Topp 6 sätt att fixa Windows 11 Aktivitetsfältet som inte fungerar

admin

När du installerar den senaste versionen av Windows är aktivitetsfältet det första du kommer att lägga märke till i det nya operativsystemet. Microsoft gjorde om aktivitetsfältet helt och hållet och placerade … Läs mer

Posten De 6 bästa sätten att fixa Windows 11:s aktivitetsfält som inte fungerar publicerades först i TecnoTuto .

När du installerar den senaste versionen av Windows är aktivitetsfältet det första du kommer att lägga märke till i det nya operativsystemet. Microsoft gjorde om aktivitetsfältet helt och hållet och placerade programikonerna och startmenyn i mitten. Vad är poängen med det förnyade aktivitetsfältet när det slutar fungera från början? Låt oss fixa Windows 11:s aktivitetsfält som inte fungerar.

Fixa Windows aktivitetsfält som inte fungerar

Många användare har rapporterat att aktivitetsfältet i Windows 11 har fastnat eller förblir inaktivt när du klickar på det. Det är förvirrande eftersom aktivitetsfältet är den centrala delen av Windows 11-operativsystemet, och du vill att det ska fungera som förväntat på en gång.

Det här inlägget kommer att lista de lösningar som gör att du kan återfå aktivitetsfältets funktionalitet i Windows 11. Låt oss utan vidare sätta igång.

1. Starta om datorn

Först, vad du kan göra är att starta om din dator. Det är det vanligaste sättet att fixa vanliga Windows 11-problem utan att gå in på avancerade lösningar.

Eftersom aktivitetsfältet i Windows inte fungerar kommer du inte att kunna komma åt den nya startmenyn för att starta om Windows 11 PC. Istället kan du använda tangenterna Alt + F4 och Starta om datorn från rullgardinsmenyn.

Starta om datorn

Kontrollera aktivitetsfältet i Windows 11 vid omstart. Om det fortfarande inte fungerar, hoppa till nästa lösning.

2. Starta om aktivitetsfältstjänsterna

Aktivitetsfältet i Windows 11 är en del av Windows Explorer-tjänsterna i operativsystemet. Du kan starta om tjänsten med Task Manager och försöka komma åt aktivitetsfältet igen.

Steg 1: Använd tangenterna Ctrl + Skift + Escape för att öppna Aktivitetshanteraren i Windows 11 (eftersom Windows-tangenten inte fungerar med ett inaktiverat aktivitetsfält, måste du använda kortkommandon för att komma åt dessa applikationer i Windows 11) .

Steg 2: Gå till fliken Processer.

Öppna fliken processer

Steg 3: Rulla ned till Windows-processer.

Steg 4: Hitta Windows Explorer i listan.

Steg 5: Högerklicka på den och välj Starta om.

Starta om filutforskaren

Starta om datorn en gång till och aktivitetsfältet bör börja fungera nu.

3. Avsluta uppgiften för systemfiler

Om aktivitetsfältet i Windows 11 fortfarande inte fungerar måste du avsluta några av systemfilerna på din dator. Det är hur.

Steg 1: Tryck på Ctrl + Skift + Escape-tangenter för att komma åt Task Manager i Windows 11.

Steg 2: Gå till fliken Detaljer från menyraden.

Slutliga systemuppgifter

Steg 3: Högerklicka på varje tjänst och avsluta uppgiften för dem.

  • ShellExperienceHost.exe
  • SearchIndexer.exe
  • SearchHost.exe
  • RuntimeBroker.exe

4. Reparera systemfiler

Därefter kommer vi att använda kommandoradsterminalen för att fixa systemfilerna i Windows 11. Vissa korrupta systemfiler stör aktivitetsfältet i Windows 11. Följ stegen nedan.

Steg 1: Använd Windows + R-tangenterna och öppna dialogrutan Kör.

Använd kommandomenyn

Steg 2: Skriv cmd och öppna kommandoterminalen.

Ange följande kommandon och tryck enter efter varje.

 Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth
 Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 sfc / scannow

Windows 11 kommer att köra dessa kommandon och reparera de skadade filerna på din dator. Stäng kommandomenyn och försök komma åt aktivitetsfältet igen.

5. KÖR WINDOWS SÄKERHETSSCANNING

Om du har för vana att installera appar och media från overifierade källor på webben, är chansen stor att du har infekterat Windows 11-systemet med virus och skadliga filer. Dessa filer kan störa huvudfunktionerna i Windows 11, som aktivitetsfältet, Microsoft Store och filhanteraren.

Aktivitetsfältet i Windows 11 inte fungerar kan bero på skadade filer på din dator. Det är nödvändigt att skanna datorn med ett antivirusprogram. Men oroa dig inte. Du behöver inte investera i något antivirusprogram från tredje part. Du kan använda Microsofts utmärkta Windows-säkerhetsverktyg för att ta bort skadliga filer från din PC. Gör dina ändringar från följande steg.

Steg 1: Använd Windows + I-tangenterna och öppna menyn Windows Inställningar.

Steg 2: Gå till Sekretess och säkerhet och öppna Windows Säkerhet-menyn.

Öppna windows säkerhet

Steg 3: Öppna Windows Security från följande meny.

Steg 4: Gå till Hot- och virusskydd och kör en snabbsökning på din dator.

Kör snabbskanning

Låt Microsoft ta bort skadliga filer och fixa Windows 11 aktivitetsfält som inte fungerar problem.

6. UPPDATERA WINDOWS OPERATIVSYSTEMET

En föråldrad version av Windows 11 kan bryta aktivitetsfältets funktionalitet på din dator. Du måste uppdatera Windows 11 till den senaste versionen och återuppliva aktivitetsfältet.

Använd Windows + I-tangenterna och öppna menyn Windows Inställningar. Gå till menyn Uppdatera och installera den senaste versionen på din dator.

ANVÄND UPPGIFTSfältet I WINDOWS 11

Aktivitetsfältet spelar en stor roll i Windows 11. Om aktivitetsfältet inte fungerar kan du bli frustrerad över Microsofts nya operativsystem. Stegen ovan bör hjälpa dig att felsöka problemet.

Posten De 6 bästa sätten att fixa Windows 11:s aktivitetsfält som inte fungerar publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Zimbabwe kan bli nästa land att anamma Bitcoin som lagligt betalningsmedel

Zimbabwe är för närvarande engagerad i samråd om växande intresse för krypto och de potentiella riskerna.

Zimbabwe har uppmärksammat den ökande efterfrågan på krypto bland sitt folk, som man ser som en möjlig väg för tillväxt. Landet har också varit mottagligt för att reglera hela sektorn.

Zimbabwes regering överväger att använda Bitcoin ( BTC ) som ett lagligt betalningsalternativ för att möta denna växande efterfrågan och utnyttja tekniken, enligt lokala nyheter .

Enligt nyheterna bekräftade den pensionerade brigadöversten Charles Wekwete, den ständige sekreteraren och chefen för kontoret för presidenten och kabinettets e-government technology unit, att diskussioner med företag redan pågår.

Enligt Wekwete inkluderar nackdelarna med det decentraliserade ekosystemet oregistrerade gränsöverskridande överföringar, externisering av pengar, penningtvätt och illa anskaffat kassaflöde till efterföljande olagliga eller olagliga handlingar.

Han uppgav också att myndigheterna försöker utveckla regler för att skydda konsumenterna och hjälpa landets ekonomiska framtid. Som ett resultat av detta har regeringen, innan de gör några större politiska förändringar, sökt input från olika sektorer.

Zimbabwe har ännu inte gjort några större uttalanden, enligt tjänstemannen, som tillade att landet fortfarande är i samrådsstadiet.

Zimbabwes regering har accepterat ramverket för den digitala ekonomin som en del av nationell utvecklingsstrategi 1, som den hänvisar till som ett sätt att koppla samman regerings- och företagsinsatser för att ta itu med den framväxande uppfattningen om den digitala ekonomin.

Fler länder antar El Salvadors policy att möjliggöra Bitcoin- användning och reglering. Trots floden av kritik från allmänheten och över hela världen förblev El Salvadors regering orubblig i sitt stöd för Bitcoin-lagstiftningen. På Twitter berömde Salvadoras president Nayib Bukele planens framgång och uppgav att Bitcoin-intäkterna kommer att användas för att bygga 20 skolor och ett sjukhus i landet.

Afrika är en fantastisk testplats för kryptovaluta, och många företag producerar nu varor och tjänster som passar olika länder på kontinenten – nämligen för att fylla tomrummet mellan afrikanska nationer och andra länder när det gäller gränsöverskridande betalningar.

Som rapporterats av Cointelegraph, mellan juli 2020 och juni 2022, växte Afrikas kryptovalutamarknad med över 1 200% , enligt Chainalysis. Hög penetration sågs i Kenya, Sydafrika, Nigeria och Tanzania.

Subscribe US Now