Hur man schemalägger textmeddelanden på Android och iOS

admin

Du vet vad de säger: timing är allt, även när det kommer till sms. Det sista du vill göra är trots allt att skicka ett meddelande … Läs mer

Inlägget Hur man schemalägger textmeddelanden på Android och iOS publicerades först på TecnoTuto .

Du vet vad de säger: timing är allt, även när det kommer till sms. Det sista du vill är trots allt att smsa till din chef sent på kvällen av rädsla för att glömma morgondagen. Tja, du kan spara dig själv problem genom att schemalägga meddelandet.

Oavsett om du har en Android eller en iPhone kan du skicka försenade textmeddelanden och glömma dem. Det här inlägget kommer att förklara hur du schemalägger meddelanden på iPhone, Samsung och andra Android-enheter. Låt oss sedan börja.

Hur man schemalägger textmeddelanden på Android

Om du är en Android-användare har du förmodligen Google Messages som standardmeddelandeapp på din telefon. Och om så är fallet, så här kan du schemalägga ett textmeddelande med Google Messages-appen på Android.

Steg 1: Öppna appen Meddelanden på din telefon. Använd knappen Starta chatt för att skapa en ny konversation eller öppna en befintlig konversation för att skriva ditt meddelande.

Android meddelandeapp

Steg 2: Tryck och håll ned knappen Skicka tills fönstret "Schemalägg leverans" visas. Välj bland tillgängliga tider för att skicka ett meddelande.

Obs: Om du inte visar fönstret Schemalägg skicka genom att trycka och hålla ned skicka-knappen, försök först att uppdatera appen Meddelanden från Google PlayStore.

Nytt meddelande
Schemalägg leverans på Android

Alternativt kan du använda datum- och tidsväljaren för att ställa in en schemalagd tid för meddelandet.

Datumväljare för meddelandeschemaläggning
Tidsväljare för schemaläggning av meddelanden

Steg 3: När detta är gjort visas en liten klocka på knappen Skicka, vilket indikerar att det är ett schemalagt meddelande. Klicka på knappen Skicka så kommer meddelandet att schemaläggas.

Skicka programmeringsmeddelande på Android
Schemalagt meddelande på Android

När meddelandet har skickats kommer det att ha en klockikon bredvid sig. Du kan använda det för att göra ändringar i det schemalagda meddelandet. Du väljer till exempel att uppdatera texten i meddelandet eller ändra dess schema genom att välja alternativet Uppdatera meddelande.

Dessutom kan du också välja att skicka meddelandet omedelbart eller ta bort det helt.

Redigera schemalagt meddelande Android

Det är allt som finns att schemalägga meddelanden i Messages-appen på Android. Observera att din telefon måste vara ansluten till internet för att schemaläggning av textmeddelanden ska fungera.

Hur man schemalägger textmeddelanden på Samsung

Om du har en Samsung-telefon kommer den med Samsung Messages-appen förinstallerad istället för Google Messages. Lyckligtvis behöver du inte byta, eftersom Samsung Messages kan schemalägga meddelanden under ganska lång tid. Är det så det fungerar.

Steg 1: Öppna Samsung Messages-appen på din telefon. Tryck på knappen Skriv meddelande eller öppna en befintlig konversation.

Skriv meddelande i Samsung-meddelanden

Steg 2: Tryck på +-ikonen till vänster om textfältet och välj alternativet Schemalägg meddelande.

Samsung Messages-appen
Schemalägg meddelande i Samsung-meddelanden

Steg 3: Ange önskad tid och datum och tryck sedan på Klar. Skriv nu ditt meddelande i textfältet innan du trycker på knappen Skicka.

Försenat meddelande på Samsung-telefon
Schemalagt meddelande på Samsung-telefon

Det är allt. Ditt meddelande är nu schemalagt. Liksom Google Messages, om du vill göra några ändringar i meddelandet innan det skickas, tryck på meddelandet och välj bland de tillgängliga alternativen för att skicka det just nu, ta bort det eller redigera det.

Hur man schemalägger textmeddelanden på iPhone

Även om det inte är lika enkelt att schemalägga meddelanden på iPhone som på Android, är det fortfarande möjligt. Standardmeddelandeappen för iPhone har ingen funktion för att schemalägga textmeddelanden, men du kan dra nytta av genvägsappen på din iPhone för att skicka ett försenat textmeddelande från din iPhone. Så här gör du.

Steg 1: Starta appen Genvägar på din iPhone. Medan genvägsappen är förinstallerad på enheter med iOS 13 eller senare. Om din enhet körs på en äldre version måste du ladda ner programmet Genvägar från App Store.

Genvägar app på telefonen

Steg 2: Växla till fliken Automation och tryck på knappen Skapa personlig automation. Välj sedan alternativet "Tid på dagen" på nästa skärm och välj en föredragen tidpunkt för att skicka meddelandet.

Skapa personlig automatisering
Ny automatisering

Steg 3: I Upprepa väljer du alternativet Månadsvis och väljer ett datum då du vill skicka meddelandet. Tryck sedan på Nästa i det övre högra hörnet.

Ställ in tid och datum för den nya automatiseringen

Steg 4: På nästa skärm, tryck på knappen Lägg till åtgärd och tryck på alternativet Applikationer i menyn som visas.

Lägg till åtgärder i genvägsappen
Åtgärdsmenyn i appen Genvägar

Steg 5: Rulla ned för att hitta och tryck på appen Meddelanden. Klicka här på alternativet Skicka meddelande.

Välj meddelandeappen
Schemalägg meddelande på min telefon

Steg 6: Redigera nu fälten Meddelande och Mottagare innan du trycker på Nästa. Granska informationen i meddelandet och klicka på Klar.

Ange detaljerna för det schemalagda meddelandet på i-telefonen.
Meddelandedetaljer

Senare kan du redigera informationen i meddelandena genom att trycka på dem.

Automatisering i genvägar
Redigera automatisering i genvägar

När detta är gjort kommer iPhone att skicka meddelandet vid den schemalagda tiden. En stor varning med denna metod är dock att det är automatisering. Därför kommer meddelandet att skickas till personen på valt datum varje månad.

Så se till att ta bort automatiseringen när meddelandet har skickats. För att ta bort automatisering, svep från höger till vänster på automatisering.

Annat än det verkar metoden fungera perfekt när du skickar schemalagda meddelanden från din iPhone.

I tid varje gång

Som vi nyss har sett stödjer nästan alla nuvarande telefoner försenade meddelanden i en eller annan form. Utöver de ovan nämnda metoderna hävdar många dedikerade tredjepartsappar som Do it Later, Pulse SMS, Textra, etc. att de får jobbet gjort effektivt. Med dessa appar får du också några extra fördelar som att schemalägga falska e-postmeddelanden, tweets, telefonsamtal och mer.

Inlägget Hur man schemalägger textmeddelanden på Android och iOS publicerades först på TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Hur man skapar och använder en anpassad e-postadress på iPhone

Har du någonsin hamnat i en situation där du var tvungen att dela din e-postadress med företaget för att använda deras tjänster? Med så många applikationer och ... Läs mer

Posten Hur man skapar och använder en anpassad e-postadress på iPhone publicerades först på TecnoTuto .

Subscribe US Now