Utlåningsplattformen lade till en tillåten likviditetspool till sina andra decentraliserade erbjudanden som ett sätt att locka institutionella deltagare att ha regelefterlevnad i DeFi.

Decentraliserad låneplattform Aave har lanserat sin godkända låne- och likviditetstjänst Aave Arc för att hjälpa institutioner att delta i regelkompatibel decentraliserad finansiering.

I motsats till dess tillåtelselösa tvärkedjemotsvarigheter på plattformen, är Aave Arc en tillåten likviditetspool speciellt utformad för institutioner för att upprätthålla regelefterlevnad i det decentraliserade finansområdet (DeFi).

Den första av 30 enheter som ställde upp på vitlistan för Aave Arc var Fireblocks, den institutionella förvaringsinstitutet för digitala tillgångar. Den förklarade i ett tillkännagivande den 5 januari att poolen "gör det möjligt för vitlistade institutioner att säkert delta i DeFi som likviditetsleverantörer och låntagare."

Användare av Aave Arc måste utföra due diligence-procedurer som att känna till din kund/anti-penningtvätt (KYC/AML) för att få åtkomst.

Bilder från Aaves första avslöjande av den tillåtna poolen i juli 2021.

Fireblocks fungerar också som vitlistningsagent för Aave Arc, vilket säkerställer att andra institutioner som vill gå med i behörighetspoolen uppfyller KYC/AML-krav. Aave kan inte utföra denna uppgift själv eftersom det inte är en reglerad enhet såsom en bank eller annat traditionellt finansinstitut.

Som vitlistningsagent har Fireblocks redan godkänt "30 licensierade finansinstitut att delta på Aave Arc som leverantörer, låntagare och likvidatorer."

Bland några av de vitlistade enheterna finns Anubi Capital, Canvas Digital, CoinShares, GSR och crypto yield aggregator Celsius.

Relaterat: SBF "optimistisk" om institutionell kryptoadoption 2022

Aaves nya tillåtna likviditetspool syftar till att ta med fler institutioner till det växande DeFi-utrymmet som har 133 miljarder USD i totalt värde låst (TVL) i skrivande stund. Att TVL har vuxit 4,5 gånger sedan 10 januari 2021 enligt DappRadar .

Medan institutioner började köpa kryptovaluta i allt större portioner 2021, förblev de flesta skrämmande med att pyssla med DeFi på grund av efterlevnadshinder och osäkerhet i lagstiftningen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *