Hur man köper aktier: Steg-för-steg börshandel

digitateam

För nybörjare kan aktiemarknaden verka som en skrämmande och komplex plats att börja. Men om du lär dig begreppen var du kan köpa aktier genom att använda bitsoft360app.com och hur du köper aktier, är det enkelt att göra det online. Låt oss ta en titt på de grundläggande stegen för aktiehandel och portföljkonstruktion från en nybörjares perspektiv.

Steg 1: Välj en onlinemäklare

Att registrera sig hos en mäklare för att börja köpa aktier tar några minuter. Mäklaren underlättar aktieaffärer, håller dina aktier på ett konto och löser ut utdelningscheckar för din räkning. För att skapa ett konto måste du skicka in några grundläggande ekonomiska uppgifter, och du kommer även att kunna länka ditt befintliga bankkonto så att du kan flytta pengar mellan mäklarhuset och din bank.

Användningen av en internetmäklare är en bra utgångspunkt. När det kommer till aktieaffärer behöver de flesta mäklare inte någon form av minsta kontosaldo eller handelsavgifter. Alternativt, om du bara planerar att göra enstaka affärer från din mobila enhet, kanske du vill överväga att ladda ner en handelsapp.

Steg 2: Aktieköp via forskning och analys

Enskilda aktier kan köpas, men endast efter en omfattande undersökning för att avgöra om aktien är värd att köpa med hjälp av the-bitsoft360app.com. Och om du menar allvar med att lyckas kan du behöva lägga ner mycket tid och ansträngning redan från början.

Du bör undersöka företaget för att lära dig hur man köper aktier, dess produkter, dess ekonomi och marknaden. SEC-anmälningar ger mest företagsinformation (SEC). Det kommer att ge dig massor av investeringspotentialinformation. Sekundära källor är användbara, men originalforskning är bäst.

Dina upptäckter kan inspirera till en aktieinvesteringsidé eller leda dig någon annanstans. Aktier med långsiktiga utsikter är bättre än de med kortsiktiga utsikter. Istället för dagshandel för att tjäna snabba pengar, investera som en företagsägare.

share

Steg 3: Bestäm din investeringsbudget

Ta reda på hur mycket lager du har råd att köpa för tillfället. Om du precis har börjat i investeringsvärlden, kommer du att vara glad att veta att många mäklare kommer att göra det möjligt för dig att handla delar av aktier. Så även på de dyraste aktierna kan du investera i en bråkdel av en hel aktie. Inget behov av att gå all out just nu. Kommissionsfria internetmäklare skyddar ditt investeringskapital från att slösas bort på transaktionskostnader.

Men hela rikedomen ackumuleras genom att konsekvent lägga bort mer pengar över tid. Du bör inte bara beräkna den initiala summan du kan lägga in, utan också de vanliga bidragen du kan göra. På så sätt kan du skörda fördelarna med dollar-kostnadsgenomsnitt, en strategi för att minska risken genom att sprida ut dina inköp över tiden. Om du vill investera mer än några tusen dollar är det förmodligen en bra idé att dela upp dina pengar på många aktier.

Steg 4: Gör en transaktion

Det är nu eller aldrig att göra transaktionen. Vilken sorts order du vill lägga (marknad eller limit) måste också anges. Marknadsorder låter dig köpa eller sälja till bästa pris. Du har inget att säga till om i det slutliga försäljningspriset.

Begränsade beställningar tillåter köp eller försäljning till det angivna priset eller högre. Beställningar som inte kan slutföras till eller över det önskade priset kommer inte att behandlas. Vissa mäklare tillåter limitorder att dröja längre än 3 månader. Marknadsorder är lämpliga för mindre affärer eller likvida aktier. Använd limitorder när du handlar med många aktier eller en volatil aktie. Transaktionen gör en aktie till din.

Steg 5: Upprätthåll en aktiepost

Aktieägare måste investera mer än en gång i ett företag. Följ branschens och företagets kvartalsvisa eller årliga resultatmeddelanden. Om företaget lyckas kan budgeten utökas. När du lär dig kan du köpa fler aktier. Någon gång, även om det bara är tillfälligt, kommer din aktiekurs att sjunka. Om du vet tillräckligt mycket om företaget kan du fatta ett välgrundat beslut om huruvida du ska sälja dina aktier med rabatt eller inte.

Aktiemarknaden erbjuder flera möjligheter för den som inte vill aktivt bevaka enskilda aktier, till exempel indexfonder. På grund av deras stora aktieinnehav ger indexfonder diversifiering utan krångel med att undersöka och bedöma varje innehav individuellt, och det är så man köper aktier.

Poängen

När du väl är bekant med vissa grundläggande begrepp och procedurer är det enkelt att köpa aktier online idag. Men misstag inte enkelhet för lätthet; det här blir inte en promenad i parken. Innan man köper (eller säljer) ett företags aktier är det viktigt att göra en grundlig studie för att bekanta sig med de potentiella fördelarna och nackdelarna med investeringen. Hoppas du får svar på frågan om hur man köper aktier.

Next Post

De bästa sätten att tjäna krypto

Om du vill lära dig hur du tjänar krypto och komma igång, kanske du vill registrera dig för ett Coinbase Earn-konto. Detta är ett enkelt sätt att börja tjäna krypto samtidigt som du investerar en liten mängd tid. Även om det inte kommer att göra dig rik, kan det hjälpa […]

Subscribe US Now