Rockstar Games: De ekonomiska resultaten för Take-Two Interactive

admin

Take-Two Interactive, det dåligt animerade moderbolaget till Rockstar Games har precis delat sina finansiella resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2023 från 1 juli till 30 september 2022. Vi lär oss de senaste försäljningssiffrorna för GTA V och från Red Dead Redemption 2, att GTA Online fortfarande kommer att ha stora uppdateringar, samt reaktionen från företagets VD på GTA 6-läckorna från september förra året.

Grand Theft Auto saga försäljningssiffror

Som vanligt visar aktiemarknadsbolaget gärna upp siffrorna från sin kultsaga Grand Theft Auto, i synnerhet den näst sista av syskonen, GTA 5. Förutom att här verkar företaget gå vilse i siffrorna så mycket spelet säljer väl. Faktum är att Take-Two gav samma siffror som de för föregående kvartal, 170 miljoner GTA 5 såld sedan lanseringen 2013. Men det är ganska troligt att föreställa sig att äventyren från våra bankrånare såldes för 175 miljoner exemplar världen över, det har sålde 5 miljoner varje kvartal i flera år, reglerat som ett urverk. Detta skulle sammanfalla med de 385 miljoner Grand Theft Auto som förflutit sedan den första opusen som snart kommer att fira sitt 25-årsjubileum, eller 5 miljoner mer sedan förra kvartalet.

GTA Trilogy The Definitive Edition kommer att släppas senare på mobiler

När det gäller mobilversionerna av GTA Trilogy The Definitive Edition måste du ha tålamod. Ursprungligen planerade för i år ligger spelen i den här trilogin på efterkälken och Rockstar Games satsar inte längre på release i år, samtidigt som de inte ger någon tidtabell. Men remasters av GTA3, Vice City och San Andreas finns fortfarande på schemat för Android och IOS, i hopp om att studion tar sig tid att få ut spelen helt färdiga den här gången.

GTA Online-schema

GTA Online är fortfarande en framgång i Take-Two Interactives ögon och har precis meddelat att Rockstar Games kommer att fortsätta utveckla viktiga uppdateringar för GTA Online, samtidigt som de fortsätter att erbjuda säsongsbetonade evenemang. Se där att nya DLC:er står på programmet för GTA Online och att det vanliga julevenemanget som vi redan känner till föga förvånande kommer att vara tillbaka vid foten av trädet i slutet av december. Nästa DLC kommer troligen att släppas den 13 december.

När det gäller den valfria GTA+-prenumerationen fortsätter den att göra sin väg genom att locka nya spelare på PS5 och Xbox Series X|S.

Vent visselpipor från Red Dead-sagan

När det gäller Red Dead-sagan överstiger den 70 miljoner opus som passerat genom vilda västern sedan det första avsnittet, en ökning med 2 miljoner sedan förra kvartalet. När det gäller Red Dead Redemption 2 har The Adventures of Arthur Morgan sålt över 46 miljoner sedan den släpptes 2018, en ökning med 1 miljon från föregående kvartal.

När det gäller Red Dead Online ökade antalet personer som var aktiva på servrarna det senaste kvartalet jämfört med samma kvartal förra året. Vad kanske för att uppmuntra Rockstar Games att fortsätta släppa uppdateringar, som den vi fick i september, även om, låt oss vara ärliga, det inte var otroligt innehållsmässigt, men det är ändå bättre än ingenting.

Läcker GTA 6

Strauss Zelnick, general manager för Take-Two återvände till läckorna kring GTA 6, och bekräftade att inga bevis på materiella varor stulits, vilket skar hackarens ord som skryter om att ha stulit källkoderna från GTA 6 och GTA 5. ekar också Rockstar Games ord, att det inte kommer att ha någon inverkan på utvecklingen av spelet, vilket är bra.

Källa: Take-Two Interactive

Next Post

Högprofilsläcka kommer inte att påverka utvecklingen av Grand Theft Auto 6

Du kan inte säga att Take-Two Interactives vd, Strauss Zelnick, saknar förtroende. Arbetet med GTA 6 kommer att fortsätta som vanligt trots incidenten i september. Enligt chefen för Rockstar Games moderbolag kommer GTA 6-läckan från september inte att påverka spelets utveckling. Den senaste GTA 6-läckan är en av de mest […]

Subscribe US Now