Med Dropbox-inloggningen kan du logga in på din webbläsare, mobilapp och skrivbordsapp och logga in på ditt konto. GIGA förklarar hur detta fungerar och varför flera Dropbox-inloggningar på olika enheter kan vara användbara för dig.

Oavsett om du har det kostnadsfria "Dropbox Basic-kontot" eller ett Dropbox Business-konto måste du registrera dig för att använda och komma åt dina uppgifter.

Hur fungerar Dropbox-inloggningen i webbläsaren, appen och skrivbordsprogrammet?

I alla fall baseras Dropbox-inloggningen på din valda kombination av e-postadress och lösenord.

Dropbox-inloggning i webbläsaren:

Kallar fram webbläsarsidan för Dropbox-inloggningen. Ange e-postadressen och lösenordet från din registrering i lämpliga fält. Klicka på " Logga in " så kopplas du till ditt konto.

Dropbox-inloggning i skrivbordsappen:

När du har installerat skrivbordsappen ser du först Dropbox-inloggningen. Även här måste du ange e-postadress och lösenord för din registrering och sedan klicka på "Registrera dig".

Då förblir du inloggad där och behöver inte ange data igen, även om du avslutar skrivbordsappen eller stänger av din dator under tiden. Nästa gång du startar appen kommer du automatiskt att loggas in igen.

Logga in på Dropbox-mobilappen:

Startar Dropbox-appen. På startskärmen kan du se den stora " Registrera "-knappen och under den en länk till " Logga in ". Klicka på den och nu ser du de vanliga fälten för att ange din e-postadress och ditt lösenord . Klicka nedan på " Logga in " så är du ansluten till kontot.

Specialfall: Dropbox-inloggning med ett Google- eller Apple-konto:

I alla fall kommer du också att erbjudas alternativen "Logga in med Google " och " Logga in med Apple ". Detta alternativ är ofta tillgängligt på Internet för att kringgå registreringen och identifiera dig med ditt e-postkonto. Det är annorlunda här!

Du måste registrera dig hos Dropbox först och sedan kan du spara några knapptryckningar när du loggar in på Dropbox. Annars finns det inga fördelar för dig.

Varför ska jag logga in på Dropbox på flera enheter?

Många använder bara Dropbox för att ha central åtkomst till filer på Internet som behövs någon annanstans. Andra använder Dropbox säkerhetskopieringsfunktion. Men den bästa funktionen är att du kan synkronisera olika instanser av Dropbox.

Om du har installerat motsvarande app på din PC och i din smartphone, till exempel, har du nu ett snabbt sätt att utbyta data mellan dessa enheter. Så här får du dina bilder eller nedladdningar från din mobiltelefon till din dator och därifrån kan du flytta filer till din mobiltelefon. Dropbox kan också automatiskt flytta alla nya bilder från smarttelefonen till molnet så att du kan se dem i din PC-mapp.

Du kan logga in på upp till tre olika enheter med din Dropbox-inloggning och se till att din viktiga data är tillgänglig överallt.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *