Topp 11 sätt att åtgärda Discord-mikrofonen som inte fungerar i Windows

admin

Discord är en av de ledande röst-/textchattplattformarna som är tillgängliga för alla och inte bara för spelare. Användarvänligheten gjorde att Discord … Läs mer

Inlägget De 11 huvudsakliga sätten att åtgärda problemet med att Discord-mikrofonen inte fungerar i Windows publicerades först i TecnoTuto .

Discord är en av de ledande röst-/textchattplattformarna som är tillgängliga för alla och inte bara för spelare. Användarvänligheten gjorde Discord mycket populärt. Men även om dess Discord-skrivbordsapp erbjuder olika funktioner, lyckas den inte få mikrofonen att fungera i Windows 10.

Dessa regelbundna uppdateringar, tillsammans med några nya funktioner, kommer ofta med buggfixar. Trots det möter många användare problem som att Discord fastnar i helskärmsläge eller inte upptäcker mikrofonen. Det här icke-fungerande mikrofonproblemet är vanligt för Discord-användare på Windows.

Felet hindrar användare från att svara och kommunicera med vänner eller communitymedlemmar. Lyckligtvis kommer vi i den här guiden att dela med oss av några fungerande lösningar som kan hjälpa dig att fixa mikrofonproblemet på Discord. Låt oss kolla upp det.

1. Starta om programmet och din dator

Först och främst, om du har någon form av problem med Discord-appen i Windows, bör du definitivt prova att starta om appen och din dator. Det kan låta enkelt, men en enkel omstart kan göra underverk.

Starta om Discord

Att starta om programmet eller datorn hjälper till att ta bort temporära filer som skapats för den aktuella sessionen, som kan ha blivit skadade.

För att starta om Discord-applikationen, högerklicka på Discord-ikonen i systemfältet och välj Avsluta Discord. Efter detta, starta om datorn också och se om detta löser problemet eller inte.

2. Kör Discord-appen som administratör

Att köra Discord-applikationen utan tillräckliga administratörsbehörigheter kan utlösa sådana problem. Dessutom skickar Discord UDP (User Datagram Protocol) för att ansluta till anslutningar med låg latens för bättre applikationsprestanda.

För att bevilja sådana behörigheter till applikationen måste du därför köra den som administratör.

Steg 1: Högerklicka på Discord-ikonen på hemskärmen.

Steg 2: Välj alternativet Kör som administratör.

Kör som administratör Discord

3. Välj din mikrofon som standardinmatningsenhet

Det är viktigt att veta om Discord använder rätt mikrofon som standardinmatningsenhet. Många tenderar att förbise detta scenario. Dessutom är inställningen för inmatningsenhet i Discord också inställd på standard. Så om du inte anger rätt enhet kommer Discord att fortsätta använda fel.

Så här ställer du in din mikrofon som standardinmatningsenhet i Discord-appen:

Steg 1: På Discord-startskärmen klickar du på knappen Användarinställningar på den vänstra panelen.

Discord-mikrofonens användarinställningar fungerar inte

Steg 2: På den vänstra panelen, under Appinställningar, välj alternativet Röst och video.

Röst- och videodiscord

Steg 3: Välj rätt mikrofonenhet i rullgardinsmenyn Input Device.

Röstinställningar

Steg 4: Se till att volymen på inmatningsenheten också är inställd på maximalt, och om du inte är säker på om din enhet fungerar eller inte kan du använda funktionen Let's Check. Testa mikrofonen så återger den din röst om din mikrofon fungerar.

4. Inaktivera exklusivt läge för ljudenheten

Exklusivt läge ger speciell åtkomst till vissa enheter för att styra ljudkontrollern. Om det här alternativet är aktiverat i Windows-inställningarna kan du förhindra att den faktiska inmatningsenheten används som mikrofon.

Så här inaktiverar du det:

Steg 1: Högerklicka på ljud-/volymikonen i aktivitetsfältet och välj Ljud.

Ljud aktivitetsfält

Steg 2: Klicka på fliken Inspelningar och välj rätt mikrofonenhet. Klicka sedan på Egenskaper.

Disharmoni mellan mikrofonegenskaper

Steg 3: I det nya fönstret som öppnas, välj fliken Avancerat och se till att avmarkera Tillåt applikationer att ta exklusiv kontroll över detta enhetsalternativ.

Exklusivt läge

Steg 4: Tryck på knappen Verkställ och starta om datorn. Slutligen, se om detta löser problemet med att Discord-mikrofonen inte fungerar i Windows.

5. Använd alternativet Discord Reset Voice Settings

Discord har ett inbyggt alternativ som heter Återställ röstinställningar. Detta hjälper till att fixa eventuella röstrelaterade problem i Discord-appen. Återställer alla röstinställningar till deras standardvärden och låter dig ändra inställningarna från början.

Här är stegen för att återställa röstinställningar i Discord-appen för Windows:

Steg 1: Klicka på knappen Användarinställningar på startskärmen för Windows Discord-appen.

Discord-mikrofonens användarinställningar fungerar inte

Steg 2: Välj Röst och video i inställningarna för appen.

Röst- och videodiscord

Steg 3: Rulla ned och klicka på alternativet Återställ röstinställningar. Klicka på OK i popup-fönstret nedan för att bekräfta återställningen.

Återställ röstinställningar

Steg 4: Återanslut mikrofonen och se om detta hjälper till att lösa problemet eller inte.

6. Tillåt program att komma åt mikrofonen i Windows

Även om det är en bra säkerhetspraxis att inte tillåta applikationer att komma åt mikrofonen, kommer detta också att hindra Discord från att använda mikrofonen.

Om så är fallet måste du aktivera mikrofonåtkomst för Discord från Windows-inställningarna. Nedan följer stegen för att göra det.

Steg 1: Öppna Start-menyn och sök efter Sekretessinställningar.

Integritet

Steg 2: Från den vänstra panelen i fönstret Sekretessinställningar, rulla ner och välj Mikrofon.

Sekretessmikrofon

Steg 3: Tryck först på knappen Ändra precis under mikrofonåtkomsten för den här enheten är inaktiverad.

Ändra Microphone Access Discord

Steg 4: Om du trycker på växlingsknappen visas en omkopplare som du måste klicka på för att aktivera mikrofonåtkomst på Windows PC.

Steg 5: Aktivera nu alternativet Tillåt appar att komma åt din mikrofon.

Tillåt appar att komma åt mikrofonen

Steg 6: Se till att Discord-appen finns i listan Tillåt skrivbordsappar att komma åt din mikrofonhuvudlista.

Discord-mikrofonåtkomstfönster

Steg 7: Starta slutligen om Windows-datorn och se om du kan använda mikrofonen i Discord eller inte.

7. Se till att avancerad röstaktivitet är inaktiverad i Discord

Ett annat inbyggt alternativ tillgängligt i Discord är funktionen Advanced Voice Activity. Men ofta om den här funktionen är aktiverad kan den störa prestandan hos äldre mikrofoner. Följ stegen nedan för att inaktivera den här funktionen:

Steg 1: På Discord-startskärmen klickar du på Användarinställningar på den vänstra panelen.

Discord-mikrofonens användarinställningar fungerar inte

Steg 2: Gå till avsnittet Röst och video i Appinställningar.

Röst- och videodiscord

Steg 3: På höger sida, lokalisera Avancerad röstaktivitet. Se till att det här alternativet är inaktiverat.

Avancerad röstaktivitet

Steg 4: Starta om Discord-appen och kontrollera om problemet kvarstår.

8. Kontrollera ljud- eller USB-porten

Att kontrollera ljudporten kan också hjälpa till att fixa Discord-mikrofonen som inte fungerar i Windows. Detta beror på att ljudkontakten du använder kan vara felaktig. På samma sätt kan det hända att Discord inte kan upptäcka ljuduttaget som används. Om du använder en USB-baserad mikrofon, kontrollera portarna och rengör den ordentligt innan du ansluter mikrofonen.

9. Installera om ljuddrivrutinerna

En annan effektiv metod för att felsöka att Discord-mikrofonen inte fungerar i Windows är att installera om ljuddrivrutinerna. Avinstallera ljuddrivrutinen från datorn från kontrollpanelen. Gå sedan över till den officiella webbplatsen för att ladda ner drivrutinspaketet. Installera det och se om detta löser problemet eller inte.

10. Kör Windows felsökare

Flera användare har särskilt fixat det här Discord-mikrofonproblemet med hjälp av Windows Felsökningsverktyg.

Steg 1: Öppna Start-menyn och sök efter felsökningsinställningar.

Felsök installationsproblem

Steg 2: Klicka på länkknappen för ytterligare felsökare till höger på sidan.

Discord-mikrofonen fungerar inte felsökning

Steg 3: En lista med felsökningsalternativ visas. Klicka på alternativet Röst under rubriken Sök och åtgärda andra problem.

Röst felsökare

Steg 4: Kör bara felsökaren och kontrollera om det hjälper.

11. Sök efter Windows-uppdateringar

Microsoft släpper ofta en ny uppdatering för Windows-användare. Det rekommenderas starkt att installera nyare uppdateringar som träffar din Windows-dator eftersom de ofta innehåller buggfixar för sådana problem. Gå till Windows Update-inställningarna och se om det finns en ny liveuppdatering för din enhet eller inte.

Windows uppdatering

Låt rösten höras

Förhoppningsvis hjälpte de ovan nämnda metoderna till att fixa problemet med att mikrofonen inte fungerar i Discord på Windows. Det är högst osannolikt att någon av dessa lösningar inte kommer att fungera. Men om du har ont om tid, överväg att byta till Discord Web App tills du fixar din stationära app.

Inlägget De 11 huvudsakliga sätten att åtgärda problemet med att Discord-mikrofonen inte fungerar i Windows publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Samsung Galaxy Z Flip 3 i testet: Den fungerar ganska bra

Det kunde inte vara mer kompakt: Samsung har en Galaxy Z Flip 3 litet hopfällbart kraftpaket släppt, vilket också är betydligt billigare än sin föregångare. Vi fick lov att titta närmare på Galaxy Z Flip 3 i testet under några veckor.

Subscribe US Now