Facebook ansluter sig till trenden med poddar

digitateam

Det sociala nätverket Facebook har bestämt sig för att ansluta sig till trenden med poddsändningar med implementering av nya verktyg och en ny sektion vars mål är att locka kreatörer som enkelt och bekvämt kan dela sitt innehåll från samma plattform. Som förklarat på själva plattformen kommer vissa Facebook-sidaägare att kunna aktivera funktionen från och med den 22 juni. Det förväntas att den initialt endast kommer att vara tillgänglig för ett begränsat antal användare.

De skapare som har en sida på Facebook kommer att kunna associera podden som de redan sänder på andra plattformar, bara genom att inkludera RSS-länken. Från det ögonblicket kommer det sociala nätverket automatiskt att generera en ny publikation för varje nytt avsnitt som publiceras på skaparens sida.

En ny Podcast-flik kommer att skapas från vilken vi enkelt kan komma åt dessa kapitel. Strategin som antagits av plattformen skiljer sig lite från andra som Spotify, som uppmuntrar publicering av poddsändningar på sin egen plattform. Facebook bryr sig inte om du använder en annan plattform för att publicera dina kapitel, vad det verkligen bryr sig om är att marknadsföra deras publicering på det sociala nätverket.

Andra funktioner baserade på ljud, förutom poddsändningar, bör lyftas fram, till exempel rum som imiterar ClubHouse eller en ny typ av publikation som heter Soundbites som består av publicering av små ljudfiler som vi kan skicka till våra följare, precis som det är. whatsapp idag.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Animoca Brands investerar 10 miljoner dollar i Blockchain Gaming Platform Lava Labs

Lava Labs har meddelat att de samlar in 10 miljoner dollar i den senaste finansieringsomgången för serie A. Dess värdering har nu toppat hela 100 miljoner dollar. Den London-baserade blockchain-spelstarten planerar att ingjuta kapitalet i att utveckla sitt nya multiplayer Web3-spel – AFAR. Lava Labs officiella release avslöjade att finansieringen […]

Subscribe US Now