “Min aktivitet”, som består av data om de sökningar som gjorts, de webbsidor som besökts och de videor som visas via Google, Google Chrome och YouTube, bland annat. Det har gått igenom […]

Subscribe US Now