4 bästa inställningarna för bättre integritet på Facebook

admin

Facebook har kommit långt från att bara vara ett socialt nätverk för att hålla kontakten med dina vänner och klasskamrater. Idag är dess användarbas tusentals … Läs mer

Inlägget 4 bästa inställningar för bättre integritet på Facebook publicerades först i TecnoTuto .

Facebook har kommit långt från att bara vara ett socialt nätverk för att hålla kontakten med dina vänner och klasskamrater. Idag är deras användarbas i miljarder och det är som om du får meddelanden, vänförfrågningar och kommentarer från helt främlingar.

Om du blir dominant kanske du vill göra din profil lite mer privat och dold för allmänheten, och samtidigt kunna dela dina Takeaways och milstolpar på din tidslinje.

Oavsett din integritetsskäl hjälper den här guiden dig att hantera och skydda ditt konto från oönskade blickar.

Öppna Facebook-inställningar på skrivbordet

Om du vill ändra Facebook-inställningar till din fördel måste du öppna Facebook i en webbläsare på din dator. Det är det bästa gränssnittet och det har tillräckligt med alternativ för att fixa sekretessinställningarna åt dig.

Steg 1: Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet. Scrolla ner till Inställningar och sekretess och klicka på det.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 7 47 54

Steg 2: Därifrån ändras fönstret för att visa nya alternativ. Klicka på knappen Inställningar.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 01 44

Du kommer att tas till ett nytt fönster som visar alla dina kontoinställningar.

Steg 3: Klicka på Sekretess till vänster i verktygsfältet.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 10 19

Härifrån kommer vi att ändra våra inställningar för att få mer integritet.

Innan du börjar, fundera över vilken typ av integritet du vill ha och varför. Håller du till exempel inlägg utom synhåll för framtida arbetsgivare, vissa familjemedlemmar eller håller du din sociala grupp liten? Det finns så många anledningar att vilja att ditt konto ska vara lite (eller mycket) mer privat, och när vi har våra avsikter fastställda blir det mycket lättare att hitta rätt inställningar.

1. Uppdatera integriteten för din publikation

Avsnittet "Din aktivitet" i kontrollerna för sekretessinställningar handlar om dina inlägg och din tidslinje. Du kan öppna dina inläggsinställningar på fliken "Vem kan se dina framtida inlägg" och klicka på Redigera.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 37 40

Genom att klicka på knappen bredvid Post öppnas en rullgardinsmeny och du kan välja vem som kan se dina framtida inlägg.

  • Offentligt: Alla som har tillgång till internet kan se dina inlägg, dina inlägg kan visas i en Google-sökning.
  • Vänner: Endast dina vänner kan se ditt inlägg.
  • Vänner utom … : Med den här funktionen kan du dölja dina inlägg från specifika personer, som du alla kan välja mellan.
  • Specifika vänner: Du kan välja vilka vänner du vill ska kunna läsa dina inlägg. Detta är ett mycket kurerat tillvägagångssätt och du har full kontroll över vem som ser vad du delar.
  • Bara jag: Bara du kan se inläggen. En väldigt, väldigt privat miljö om du gillar att göra inlägg med Facebooks tidslinje och inte låta någon läsa dina slutsatser.
Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 36 38

Att ställa in dina inlägg som vänner är ett utmärkt alternativ som låter dig dela dina slutsatser med personer du känner samtidigt som du håller dem borta från de huvudsakliga Internetvägarna.

2. Begränsa hur folk hittar din profil

Hur folk hittar och kontaktar dig

Det här avsnittet styr hur andra kan hitta din profil. Standardinställningarna tillåter alla att komma åt ditt konto med sin e-post, telefonnummer och genom sökmotorer. För mer integritet kan du begränsa informationen med vilken andra kan hitta dig.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 49 28

Genom att ställa in vem som kan söka efter ditt konto med din e-postadress och telefonnummer på Only Me kommer din profil att skyddas från alla som hittar din information från andra källor.

Att hålla din profil borta från sökmotorer kommer också att hindra människor från att söka efter ditt konto med ditt namn.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 8 47 23.00

3. Hantera din profilsida

Nu när vi har hanterat detaljerna om ditt innehåll, kommer vi att fixa integriteten för din profilsida (som är synlig för allmänheten) för att hantera informationen som kommer att visas offentligt.

Steg 1: Gå till din profilsida genom att klicka på din bild i det övre högra hörnet av fönstret.

Steg 2: På vänster sida finns ett avsnitt med titeln Introduktion. Den här delen av din profil presenterar information för allmänheten när de besöker din sida. Klicka på Redigera information.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 9 38 43

Steg 3: Du kan aktivera eller inaktivera informationen som du vill dela med allmänheten. Detta inkluderar var du arbetar, var du gick i skolan, var du bor för närvarande och din hemstad.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 9 41 39

Att hålla var du bor privat är en bra idé för att skydda dig själv och din familj med lättillgänglig information. Det krävs bara några få sökningar efter en främling på Internet via Google för att hitta konfidentiell information om dig. Att göra denna information mindre tillgänglig är en annan barriär du kan sätta mellan dig själv och oönskad uppmärksamhet.

Om mig: hantera vem som ser din kontaktinformation på din profil

Om du klickar på fliken Om på din profil kommer du att redigera mer information om dig själv.

Steg 1: Klicka på fliken "Kontakt och grundläggande information" till vänster på skärmen.

Steg 2: Du kan se alla olika telefonnummer, din hemadress och e-postadresserna som är kopplade till ditt konto. Denna information kommer att visas offentligt på din profilsida.

Steg 3: Klicka på låsikonerna till höger om varje kategori.

Skärmdump 2022 08 27 kl. 10.10.53.

Ett popup-fönster visas och du kan välja vem som ska se denna information på din profil. Om du ställer in denna information till Me Only håller denna information borta från din sida. Det är bättre att avslöja så lite information som möjligt för främlingar och bekanta.

Integritet är skydd

Vi förutser aldrig varaktigheten av det vi delar på Internet, där kommentarer som gjordes för ett decennium sedan kan dyka upp igen, eller bekvämligheten med en snabb sökning för att hitta någons arbete eller hem. Du kan dock lägga till ett skyddslager genom att begränsa antalet personer som har tillgång till din information, helt ta bort ditt innehåll och hålla personlig information tillgänglig endast för dig.

Inlägget 4 bästa inställningar för bättre integritet på Facebook publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Hur man lägger till och använder talaranteckningar i presentationer på Google Slides

Google Slides är ett mångsidigt och användbart program för att skapa presentationer för många. Även om det kan vara stressigt att hålla presentationer kan du få hjälp av talaranteckningar på ... Läs mer

Inlägget Hur man lägger till och använder talaranteckningar i presentationer i Google Slides publicerades först i TecnoTuto .

Subscribe US Now