Priset på GTA 5 E&E kan precis ha läckt

Mark Brown

Här är en läcka som vi definitivt kan komma bakom, och vi hoppas att den visar sig vara sann. Det verkar som att en tidig notering har gått upp i en webbutik, vilket kan hända, över priset för den kommande Grand Theft Auto 5 Expanded & Enhanced-utgåvan, vilket ger spelet ännu en generation av konsoler. Om igen.

TV-spelsgemenskapen har mer eller mindre gått vidare från diskursen om “$70 AAA-priset i den nuvarande genen”, men det finns fortfarande kvarstående (förståeligt) förbittring – vilket kommer att göra just denna nyhet desto mer välkommen. Många har antagit att E&E, efter att ha publicerats av Take-Two, skulle gå till full vinstmjölkning med det höjda priset.

Priset på GTA 5 E&E kan precis ha läckt

Men baserat på en tidig notering som halkade ut på den litauiska videospelsåterförsäljaren GAME ROOMs webbplats, går priset i rakt motsatt riktning – listat på 40,00 €, kan vi lätt anta att om det är korrekt, betyder det 40,00 $, eftersom priserna på tv-spel nästan få aldrig prismatchat mellan olika valutor. Detta är ett ännu bättre resultat än att hålla fast vid den tidigare gå till MSRP på $60.

Hur otroligt det än låter, det finns några argument för varför Rockstar skulle göra detta. Det finns en hel del att rädda ansiktet efter den kontroversiella lanseringen av 3D-erans spelremaster, som nyligen lanserades som The Trilogy – The Definitive Edition, och begär ett högre pris på ett spel som de redan har sålt några spelare tre gånger är inte rätt väg att gå tillväga.

Intäktsdata visar också att pengar som tjänas in från mikrotransaktioner i GTA Online vida överstiger den faktiska spelförsäljningen, så det verkliga målet här är att få fler användare att haka på Online, och ett lägre pris är ett bra sätt att marknadsföra det – det är också därför som gratis giveaway på Epic Games Store för länge sedan var ett så bra drag. GTA Online blir också fristående och är gratis att ha på PlayStation 5 under de första tre månaderna, men att köpa E&E ger dig också tillgång.

Det finns naturligtvis en chans att det angivna priset bara är felaktigt, eller en platshållare. Ingenting kan tas som en garanti förrän vi får officiella prisnyheter från Rockstar Games – men under tiden är det bra att hoppas.

Next Post

Instagram och Facebook kommer att tillåta dig att dölja likes på dina bilder

Från och med nu kommer det sociala nätverket Facebook att låta sina användare dölja antalet “gilla” deras bilder får. Denna funktion har varit i testfasen sedan början av 2019 i vissa territorier och kommer nu att implementeras över hela världen, vid en tidpunkt då pandemin börjar kontrolleras och i många […]

Subscribe US Now