Hur man skapar och använder en anpassad e-postadress på iPhone

admin

Har du någonsin hamnat i en situation där du var tvungen att dela din e-postadress med företaget för att använda deras tjänster? Med så många applikationer och … Läs mer

Posten Hur man skapar och använder en anpassad e-postadress på iPhone publicerades först på TecnoTuto .

Har du någonsin hamnat i en situation där du var tvungen att dela din e-postadress med företaget för att använda deras tjänster? Med så många appar och tjänster är det tillräckligt enkelt att fylla din e-postkorg med skräppost och marknadsföringsskräp. Apples senaste tillägg till Hide my email är här för att lösa den här typen av situationer. Du kan skapa anpassade e-postadresser och använda dem med dina iPhone-program.

Innan vi går vidare och börjar skapa en anpassad e-postadress på iPhone, låt oss påminna dig om att funktionen Dölj min e-post endast är tillgänglig för iCloud +-prenumeranter. Du måste betala åtminstone för iCloud-planen på ingångsnivå för att kunna dra nytta av förmånen.

Funktionaliteten är också tillgänglig i iOS 15 eller högre. Apple släppte den senaste iOS 15 för alla iPhone-modeller som stöds den 20 september.

Om du fortfarande har fastnat på iOS 14 är det dags att uppdatera till iOS 15 från menyn Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

Var är Hide my email på iPhone?

Menyn Dölj min e-post finns i appen Inställningar. Så här kommer du åt det.

Steg 1: Öppna Inställningar-appen på iPhone.

Steg 2: Tryck på din profil och gå till iCloud.

Steg 3: Öppna Hide My Email och du kommer att se alla e-postadresser som du skapade med funktionen Logga in med Apple under registreringen.

Öppna iCloud
Öppna dölj min e-post

Hur man skapar en anpassad e-postadress på iPhone

Från samma meny Dölj min e-post kan du skapa en ny e-postadress. Funktionen hjälper dig att hålla din personliga e-postadress privat genom att skapa unika och slumpmässiga adresser som vidarebefordras till din inkorg och kan raderas när som helst.

Steg 1: Öppna iPhone-inställningar och gå till din profil.

Steg 2: Navigera till iCloud och öppna sedan menyn Dölj min e-post.

Öppna dölj min e-post

Steg 3: Tryck på Skapa ny adress.

Steg 4: Operativsystemet genererar en slumpmässig e-postadress att använda. Du måste märka din adress så att du kan komma ihåg för vilket syfte du skapade e-postmeddelandet och till och med lägga till en anteckning till det.

Skapa ny adress
Ett nytt e-postmeddelande skapades

Om du tycker att e-postadressen är för komplicerad kan du alltid trycka på Använd annan adress och skapa en annan e-postadress under Dölj min e-post.

Steg 5: Märk din e-post och lägg till en anteckning.

Steg 6: Tryck på knappen Nästa längst upp.

Steg 7: Det kommer att ta en minut eller två för Apple att skapa en ny e-postadress åt dig. Tryck på Klar och du är klar.

Redo

Det är allt. Du har skapat en anpassad e-postadress på din iPhone. Kopiera den och använd den var du vill.

Sluta vidarebefordra e-post till din huvudsakliga inkorg

De slumpmässiga e-postmeddelandena du genererade med Logga in med Apple och Dölj min e-postmeny är inställda på att vidarebefordras till din huvudsakliga e-postinkorg. Du kan dock enkelt ändra beteendet om du tycker att du får för många mejl från dem. Det är hur.

Steg 1: Öppna appen Inställningar.

Steg 2: Gå till Profil> iCloud> Dölj min e-postmeny.

Öppna iCloud
Öppna dölj min e-post

Steg 3: Välj det e-post-ID du vill stoppa e-postmeddelanden i din huvudsakliga e-postinkorg.

Steg 4: Avmarkera Vidarebefordra för att växla och du kommer inte att få något nytt e-postmeddelande från det skapade anpassade e-post-ID.

Dölj min e-postmeny
Vidarebefordra e-post till huvudinkorgen

Ta bort anpassade e-postadresser

Avancerade användare kommer att uppskatta möjligheten att skapa slumpmässiga e-postadresser i farten. Det kan sluta med att du skapar dussintals sådana adresser på nolltid. När dess syfte är uppfyllt kan du alltid inaktivera/ta bort den anpassade e-postadressen från menyn Dölj min e-post.

Följ stegen nedan.

Steg 1: Öppna iPhone-inställningar och gå till Konto> iCloud-menyn.

Steg 2: Välj Dölj min e-post och scrolla ned till e-postetiketten. Tyvärr finns det ingen sökknapp för att snabbt hoppa till den skapade e-postadressen.

Öppna dölj min e-post

Steg 3: Tryck på motsvarande e-postetikett.

Steg 4: Tryck på Inaktivera e-postadress och bekräfta ditt beslut.

Dölj min e-postmeny
Inaktivera e-postadress

Den skapade e-postadressen kommer att sluta ta emot e-postmeddelanden som skickas till den här adressen. Du kan återaktivera det från avsnittet Inaktiva adresser.

Du hittar menyn Inaktivera adresser längst ned i avsnittet Dölj min e-post.

Skydda din e-postsekretess

Apples starka inställning till integritet och säkerhet fortsätter med uppdateringen av iOS 15. Apple vill skydda din e-post från skräppost med Hide My Email på iPhone. Hur planerar du att använda anpassade e-postadresser på din iPhone? Hör av dig i kommentarsfältet nedan.

Posten Hur man skapar och använder en anpassad e-postadress på iPhone publicerades först på TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

4 bästa inställningarna för bättre integritet på Facebook

Facebook har kommit långt från att bara vara ett socialt nätverk för att hålla kontakten med dina vänner och klasskamrater. Idag är dess användarbas tusentals ... Läs mer

Inlägget 4 bästa inställningar för bättre integritet på Facebook publicerades först i TecnoTuto .

Subscribe US Now