Internet Explorer försvinner permanent den 15 juni 2022

digitateam

Internet Explorer säger adjö och vi kommer inte att missa det. Du har säkert inte använt den här webbläsaren på flera år och om du är en av de yngsta i området har du kanske aldrig använt den. Ja, som en datorapplikation idag är den oviktig, du bör veta att den har markerat en era inom världens teknologi.

Microsoft kommer att ta bort skrivbordsapplikationen Internet Explorer 11 i morgon. Även om den fortfarande finns kvar i vissa företagsversioner och kan användas via IE-läget som ingår i Edge Chromium, markerar den 15 juni det officiella och sista datumet för adjö till webbläsaren.

Internet Explorer är idag en helt onödig utveckling inom världsteknologin: långsam; oförenliga med standarder; Osäker som standard och utan funktionerna i den nya Edge, som är Microsofts referens inom webbsurfning, har mjukvarujätten länge försökt att släppa ballast och helt eliminera IE.

För ett år sedan tillkännagav Microsoft färdplanen för att avsluta webbläsaren, även om de tidigare avrådt från användningen till förmån för Edge och andra moderna webbläsare. Han hade till och med tagit bort den från titeln “webbläsare”, och lämnat den bara som en “kompatibilitetsfix”. Vidare betonade chefen för cybersäkerhet på Microsoft att det inte borde användas i det dagliga arbetet och publicerade en artikel på den officiella Microsoft-bloggen vars rubrik sa allt: “Farorna med att använda Internet Explorer som din standardwebbläsare.”

Microsoft har ändå behållit det för företagskompatibilitet och behovet av att stödja äldre standarder för webbåtkomst och applikationsdrift. När distributionen av Edge Chromium (den bästa webbläsaren i Microsofts historia, i nivå med prestanda, kompatibilitet, säkerhet och funktioner för alla andra moderna webbläsare) är klar, är det ingen idé att hålla Internet Explorer i omlopp.

Dessutom har Edge ett IE-läge som låter dig använda en andra motor (MSHTML) specifikt inriktad för att köra de applikationer som ännu inte har migrerats till andra moderna webbläsare. Den körs i en Edge-flik utan behov av någon annan programvara och naturligtvis utan att behöva använda den föråldrade Internet Explorer. Microsoft har garanterat sitt stöd till 2029 så företag som fortfarande behöver det har gott om tid att migrera.

I konsumtion… Jag sa, helt onödigt. Alla moderna webbläsare har bättre funktioner och vi tror inte att det kommer att vara ett problem för någon användare att ta bort den.

Internet Explorer säger adjö till en teknisk tidsålder

Internet Explorer kom ut på marknaden för mer än 26 år sedan. Det skapades baserat på Spyglass Mosaic-koden och kom som en del av “plus”-paketet som släpptes för Windows 95. Det var en tid av nästan absolut dominans av Netscape Navigator, den första kommersiella webbläsaren, men den här utgåvan och de efterföljande “webbläsarkrigen” förändrade allt.

Microsoft behövde inte arbeta för hårt för att popularisera sin webbläsare. Det spelade ingen roll om det var bättre eller sämre än konkurrenterna, helt enkelt genom att inkludera det som en del av sina operativsystem, lyckades man störta Netscape och befästa ett monopol som varade i 20 år (inte mindre).

Microsofts strategi var kontroversiell och det förekom flera stämningar och inför tillsynsorgan under argumentet om denna illegala användning av Windows-kvoten, vilket slutade med att skada resten av konkurrenterna genom att inte erbjuda alternativ för användning. Dess standardinstallation i Windows var den sanna försvararen av IE, eftersom Mozilla (senare Mozilla Firefox), den öppna utvecklingen som uppstod efter lanseringen av Netscape, var en bättre webbläsare än Internet Explorer under dessa två decennier.

Inget varar för evigt. Skyldigheten att inkludera alternativ i Windows i vissa regioner som Europa (minns du webbläsarvalsskärmen som påtvingats Microsoft av Europeiska unionen?) var början på slutet, även om Microsoft redan tappade mark utan den.

Slutligen, 2016, tog den globala webbsurfmarknaden en vändning när Google Chrome gick om Internet Explorer i marknadsandel. Sedan dess har fallet varit kraftigt och Microsoft har tappat närvaron på denna viktiga marknad som öppnar vägen för sökmotorer och internetannonsering. Bara under 2016 förlorade IE 350 miljoner användare och blev därefter även omkörd av Mozillas Firefox.

Du känner till den senaste historien: “För stora sjukdomar, stora botemedel”. Microsoft valde något otänkbart, att använda rivaliserande Googles Chromium open source-bas i en ny utveckling för att försöka vända situationen. Chrome dominerar fortfarande till stor del marknaden, men åtminstone nya Edge är en webbläsare värdig ett företag som Microsoft. Internet Explorer var länge död på konsumentnivå och nu kommer beskedet om ett sent men väntat slut.

Next Post

Aurora Trader Review 2022: Är det en bluff eller inte? Vad är Aurora Trader?

Vad är Aurora Trader? Aurora Trader är det senaste programmet som dyker upp inom affärsområdet för kryptohandel online, och det ger konsekvent banbrytande kryptosvar till ett stort antal respondenter. Processen för att byta bitcoins är flytande. Den är lämplig för både nya och erfarna mäklare. Bland de många handelsplattformar som […]
aurora1

Subscribe US Now