Samsung Galaxy Z Flip 3 i testet: Den fungerar ganska bra

admin

Det kunde inte vara mer kompakt: Samsung har en Galaxy Z Flip 3 litet hopfällbart kraftpaket släppt, vilket också är betydligt billigare än sin föregångare. Vi fick lov att titta närmare på Galaxy Z Flip 3 i testet under några veckor.

Det kunde inte vara mer kompakt: Med Galaxy Z Flip 3 har Samsung släppt ett litet, hopfällbart kraftpaket som också är betydligt billigare än sin föregångare. Vi fick lov att titta närmare på Galaxy Z Flip 3 i testet under några veckor.

Samsung Galaxy Z Flip 3 i testet: slutsatsen

GIGA-betyg: 8/10
Styrkan med Galaxy Z Flip 3 är uppenbara. Eller snarare "i handen", med sina kompakta mått kan den inte bara förvaras löst i handflatan, utan också enkelt stuvas i den minsta fickan.

Den fällbara AMOLED-skärmen är ett riktigt blickfång med sin uppdateringsfrekvens på 120 Hz . Den tekniska vecken är dock påtaglig och förstör njutningen av foton och videor något.

Kameran lämnar ett smäll. Selfies ser bleka ut, med andra bilder är kontrasten helt klart för hög. Detta gör att bilderna snabbt ser konstgjorda ut. Avsaknaden av ett teleobjektiv gör att det bara finns en digital zoom som snabbt når sina gränser. Överlag är inspelningarna ganska genomsnittliga. Det skulle inte vara så illa om Galaxy Z Flip 3 med en RRP på 1 049 euro inte var i flaggskeppsprisregionerna där du kan få mycket bättre kameratelefoner.

Batteritiden kunde också ha varit bättre. Med Flip 3 kommer du inte runt den dagliga omladdningen.

Per:

Snygg enhet Kompakt mått Skärm med en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz Snapdragon 888: Toppprestanda och 5G-stöd Vattentät till IPX8 Dual SIM-kompatibel (SIM + eSIM)

Nackdelar:

Batteritid Genomsnittlig kameraminne kan inte utökas

Bra att veta:

Kan inte / bara med svårighet öppnas med en hand

Samsung Galaxy Z Flip 3: design och känsla

Designen på Galaxy Z Flip 3 är unik bland nuvarande smartphones. I motsats till sin större systermodell, Galaxy Z Fold 3, använder Flip 3 bara en liten "omslagsskärm" på framsidan, som har plats för widgets för tiden, vädret eller den aktuella musiken. Om du vill använda smarttelefonen till mer öppnar du den och ser 6,7-tums AMOLED-skärmen.

Flip 3 skär också en fin figur i handen: Ramen och fronten på Flip 3 känns av absolut hög kvalitet. Fingeravtryckssensorn inbäddad i strömknappen är lättillgänglig och gör att smarttelefonen kan låsas upp snabbt och tillförlitligt.

Och allt annat går snabbt från scenen: Snapdragon 888 byggdes in i Z Flip 3, vilket redan säkerställer toppprestanda i andra smartphones.

Också viktigt för vardagen: Med denna generation är de hopfällbara från Samsung vattentäta till IPX8 för första gången.

Om du bara delvis öppnar smarttelefonen finns det till och med helt nya användningsmöjligheter. Speciellt videokonferenser på smartphonen kan dra nytta av detta: Placera helt enkelt luckan på bordet och luta displayen så att den främre kameran pekar mot dig. Eller: Spela upp YouTube-videor på den övre halvan av skärmen medan smarttelefonen ligger på bordet. Detta är ett verkligt mervärde som ingen annan smartphone kan erbjuda i denna form.

Samsung Galaxy Z Flip 3: skärmen

När den är utfälld visas den 6,7-tums AMOLED-skärmen med ett bildförhållande på 22:9. Panelen ser bra ut, som du är van vid från Samsungs flaggskepp. Displayen är ganska ljus även i dagsljus, erbjuder hög kontrast och riktigt rika färger.

Formatet 22:9 innebär framför allt att smarttelefonen är jämförelsevis smal när den är utfälld och därför lätt kan greppas och manövreras med en hand. Den som konsumerar media ofta ställs dock inför en ovanlig situation. Skärmen är för bred i liggande format för det mesta av innehållet som för närvarande produceras.

Om du vill titta på videor kan du antingen välja svarta fält eller en starkt beskuren bildsektion.

Lika bra som skärmen ser ut, är den stora bristen med viktekniken redan synlig vid första anblicken: den vikbara kanten i mitten av skärmen.

Du kan försöka ignorera det, men det blir inte alltid som det ska. I många vardagliga situationer stör eller märks inte vecket, men ibland finns det tillfällen då kanten till exempel orsakar lätta förvrängningar vid rullning över text eller ljusreflektioner.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Skalskärmen

Den hemliga stjärnan i Galaxy Z Flip 3 är täckskärmen. Vid första anblicken ser 1,9-tums AMOLED-skärmen ut som en gimmick, men den erbjuder några användbara funktioner. Förutom de uppenbara funktionerna som visning av tid, notiser eller batterinivå, kan den musik som spelas just nu också styras från denna display.

Så du behöver inte nödvändigtvis öppna din smartphone för vissa åtgärder.

En annan gimmick: skärmen kan också användas som en förhandsvisningsmonitor för kameran bredvid. Detta är användbart när du vill ta en selfie med den bakre kameran. Men när vill du ha det?

Samsung Galaxy Z Flip 3: Kamerorna

På baksidan finns två kameror med en upplösning på 12 megapixlar vardera. Den som misstänker ett teleobjektiv i detta prissegment kommer att bli besviken. En dubbelkamera med en vidvinkelhuvudkamera och Ua vidvinkelsensor installerades.

Bilderna är faktiskt ok, men mjukvaran tenderar att öka kontraster och färger i onödan. Gräsmattan är grönare, himlen blåare, rosorna rödare. Det måste man gilla.

Nattläget, som kommer med en exponeringstid på fem sekunder, skärper motiven mycket, men kan övertyga överlag.

På grund av avsaknaden av ett teleobjektiv bör zoomfunktionerna endast användas i homeopatiska doser. Även från en dubbelzoom kan särskilt ansikten förlora mycket detaljer, denna zoomnivå kan fortfarande användas för foton av arkitektur. Men du ska inte gå längre än så.

Selfies tas med den främre vidvinkelkameran på 10 megapixlar i hålet. Bilderna är ok, men – speciellt i direkt jämförelse med efterbearbetningen av de andra fotona – framstår som bleka och inte särskilt levande.

Videor kan spelas in med en upplösning på upp till 4K med 60 bilder per sekund. Om du vill använda bästa möjliga bildstabilisering minskar smarttelefonen automatiskt inspelningen till 1080p med 30 fps.

Samsung Galaxy Z Flip 3: programvaran

Som du är van vid från Samsung förlitar sig Flip 3 även på Android med Samsungs eget användargränssnitt, One UI, här i version 3.1.1. Den som redan har haft andra Samsung-smartphones i sina händer hittar omedelbart runt designen och valet av apparna.

Ändå finns det en speciell funktion som Flip har: läget "Flex Panel".
Om du bara delvis öppnar Galaxy Z Flip 3 ändras layouten för vissa appar.

Till exempel i kameraappen: Förhandsgranskningsbilden finns nu i den övre halvan av displayen, medan alla kamerainställningar finns nedan. Till och med YouTube-appen har anpassats till detta. Den visar videon i den övre halvan av skärmen, medan du kan bläddra igenom kommentarerna eller rekommendationerna i den nedre halvan av skärmen.

"Flex Panel" är extremt praktisk, men inte tillräckligt många appar stödjer det.

Samsung Galaxy Z Flip 3: batteritiden

Flip 3 kan laddas ganska snabbt med 15 watt. En fullständig uppladdning från 0 till 100 tar cirka en och en halv till två timmar. Efter en dag är batteriet, som är på bara cirka 3 300 mAh, också ganska urladdat, speciellt om du bestämmer dig för att använda den alltid påslagna displayen.

Du kommer inte runt den dagliga omladdningen, men Flip 3 klarar en arbetsdag med några videosamtal.

Bra att veta: En strömförsörjning ingår inte i leveransen.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Min personliga slutsats

Än idag är jag inte säker på om jag kan rekommendera Flip 3 med gott samvete.
Den unika designen och den högkvalitativa känslan står i vägen för en genomsnittlig kamera, kort batteritid och det fortfarande ganska branta priset med en RRP på 1 049 euro. Om dessa två problem hade åtgärdats skulle Flip 3 vara mycket lättare att rekommendera.

För alla som önskar att deras smartphone också är ett snyggt tillbehör är utsikten från Flip 3 definitivt värt det. Alla andra föredrar att vänta på ytterligare en generation av enheter, eller åtminstone tills priset har sänkts under de närmaste månaderna.

Samsung Galaxy Z Flip 3 i testet: betyg

Kategoribetyg (max. 10) Utförande, haptik och design 9 Display 9 Kameror 7 Programvara 8 Prestanda 9 Telefoni och ljud 8 Minne 8 Batteri och vardag 6 Totalt 8.0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Dallas Mavericks-fan vinner 100 000 dollar i Bitcoin på NBA-shooting event

Isaiah Stone vann Bitcoin till ett värde av 100 000 $ i ett Voyager Digital-sponsrat NBA-shooting-evenemang.

Ett Dallas Mavericks-fan vann 100 000 $ i Bitcoin ( BTC ) efter att ha gjort en serie skott i en Shootout från National Basketball Association (NBA) sponsrad av kryptomäklarfirman Voyager Digital.

Isaiah Stone, vinnaren av basketskjutningen, klarade alla stadier av utmaningen som inkluderade ett frikast, en trepoängare och ett mål på halvplan. Enligt Dallas Mavericks var de Voyager-sponsrade prispengarna den största befordran på banan för laget.

På onsdagen ingick Voyager Digital ett femårigt partnerskapsavtal med Mark Cubans Dallas Mavericks för att öka kryptoexponeringen bland NBA-fans genom olika kampanjer för fansengagemang.

Som Cointelegraph rapporterade kommer kryptohandelsplattformen också att ha namnrättigheter över franchisens Mavs Gaming Hub i Dallas, en plats för Mavs NBA 2K League-laget. Enligt kubanska:

"Vårt samarbete med Voyager kommer att göra det möjligt för Mavs och NBA-fans att lära sig mer om Voyager och hur de kan tjäna mer på Voyagers plattform än från traditionella finansiella applikationer."

Dessutom tillåter NBA-franchisens belöningsprogram fans att köpa varor och vinna belöningar i kryptovalutor inklusive Bitcoin, Ethereum ( ETH ) och Dogecoin ( DOGE ).

Relaterat:Coinbase tillkännager flerårigt partnerskap med NBA och WNBA

Den 19 oktober tecknade den framstående kryptobörsen Coinbase ett flerårigt partnerskap med fem NBA-ligor – NBA, Women's National Basketball Association (WNBA), NBA G League, NBA 2K League och USA Basketball – som en officiell partner för att förbättra interaktionen mellan fans .

Coinbase marknadschef Kate Rouch sa att "som en del av partnerskapet kommer vi att skapa interaktiva upplevelser för att engagera oss med NBA och WNBA:s otroliga community och idrottare runt om i världen."

Subscribe US Now