0x Powered Emoon First för att föra off-chain engelska auktioner till Ethereum; Genombrott för NFT Trading

admin

Ännu en första innovation i sitt slag har gått live på Ethereum-nätverket: engelska auktioner utanför kedjan där användare lägger bud på icke-fungibla tokens (NFT) med antingen ERC20-kompatibla tokens eller ERC721-kompatibla tillgångar.

Lösningen – utarbetad av den 0x-drivna peer-to-peer-marknadsplatsen Emoon – presenterades i ett tillkännagivande som publicerades tidigare på måndagen. Det anses vara ett ganska betydande genombrott för det spirande NFT-utrymmet, främst för att drivandet av eventuella auktioner – hittills – har varit av den holländska sorten (dvs. utropspriset reduceras tills en köpare hittas).

Genom att ta reda på ett sätt att möjliggöra genomförandet av en engelsk auktion – där budgivare kan se varandras bud (dvs göra budkrig möjliga) – eller en sluten auktion, har Emoon gett NFT-säljare möjligheten att ta det högsta erbjudandet.

Inte bara är dessa auktionsformat “mycket mer bekanta för användarna”, förklarar Emoons tillkännagivande, de “ansluter sig också till filosofiska metoder för auktioner som möjliggör sunda marknader.”

Dessutom genomförs denna auktionsprocess utanför kedjan, vilket innebär att budgivare inte är skyldiga att betala gasavgifter för ett bud som kanske inte ens accepteras. Det är först när säljaren accepterar ett bud (dvs. avslutar auktionen), som en order skickas till ett 0x smart kontrakt, som sedan förmedlar transaktionen och utför bytet av tillgångar.

Så vad betyder allt detta för Emoon-användare som vill köpa eller sälja kryptotillgångar? Mycket, faktiskt. Genom att kunna lägga bud med antingen en ERC20- eller ERC721-kompatibel token, kunde användare teoretiskt köpa till exempel ett Gods Unchained Card (GODS) med en betalning denominerad i allt från CryptoKitties (CK) till Dai (DAI) stablecoins, till Decentraland-infödda MANA-tokens.

Tillkännagivandet signalerar ännu fler framsteg som gjorts av Emoon-teamet, som i november förra året tillkännagav att dess Emoon Market peer-to-peer-marknad hädanefter skulle använda 0x-protokollet för alla transaktioner i kedjan. En av de viktigaste drivkrafterna bakom migreringen av Emoon var möjligheten för dem att utnyttja 0x:s delade likviditetspool; ekonomiskt gynna de som använder Emoon-marknadsplatsen för att köpa virtuella tillgångar.

Next Post

GTA Online: GTA+ medlemsförmåner, bonusar och kampanjer i augusti

Från 26 juli till 31 augusti 2022 Rockstar Games har just avslöjat bonusarna, kampanjerna och fördelarna med sin valfria GTA+-prenumeration för sina medlemmar mellan 26 juli och 31 augusti 2022. Föga överraskande kretsar fördelarna kring The Criminal Enterprises DLC som kommer att finnas tillgänglig i morgon i GTA Online, medan […]

Subscribe US Now