TikTok raderar 7 miljoner konton för att tillhöra barn under 13 år

digitateam

Enligt den senaste transparensrapporten som genomfördes av den sociala nätverkstjänsten för att dela videor som ägs av det kinesiska företaget ByteDance, TikTok, skulle totalt drygt 7 200 000 konton ha raderats för att de misstänktes tillhöra minderåriga. tillåtna endast i de tre första årets månader.

Företaget förklarar i rapporten att “För första gången publicerade vi antalet misstänkta mindre konton som tagits bort när vi arbetar för att hålla hela TikTok-upplevelsen på ett ställe för personer 13 år och äldre.” Det står också att under det första kvartalet 2021 raderades 61 miljoner videor över hela världen för att ha brutit mot dess communityregler eller användarvillkor, en siffra som representerar mindre än 1 % av alla videor som laddats upp på plattformen.

Plattformen är känd för att locka den yngre publiken. Som rapporterats är 32 % av TikTok-användarna mellan 25 och 34 år och 35 % är över 35 år. Men det finns också intresse från en viktig del av den ännu yngre befolkningen.

I sina juridiska villkor gör tjänsten det mycket tydligt:

1.- Barn under 13 år är förbjudna att komma åt plattformen.
2.- Mellan 13 och 15 år har deras standardintegritetsinställningar ändrats till privata konton. Endast de personer som är godkända som följare av användaren kommer att kunna se deras videor.
3.- De under 16 år kommer att kunna välja mellan Vänner eller Ingen i konfigurationen av vem som kan kommentera dina videor. Alternativet Alla har tagits bort.
4.- Mellan 16 och 18 år är direktmeddelanden och funktionerna Duo, Klistra in och ladda ner video tillåtna.

Next Post

Första stegen in i JavaScript – en praktisk guide

Del ett: Introduktion av DOM – vad är det och varför ska jag lära känna det? För dem som är nya inom webbutveckling kan säkert mängden ny terminologi ibland vara nedslående. Men när det kommer till att lära sig JS, är några av de första […]

Subscribe US Now