Microsoft släpper en uppdatering för att åtgärda sårbarheten i PrintNightmare

digitateam

Microsoft-företaget har släppt en uppdatering för sina Windows-operativsystem som gör det möjligt att bekämpa en kritisk sårbarhet som kallas PrintNightmare, genom vilken kontroll av en dator kan tas genom utskriftskön.

Vi kommer att minnas upptäckten av denna bugg som en av de mest kaotiska i minnet i företaget, eftersom forskarna som offentliggjorde dess egenskaper förväxlades med en liknande bugg som redan hade fixats vid den tiden.

I juni förra året fixade företaget en bugg relaterad till utskriftskön. Flera programmerare fokuserade på att utnyttja det för att se i vilken utsträckning det gick att dra nytta av det, med känslan av att det redan var löst. Senare upptäckte de att sårbarheten de hade utnyttjat liknade den som fixats av Microsoft, men den var en annan.

Sårbarheten som kallas PrintNightmare gör att en angripare kan ta kontroll över systemet på distans. Den är baserad på attacker genom utskriftskötjänsten, som vanligtvis är aktiverad i ett företags interna nätverk för att tillåta arbetare att skriva ut dokument från vilken dator som helst.

Paradoxen med fallet är att tack vare publiceringen av dessa programmerare visste alla hackare i världen hur de skulle dra fördel av det.

Den goda nyheten är att Microsoft har varit snabba med att släppa en patch för att fixa det. Företaget släppte i går kväll en uppdatering för alla Windows-system som stöds: Windows 7 till 10 och Server 2008 till 2019.

Next Post

Utforska CSS Paint API: Rounding Shapes del 2

Låt oss gå till den andra delen av vår artikel om hur man hanterar Paint API för att runda komplexa kanter   ekerkontroll   I alla exempel vi har sett betraktar vi alltid en radie som tillämpas på alla hörn av varje […]

Subscribe US Now