Beställa från Amazon: Vad du ska hålla utkik efter särskilt

admin

Sedan juli 2021, när du handlar på Amazon, måste du vara mycket uppmärksam på vilken återförsäljare du beställer från. Det har skett en viktig förändring som påverkar de merkostnader som är förknippade med beställningar från Kina. Vid första anblicken ser du inte problemet.

Sedan juli 2021 har de som köper från Amazon varit tvungna att vara mycket uppmärksamma på vilken återförsäljare de beställer från. Det har skett en viktig förändring som påverkar de merkostnader som är förknippade med beställningar från Kina. Vid första anblicken ser du inte problemet.

Amazon: Många beställningar från Kina är dyra

Sedan 1 juli kommer alla som beställer något från Kina redan att betala för den första cent i kassan . Det finns ingen skattebefrielse upp till 26,28 euro och du måste betala en importmoms på 19 procent på allt. I grund och botten kan man säga att alla beställningar från Kina blir dyrare. I grund och botten spelar det ingen roll om du vet det. Vid beställning på Amazon är det dock inte alltid tydligt från vilket land produkten skickas, vilket jag snabbt märkte av mitt eget exempel.

Jag ville beställa en snygg LED-lampa till min trädgård (titta på Amazon). Eftersom jag har ett Prime-medlemskap brukar jag alltid se till att jag beställer med Prime Delivery ändå. Men speciellt för produkter som LED-lampor finns det en hel del återförsäljare på Amazon som inte erbjuder Prime, men där frakten fortfarande är gratis. Och det är precis där man måste titta väldigt noga. Dessa leveranser kommer mestadels från Kina och du måste betala importskatt för dem. Problemet är att du inte ser det på översiktssidan.

Som köpare vet jag inte att det skulle komma importavgifter utöver de 32,99 euron. Prisfördelen på runt 5 euro jämfört med en liknande produkt med leverans från Tyskland skulle vara nästan helt förbrukad och jag skulle ha merarbete om jag ändå måste gå till tullen för att hämta beställningen.

I den här videon förklarar vi de viktigaste fakta om avkastning på Amazon:

Vad du ska hålla utkik efter när du beställer från Amazon

Även om Amazon inte direkt indikerar att en leverans sker från Kina, finns det flera indikationer för att känna igen något i stil med detta:

Lång leveranstid: Om en leverans av en produkt i lager tar flera veckor är sannolikheten mycket stor att leveransen kommer från Kina. Återförsäljarinformation: Klicka alltid på återförsäljaren innan du köper. CN är en förkortning för Kina. Och totalt sett från de andra adressuppgifterna kan du redan se att denna återförsäljare inte kommer från Tyskland.

Amazon måste märka tydligare

Att en kinesisk återförsäljare säljer sina varor via Amazon är i grunden inget problem. Många har redan importerat sina varor till Europa och erbjuder leverans med Prime från Tyskland. Du behöver inte frukta några extra avgifter. Endast med direktleverans från Kina finns risken att bli ombedd att checka ut och fyndet plötsligt inte längre är ett fynd. Så länge Amazon inte visar detta tydligare måste du vara på din vakt för att inte uppleva en otäck överraskning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin-växlingsbalanser trend tillbaka till historiska bottennivåer när BTC-uttag återupptas i januari

BTC kommer från handelsplattformar igen när priserna sjunker in i Q1 2022.

Bitcoin ( BTC ) valutareserver är tillbaka nära rekordlåga nivåer eftersom 2022 väcker förnyad aptit bland köparna.

Data från kedjeanalysföretaget CryptoQuant visar reserver på 21 börser till 2,308 miljoner BTC den 4 januari.

Börserna återgår till den övergripande nedåtgående trenden för BTC-balansen

I slutet av december sågs ett makrolågläge på 2,303 miljoner BTC kvar på börsens böcker, enligt CryptoQuant, innan en kort uppgång till 2,334 miljoner.

Bitcoin valutareserver diagram. Källa: CryptoQuant

När institutionella enheter återvänder till marknaden efter semesterperioden har dock nedåtgående trend återupptagits, detta i linje med förväntningarna om att köpare med större volymer skulle träda in med början under första kvartalet.

Valutabalansdata är ett ämne för en del debatt den här veckan. Olika statistikkällor använder olika antal börser och plånböcker, vilket resulterar i data som knappt är jämförbara.

CryptoQuants 21 börser konkurrerar till exempel med 18 övervakade av Glassnode och 5 av CoinMetrics.

En annan resurs, Cryptorank, satte saldot på bara 1,3 miljoner BTC på julafton.

Beroende på vilka plattformar som ingår kan trenden också vara annorlunda, eftersom vissa börser har sett en total minskning av sitt saldo under den senaste månaden, medan andra har sett en ökning.

Som Cointelegraph rapporterade var detta fallet med Huobi Global, som var skyldig att avregistrera kinesiska fastlandsanvändare i slutet av 2021 i enlighet med reglerna.

Större fisk för att köra showen

I en diskussion med CryptoQuant förra veckan avslöjade analytikern David Puell, skaparen av den välkända Puell Multiple-indikatorn, samtidigt sina tankar om kommande marknadsaktörers beteende.

Relaterat: Nytt år, samma "extrem rädsla" - 5 saker att titta på i Bitcoin den här veckan

Bitcoins "avslappnade" karaktär 2021 jämfört med till exempel 2019 har hållit privatinvesterare och deras "FOMO" borta.

"Jag tror att det här är långsiktigt hälsosamt", sa han.

"Marknaden kommer mestadels att ägas av institutionella aktörer, särskilt i prisrörelser från månad till månad, med viss vinsttagning från tidiga användare men en mycket mindre roll kommer från detaljhandelsaktörer."

Subscribe US Now