YouTube kommer att kunna tjäna pengar på innehållet i små kanaler utan att betala deras skapare

digitateam

Den 1 juni är det YouTubes tur att uppdatera sina användarvillkor i Spanien och man planerar att genomföra förändringar i sättet att tjäna pengar på videor från små kanaler som inte ingår i dess partnerprogram, där man kommer att kunna introducera annonser även om de inte tar betalt för dem. YouTube började lägga till annonser i innehåll från små amerikanska kreatörer i november förra året och har nu börjat meddela sina användare i Spanien via e-post att ändringarna kommer att träda i kraft den 1 juni.

YouTube understryker att, under de nya villkoren, ger alla användare YouTube rätten att tjäna pengar på innehållet i sina kanaler, men detta ger inte rätt till någon betalning, i enlighet med bestämmelserna i dess användarvillkor. De användare som kommer att påverkas mest av ändringarna kommer givetvis att vara små innehållsskapare, som inte ingår i YouTubes partnerprogram, och därför inte tar betalt för annonsering.

Med den aktuella ändringen kan dessa kanalers videor innehålla annonser i själva innehållet eller bredvid det och plattformen förbehåller sig rätten att be användarna att ta ut en avgift för att få tillgång till dem.

Dessutom bör det noteras att de nya YouTubes användarvillkor också uttryckligen förbjuder insamling av all data som kan identifiera en person utan deras samtycke, inklusive uppgifter om ansiktsigenkänning, från den 1 juni.

Next Post

Hur man ansluter till MySQL med Node.js

Låt oss se hur du kan ansluta till en MySQL-databas med Node.js, den populära JavaScript-runtime-miljön. Innan vi börjar är det viktigt att notera att du måste ha Node.js installerat på ditt system. På samma sätt måste du skapa en MySQL-databas.   Skapa […]

Subscribe US Now