John David McAfee hittades död i ett fängelse i Barcelona

digitateam

Som bekräftats av fängelsekällor har John David McAfee, den nordamerikanske miljardären skaparen av antiviruset som bär hans namn, hittats död i sin cell i Brians 2 fängelse (Barcelona). Justitiedepartementet utreder dödsorsakerna, men allt tyder på att han kunde ha begått självmord. Han var 75 år gammal och hade suttit i det katalanska fängelset sedan den 4 oktober 2020.

Den nationella domstolen hade i veckan beslutat att utlämna honom till USA, ett land som krävde honom för en rad skattebrott. När han skulle utlämnas, den 15 juni, påstod han att Washington förföljde honom politiskt för att ha fördömt korruptionen av landets skattemyndighet. Han sa: “Om jag blir utlämnad är det nästan säkert att jag kommer att tillbringa resten av mitt liv i fängelse eftersom USA vill använda mig som exempel.”

USA krävde honom för att inte ha lämnat in inkomstdeklarationen, obligatorisk i detta land för en minimiinkomst på mer än 22 000 euro per år, mellan 2014 och 2018. De hävdar att John var bosatt i delstaten Tennessee under dessa år och att han gömde sin inkomst “låtsas inte ha”. De anklagade honom också för att ha undandragit skatter och tjänat mer än 23 miljoner dollar orapporterade från “falska” kryptovalutakonsultjobb. Dessutom skulle han inte ha deklarerat pengarna som erhållits från försäljningen av rättigheterna till berättelsen om hans liv, för att göra en dokumentär.

Han greps på flygplatsen El Prat (Barcelona) i oktober 2020 när han var på väg till Istanbul. Polisen avlyssnade honom efter en arresteringsorder från Interpol som utfärdats av USA.

Next Post

GTA Online: The Oppressor Mk II kommer snart att bli nervös?

Eftersom den nya versionen av GTA Online kommer idag till nästa generations konsoler, passade Rockstar Games på att tillkännage olika förbättringar som redan finns tillgängliga på PS5 och Xbox Series X|S-versionerna, men också om en framtidsuppdatering för att justera PVP-fordon, se där, Oppressor Mk II nerf. Nya GTA Online-förbättringar på […]

Subscribe US Now