Netflix planerar att erbjuda strömmande videospel nästa år

digitateam

Videospel har blivit en mycket lönsam verksamhet för teknikföretag under pandemin 2020, men alla är inte villiga att investera i en konsol att spela. Företag som Google, Amazon eller Microsoft investerar mycket pengar i utvecklingen av plattformar för att spela strömmande spel utan konsoler, datorer eller smartphones.

Det är då inte förvånande att plattformar som Netflix vill ansluta sig till tåget och av denna anledning har de byggt en division dedikerad till videospel och har även gjort flera strategiska värvningar för att vårda den. Hittills har ingen titel bekräftats, men allt tyder på att plattformen kommer att ha både egen produktion baserad på dess originalserier och filmer, samt tv-spel utvecklade av tredje part och som kommer att finnas tillgängliga på dess tjänst. Det skulle vara en design som liknar den han använder för sina serier och filmer.

Med en summa som överstiger 200 miljoner prenumererade användare vet Netflix potentialen för sitt inträde i videospelsindustrin. De första nyheterna om det tyder på att Netflix mål är något mer likt vad Apple Arcade är, ett urval av enkla spel för smartphones.

Netflix inträde i tv-spelsvärlden är inte förvånande eftersom företagets stora chefer tidigare har lyft fram att populära titlar som Fornite är deras stora rivaler, före Disney eller HBO, eftersom det är de som stjäl flest timmar av tid. till sina potentiella konsumenter.

Next Post

Leaker Shares GTA 6, Online Predictions

Grand Theft Auto, som en serie, har en hektisk framtid att se fram emot – och vi menar inte bara att GTA+-prenumerationstjänsten slår online, eller den nya värld av uppdateringar som öppnar sig när flerspelarläget delas av som fristående och startar en nytt liv på PS5 och Xbox Series X|S. […]

Subscribe US Now