Vad betyder "Lorem ipsum dolor sit amet" på engelska?

admin

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur, adipisci velit" – många av er har säkert stött på denna text på Internet, i tidningen eller i andra typer av dokument. Men vad betyder dessa ord och finns det en tysk översättning?

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur, adipisci velit" – många av er har säkert stött på den här texten på internet, i tidningen eller i andra typer av dokument. Men vad betyder dessa ord och finns det en tysk översättning?

Ordserien "Lorem ipsum" är ett populärt verktyg för layoutare och designers och används vanligtvis som platshållare eller dummytext.

Lorem ipsum på tyska: Översättningen

Även om orden antyder det, är "Lorem Ipsum" inte en text på latin. Faktum är att texten inte är skriven på något språk alls. Följaktligen har det ingen betydelse . Det finns ingen korrekt och meningsfull översättning för Lorem Ipsum . Om du söker igenom textstyckena genom Googles översättare får du ett skratt på tyska. Översättningen har förändrats de senaste åren. Så här såg det ut 2014:

Låt oss se vad Uvinisterät, deosn't it in mttaer men wrod som Rscheearch till en, i slitet och smärtan kan jeedn lteter snderon the wrot projektet raed. Å andra sidan och känna smärta och vända det, och bara två företag. Låt paulo kasd gubergren är ingen rosa takimata En mycket stolt över det. Låt oss se vad Uvinisterät, deosn't it in mttaer men wrod som Rscheearch till en, i slitet och smärtan kan jeedn lteter snderon the wrot projektet raed. Å andra sidan och känna smärta och vända det, och bara två företag. Låt paulo kasd gubergren är ingen rosa takimata En mycket stolt över det.

Detta är vad "Google Translate" spottar ut idag för "lorem ipsum" i översättningen från latin till tyska:

Smärtan i sig är kärlek, kundens smärta. Aeneas behöver smärta. Aeneas-mässa När bergen, ditt hemland och dina allierade och de stora gudarna kommer att arbeta, kommer en löjlig mus att födas. Så länge katterna fortfarande har balansen, barnen eu, till vilket pris som helst, sem. Inga konsekvenser för massan. Tills foten är jämn, våra kunder eller, bananer eller Eftersom i det rättvisa, i Zen, den, från frisyren, det giftiga livet, bara. Inte ett ord sas om fotbollsfotens mjuka pris. Heltal Cras dapibus Förvara alltid det levande föremålet. "

lorem-ipsum-översätta

Vad betyder "Lorem ipsum" på tyska?

Men vad är syftet med texten då? Det är ett av grundverktygen för sättare och layoutare som designar böcker, tidningar, webbsidor och all annan design med text.

Med textmodulerna kan utformningen av ett dokument, ett typsnitt, ett layoutverk eller liknande förhandsgranskas för att få en bild av hur ett typsnitt kommer att se ut i praktiken efter att arbetet är klart. I det lilla utdraget hittar man ett balanserat urval av olika bokstäver med olika former och vikt, samt tillräckligt lång längd för att kontrollera utseendet på text och typsnitt.

Även om "Lorem ipsum" kommer att ge intryck av en högvetenskaplig text på latin, är det en ren fantasitext. Endast ett fåtal ord kan faktiskt tilldelas latinska ord. Lorem ipsum lär ha använts av sättare redan på 1500-talet. Delar av dummytexten kommer från den latinska texten "De Finibus Bonorum et Malorum" av den romerske oratorn Cicero. Där hittar du passagen:

"Neque porro quisquam est, qui do lorem ipsum, quia dolor sit, amet , consectetur, adipisci velit ."

På tyska betyder den här delen ungefär "Det finns ingen som älskar smärta själv, som söker den och vill ha den, helt enkelt för att det är smärta". På 1500-talet anpassade en sättare Ciceros originalversion till exempeltext. Sedan dess har texten använts som mall för att bestämma var bokstäver och text ska finnas på en sida. (Källa: Microsoft).

Lorem Ipsum Generator

Den normala användaren kommer vanligtvis bara på texten av en slump:

Om du vill använda din egen "Lorem ipsum"-text för ditt projekt eller döda tristess med Word, kan du använda en av de många "Lorem Ipsum-generatorerna". Generatorerna är online. Men Word har också sin egen dummy-textgenerator. Här får du dock en annan text än "lorem ipsum". För att kunna skriva dummytext i Word, skriv bara in innehållet "=rand()" i dokumentet och bekräfta med Enter-tangenten.

lorem-ipsum

Om du vill infoga det "riktiga" "Lorem Ipsum"-innehållet, använd en av onlinegeneratorerna:

På sidorna kan du ställa in längd, antal stycken och andra inställningar för din egen pseudo-latinska text och sedan helt enkelt kopiera resultatet från webbläsarfönstret för att klistra in det i ditt projekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin hodlers "under belägring" på $42K när 30% av BTC-utbudet vänder från vinst till förlust

En historiskt betydande 30% av Bitcoin-tillgången hålls nu med förlust – och det har slutat i en hausseartad återhämtning två gånger sedan mars 2020.

Bitcoin ( BTC ) hodlers står inför en avgörande vecka på mer än ett sätt eftersom $42 000 återupplivar en välbekant strid.

Som noterades av on-chain analysföretaget Glassnode i måndags är 30% av BTC-utbudet nu med förlust - historiskt sett har detta varit ett nyckeltal att försvara för tjurar.

Blandade åsikter om returchanser

Bitcoins nedgång från $69 000 till nuvarande nivåer - vid ett tillfälle över 40% - är inget ovanligt, men för långsiktiga investerare finns det en specifik anledning att hoppas att det nuvarande stödet håller.

När man ser tillbaka på historisk prisutveckling avslöjar Glassnode att när 30 % av utbudet går "under vattnet" inträffar ofta prisuppgångar.

"När björnarna utövar påtryckningar på den vinstdrivande kohorten av innehavare försvarar Bitcoin-tjurar en historiskt betydande nivå av procentandelen av utbudet i vinst," förklarade personalen i den senaste upplagan av sitt veckobrev, The Week Onchain, som beskrev tjurar som "under belägring".

"Denna omfattning av "tungt utbud" försvarades i två fall under de senaste åren."

Dessa var marknadskraschen efter Covid i mars 2020 och sommaren 2021, i efterdyningarna av gruvtillslaget i Kina. Förlustnivån på 30 % resulterade i en uppåtgående impulsrörelse för spotpriset i båda fallen.

Bitcoin procent av utbudet i vinst kommenterat diagram (skärmdump). Källa: Glassnode

Glassnode erkände vidare att samma resultat ändå är långt ifrån garanterat den här gången.

"Reaktionen från denna nivå kommer sannolikt att ge insikt i den medellång siktiga riktningen för Bitcoin-marknaden," fortsatte nyhetsbrevet.

"Ytterligare svaghet kan motivera dessa undervattenssäljare att äntligen kapitulera, medan en stark hausseartad impuls kan erbjuda välbehövlig psykologisk lättnad och sätta tillbaka fler mynt till en orealiserad vinst."

Andra var mer optimistiska, med andra on-chain-plattformen CryptoQuant förväntade sig ett hausseartat resultat.

"The Bull Run i juli hade just börjat när det hade tidigare stigit till dessa nivåer. Tjurarna är aggressivt förbereder sig för den nya körningen", en blogg inlägg hävdade om vinsten till förlustnivå.

"En hodler-dominerad marknad"

Tidigare rapporterade Cointelegraph om den fortsatta beslutsamheten från både långtidsinnehavare (LTH) och gruvarbetare när det gäller att bevara sina tillgångar.

Relaterat: Vilken björnmarknad? Nuvarande BTC-prisfall matchar fortfarande tidigare Bitcoin-cykler, säger analytiker

Med kortsiktiga innehavare (STH) – definierade av Glassnode som mynt som rört sig under de senaste 155 dagarna – som förblir låg som andel av det totala utbudet, kvarstår hoppet om att den värsta kapitulationen efter rekordnivåer har varit och försvunnit.

"Utbudet som innehas av denna kohort ligger på ~3 miljoner BTC, en relativt historisk låg nivå, och en nivå som betyder en övergång till en HODLer-dominerad marknad," fortsatte nyhetsbrevet.

"Detta har varit i kraft sedan maj 2021. Låga STH-utbudsnivåer är typiska för baisseartade trender, eftersom gamla mynt förblir vilande och yngre mynt långsamt ackumuleras av köpare med hög övertygelse."

Bitcoin-försörjning som innehas av STHs kontra LTHs kommenterade diagram (skärmdump). Källa: Glassnode

Subscribe US Now