Topp 10: De för närvarande mest populära träningsspårarna i Tyskland

admin

Samsung Galaxy Fit 2, Fitbit Charge 5, Huawei Band 6 – eller är det en fitnesstracker från en annan tillverkare? Vilket fitnessarmband är för närvarande det mest populära i Tyskland? GIGA har sammanställt topp 10.

Samsung Galaxy Fit 2, Fitbit Charge 5, Huawei Band 6 – eller är det en fitnesstracker från en annan tillverkare? Vilket fitnessarmband är för närvarande det mest populära i Tyskland? GIGA har sammanställt topp 10.

Topp 10 armband: fitness tracker bästsäljare i Tyskland

Fitness trackers och armband är på modet och säljer bättre och bättre för varje år. Om du inte vill ha en stor smartklocka med sportfunktioner på handleden kan du ofta använda mycket mindre fitnesstrackers som registrerar tagna steg och annan data med ett chip. Den fulla potentialen utnyttjas i samband med en smartphone, på vilken resultatet visas grafiskt i en app. Denna interaktion mellan en liten mobil enhet och mobiltelefonen som du nästan alltid har med dig är väldigt populär bland användarna – och priserna är oftast betydligt lägre jämfört med en smartklocka. Det finns en annan stor fördel.

Den största fördelen med en fitnesstracker är batteritiden. Medan en konventionell smartklocka håller i 1-3 dagar är det ofta veckor med träningsarmband innan man måste ladda upp dem – även om många av funktionerna används intensivt. Under tiden finns det även modeller som inte längre ser så sportiga ut, utan mer som vanliga armbandsur.

Men är det de dyra produkterna från välkända tillverkare eller de ganska billiga fitnesstrackers som köps oftast i Tyskland? Vi har sammanställt den aktuella topp 10 åt dig. Nu kör vi.

Obs: Följande ordning är baserad på idealo-prisjämförelsen och kan ändras om och om igen. Vi kommer att uppdatera topp 10 regelbundet.

Den sportiga, vattentäta (upp till 50 meter djup) fitnessspåraren Fitbit Charge 5 erbjuder en genomsnittlig batteritid på 7 dagar och kan synkroniseras med både Apple iOS- och Android-enheter.

Olika aktiviteter – från dagsformindex, rörelsepåminnelser, kontinuerlig pulsmätning, automatisk aktivitetsspårning, 20 träningslägen till en träningsintensitetskarta – får träningshjärtat att slå snabbare. Ett extra Fitbit Premium-medlemskap ger dig en ännu bättre överblick, till exempel för att utvärdera sömnkvaliteten eller för att delta i tävlingar. Amazon inkluderar 6 månaders premiumåtkomst. Finns i varianterna svart, månvit och stålblå, för närvarande från 161,99 euro .

Garmin vívosport imponerar med sina fräscha färgdesigner som limelight, fuchsia eller skiffer (svart), färgpekskärmen och bevisar sig själv i vardagen – även här kan du lita på den vattentäta designen och behöver inte ta av trackern när duschande.

Vanliga funktioner som pulsmätning, stegräknare, intensitetsminuter, sömn och kalorier kompletteras med aviseringar från smartphonen, samt musikstyrning via trackern eller "Hitta min iPhone". Batteritiden är 5 dagar (utan permanent GPS-funktion). vívosport kostar för närvarande 129,95 euro och erbjuder dig därmed solid prestanda i mellanprissegmentet.

Fitbit Luxe kom på åttonde plats med en subtil, elegant design i svart, vitguld eller rosa.

Den slimmade trackern erbjuder omfattande verktyg för träning, hälsa och sömnspårning samt cykelträning i Fitbit-appen. Men med en batteritid på fem dagar är den bärbara inte bland de mest hållbara i topp 10.

En annan och billigare modell från Fitbit-serien är föregångaren Fitbit Charge 4 , som nu finns tillgänglig från Amazon från 99 euro.

Tack vare GPS visas tempot och avståndet även utan en ansluten smartphone. Även här finns möjligheten att ytterligare köpa Fitbit Premium-medlemskap (90 dagars gratis provversion). Finns i färgerna blå, svart och rosenträ.

Den kinesiska leverantören Honor kommer på sjätte plats med sin Band 6- modell och imponerar framför allt med sin displaydesign och en batteritid på 14 dagar.

Förutom de typiska fitnesstracker-funktionerna erbjuder Honor Band 6 mätning av ditt syreinnehåll i blodet. Du kan köpa armbandet i grått, rosa och svart från 40,99 euro .

Xiaomi Mi Band 5 är den rätta gadgeten för den som inte vill ladda konstant – tillverkaren lovar dig en batteritid på upp till 20 dagar, så den är i vår topp 10-tracker med det starkaste batteriet hittills.

Nackdelen här är att enheten inte har en integrerad GPS – det betyder att smarttelefonen måste vara med dig när du springer. Det aktuella erbjudandet är 24,99 euro och är därför oslagbart i pris i denna lista.

Huawei Band 6 är populär hos kunder i flera versioner – speciellt i "Graphite Black"-designen. Med en batteritid på 14 dagar är du säker på språng utan att behöva ladda hela tiden. Som vanligt från Huawei är puls- och blodsyremätning integrerade. Med 96 olika träningspass får denna träningsspårare definitivt poäng i kategorin sort.

Huawei Band 6 kostar för närvarande EUR 44,99 (istället för EUR 59 RRP) för att börja med en proaktiv, hälsosam livsstil.

Och inte för sista gången, Xiaomi dyker också upp på den här listan med en modell. Med Xiaomi Mi Band 4 är det låga priset och variationen av färger i designen särskilt anmärkningsvärda.

Med ett något reducerat utbud av funktioner (6 aktiviteter kan analyseras) och ingen GPS kan trackern användas för att styra musik till smarttelefonen och övertygar med sin batteritid på 20 dagar. Finns för närvarande från Amazon från 35,72 euro och genom att enkelt byta remmen kan du variera färgen regelbundet.

Samsung Galaxy Fit 2 kommer på andra plats. Fem olika träningspass registreras automatiskt med denna slimmade och snygga tracker, samt klassiska sportaktiviteter och sömnanalyser.

Med en batteritid på 15 (intensiv användning) till 21 dagar (med liten användning) behöver denna modell definitivt inte gömma sig och på ett tillförlitligt sätt får användaren igenom en vältränad vardag. Fitnesstrackern är för närvarande tillgänglig från Saturn för 41,99 EUR (istället för RRP på 49 EUR).

Xiaomi Mi Band 6 är för närvarande toppfavoriten bland träningsspårare. Enheten imponerar med sin snygga och moderna design och olika funktioner som stödjer aktiviteter som friidrott, fitness, löpning, cykling och simning. En inbyggd accelerationssensor garanterar säkerheten, eftersom den även registrerar träningspass om GPS-signalen skulle misslyckas.

Till exempel, istället för det ursprungliga priset på 49,99 EUR, är favoriten för närvarande tillgänglig från 35,99 EUR (utan frakt) på MediaMarkt.

Obs: Naturligtvis är detta bara en ögonblicksbild. Platserna kan bytas dagligen, speciellt när individuella träningsspårare säljs till särskilt låga priser. (per 31 januari 2021)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Thailand avskaffar 15 % kryptoreavinstskatt efter offentlig motreaktion

Thai Revenue Department hade från början tänkt skärpa övervakningen av handel med kryptovalutor efter att ha sett en betydande marknadstillväxt.

Thailand har beslutat att avbryta implementeringen av sin kapitalvinstskatt på 15 % av kryptovaluta tills vidare. Förslaget, som presenterades tidigare i år, väckte mycket motstånd, men det verkar som om någon form av kryptoskatt fortfarande kommer att genomföras.

Thailand kommer enligt uppgift inte att fortsätta med sin 15%-skatteplan för kryptovaluta efter att handlare i landet uttryckt starkt motstånd, enligt The Financial Times. När det gäller inkomstskatter sa skattetjänstemän att intjänade vinster från handel med kryptovalutor eller gruvdrift är skattepliktiga som kapitalvinster.

Thai Revenue Department hade för avsikt att skärpa övervakningen av kryptovalutahandeln efter att ha sett en avsevärd ökning av storleken och värdet på marknaden 2021. Branschens intressenter har dock utfärdat allvarliga varningar om att tung beskattning kan kväva den framtida utvecklingen av den begynnande sektorn.

Det thailändska finansdepartementet tillkännagav först sin avsikt att beskatta kryptomarknaden i januari, men det ansågs svårt i praktiken. Till exempel var det inte klart om skatterna skulle tas ut på årliga rapporter eller om regeringen kommer att tvinga utbyten att dra av dem vid källan.

Relaterat: Thailand kommer att definiera "röda linjer" för krypto i början av 2022

Förra veckan meddelade Bank of Thailand, finansministeriet och Securities and Exchange Commission att de kommer att tillhandahålla regler för särskilda digitala tillgångar som inte äventyrar det finansiella systemet.

När det gäller reglering av kryptovaluta är regeringar fokuserade på beskattning, investerarskydd och bekämpning av penningtvätt. På grund av DeFi och NFTs har tillgångsklassen upplevt en betydande expansion när det gäller adoption de senaste åren.

Flera nationer, särskilt Sydkorea, har övervägt hur man ska beskatta kryptovalutamarknaden. Efter mycket motstånd har Sydkorea skjutit upp sin kryptoskatteplan till 2023.

Subscribe US Now