Hur man säljer aktier i Storbritannien

aliintizar71

Om du undrar hur man säljer aktier i Storbritannien, har du kommit till rätt ställe. De flesta brittiska mäklarhus tillåter dig att sälja aktier online, men det finns avgifter för att göra det. Säljoptionen finns på samma rad som ditt aktieinnehav. För att sälja dina aktier, gå till dina aktieinnehavsuppgifter och klicka på säljalternativet.

InvestDirect International

Om du funderar på att köpa och sälja aktier i Storbritannien är InvestDirect International ett bra val. Företaget har en mängd olika alternativ för investerare i Storbritannien, inklusive online- och telefonhandel. Företaget har möjlighet att köpa och sälja aktier i amerikanska och brittiska aktier, och de erbjuder en mängd olika investeringstjänster.

InvestDirect är en långvarig aktör på onlinehandelsmarknaden. Det erbjuder handelsutförande på större börser och erbjuder kunder möjligheten att avveckla i upp till sju valutor. Det erbjuder också gratis fonder och tar inte ut någon provision. Det är dock viktigt att notera att InvestDirect International inte har någon mobilapp, så investerare måste komma åt webbplatsen via en dator.

InvestDirect är tillgängligt för brittiska och kanadensiska investerare. De erbjuder onlinehandel och flera kontotyper. De provisioner som HSBC tar ut är dock höga och kanske inte det mest prisvärda alternativet för investerare som vill spara pengar. Kunder bör överväga avgifter och provisioner innan de registrerar sig för ett konto.

Bitcoin Millionaire kan hjälpa dig att investera och tjäna dagliga vinster utan förlust. 

eToro

Det första steget i processen att sälja aktier på eToro är att kontrollera dina öppna positioner och justera hävstångsnivån. Ju högre hävstångseffekt, desto större risk är det. Standardinställningen är X5, vilket förstorar prisrörelsen med fem. Du kan dock minska detta genom att gå till “Portfölj”-sidan och se listan över populära investerare.

Om du letar efter en säker och pålitlig onlinemäklare bör du överväga att använda eToro. Företaget är godkänt av Financial Conduct Authority, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att investera dina pengar hos dem. Dessutom hålls alla kundpengar på ett separat förtroendebankkonto, separat från affärsfonderna. Även om företaget går i konkurs kommer dina pengar att returneras till dig. För att testa eToro-plattformen kan du registrera dig för ett gratis demokonto och lära dig mer om hur det fungerar.

När du har skapat ett konto kan du överföra dina mynt till det. Detta kommer att ge dig mer kontroll över dina mynt och ge dig en bättre chans att få tillbaka dina pengar. När du har skapat en eToro-plånbok får du en privat nyckel, som också är känd som en fröfras eller hemlig återställningsnyckel. Den här privata nyckeln hjälper dig komma åt ditt konto om det tappas bort.

DIY-plattformar

DIY-plattformar erbjuder ett enkelt sätt att köpa och sälja aktier. Du väljer aktier och fonder och öppnar sedan ett konto. Du behöver inte anlita en investeringsrådgivare och du behöver aldrig betala någon provision. Du bör dock vara medveten om riskerna med att köpa och sälja aktier. Dessa plattformar kräver ofta personlig information, såsom ditt folkförsäkringsnummer och adresser från de senaste tre åren.

AJ Bell, Interactive investor, och Hargreaves Lansdown är några av de många DIY-plattformar som finns tillgängliga. Under de senaste fem åren har dessutom antalet appbaserade handelsplattformar med noll provision vuxit avsevärt. Dessa plattformar tjänar sina pengar på köp-sälj-spridningen och marginalen. Det breda utbudet av plattformar gör det dock svårt att välja den bästa.

Mäklare

Om du funderar på att sälja dina aktier i Storbritannienfinns det några saker du måste tänka på innan du gör det. Utöver kontoavgifter kan du behöva betala reavinstskatt vid försäljningen. Denna skatt är olika för varje land, så se till att söka råd från en professionell innan du fattar ett beslut.

Transaktionen kan vara komplicerad, så expertråd från revisorer, advokater eller bolagsrättsbyråer är avgörande. Överlåtelse av aktier i ett noterat bolag sker vanligtvis genom en mäklare som använder tjänsten Börs Euroclear. Däremot överlåts andelar i privata företag genom ett privat avtal mellan säljare och köpare. Dessa transaktioner är föremål för bolagets regler och godkännande. Om transaktionen överstiger ett visst värde måste du betala stämpelskatt.

 

Next Post

Bästa sättet att investera 100 pund

Om du undrar hur man investerar 100 pund är det mest effektiva alternativet att köpa fastigheter. Du kommer inte bara att äga fastighet som genererar ett konsekvent kassaflöde, utan du kan också föra över din fastighet till framtida generationer. Fastigheter fungerar också som en stor personlig tillgång. Det är den […]

Subscribe US Now