Javascript, en utmaning för äldre utvecklare

digitateam


Låsa upp potentialen hos JavaScript: navigera inlärningsvägen och bygga en solid grund av kompetenserLåt oss ta en stund att prata om dig och ditt förhållande till JavaScript innan vi dyker in i allt det tekniska.


Om du är som jag har du skrivit HTML-dokument med HTML-“utveckling” (=_=) länge. Du har upptäckt det här konstiga som kallas JavaScript, men du har bara använt det på ett grundläggande sätt för att lägga till interaktivitet till dina webbsidor då och då.


Sedan ville du också lära dig hur man bygger komplexa webbplatser: du lärde dig ett programmeringsspråk som PHP, Ruby, Java och började skriva “backend”-kod.


Men återigen höll du ett öga på JavaScript. Du såg att med introduktionen av jQuery, Prototype och andra, blev saker mer avancerade i JavaScript, och att detta språk var mer än bara window.open.


Även om det var trevligt att ha jQuery till ditt förfogande för att piffa upp en webbplats när du ville, var du i slutet av dagen i bästa fall en JavaScript-användare, men inte en JavaScript-utvecklare.


Och så kom Node.js.


Hur coolt är JavaScript på servern?


Så du bestämde dig för att det var dags att återvända till det gamla-nya JavaScript. Men vänta, att skriva ansökningar för Node.js är en sak; att förstå varför de ska skrivas som de är skrivna innebär att förstå JavaScript.


Och den här gången på riktigt.


Eftersom JavaScript verkligen har två, kanske till och med tre liv (den roliga lilla DHTML-hjälparen från mitten av 90-talet, de mer seriösa frontend-grejerna som jQuery och liknande, och nu på serversidan), är det inte så lätt att hitta information. hjälpa dig att lära dig JavaScript på det “rätta” sättet, att skriva Node.js-applikationer på ett sådant sätt att du känner att du inte bara använder JavaScript.


För det finns haken: du är en erfaren utvecklare, du vill egentligen inte lära dig en ny teknik genom att helt enkelt imitera den och missbruka den; du vill vara säker på att du närmar dig den från rätt vinkel.


På samma sätt: När du börjar lära dig modern JavaScript, finns det en god chans att lösningen på ditt problem fortfarande är under utveckling. Faktum är att det är mycket möjligt att det bara finns en kodrevision sammanslagen i paketet du använder.


När du arbetar med ett gammalt språk som PHP googlar du en fråga eller ett problem och nästan 100 procent av tiden hittar du ett Stack Overflow-svar från 5 år sedan som löser det, eller en fullständig diskussion i dokumentationen (komplett, med många kommentarer och utan dess like).


Jag har hittat mig själv att bläddra i kommentarer om stora GitHub-problem och källkod bara för att hitta bevis som motsäger föråldrad dokumentation mer än en gång.


Det andra svåra med att lära sig JavaScript under 2017 är att det tar lika lång tid som du bygger appen.


Självklart! Här har du fortsättningen på översättningen av artikeln:


Jag var tvungen att lägga undan tanken på att göra saker på rätt sätt från början och tillåta mig själv att experimentera med amatörinställningar bara för att bli bekant med de individuella verktygen.


Sedan hittade jag bättre sätt och införlivade det jag kunde, när jag kunde, i varje nytt projekt.


I den meningen har JavaScript-världen mycket att göra.


När du lär dig ett nytt språk skriver du kod, du bryter det och sedan skriver du mer. Min utbildning i modern JavaScript var en stege av tutorials, sedan ett litet lösbart projekt där jag sammanställde en lista med problem och frågor, sedan en recension med mina kollegor för svar och motiveringar, sedan fler tutorials, sedan ett lite större projekt. , mer frågor, ytterligare en recension. Tvätta, skölj, upprepa.


Det viktigaste jag var tvungen att komma ihåg i slutet var detta: Att göra är att lära. Gör det illa nog? Ändå lär det sig.


Nuförtiden kan det verka som ett förvirrande och frustrerande träningspass att lära sig modern JavaScript. Om du någonsin känner att din hjärna är på väg att explodera, har Googles Addy Osmani precis rätt råd:


“Jag uppmuntrar människor att ta det här tillvägagångssättet för att hänga med i JavaScript-ekosystemet: först gör det, gör det sedan rätt och gör det sedan bättre. […]”


Det tar tid, experiment och skicklighet att bemästra grunderna i ett nytt ämne. Nybörjare ska inte känna att de misslyckas om de inte använder veckans senaste modebibliotek eller reaktiva mönster. Det tog mig veckor att förstå Babel och React, ännu längre att förstå Isomorphic JS, WebPack och alla andra relaterade bibliotek. Börja enkelt och bygg på den grunden.


Sammanfattningsvis är att lära sig modern JavaScript en kontinuerlig resa. Det kräver ett tänkesätt av konstant tillväxt, experiment och anpassning. Omfamna processen att göra, lära av misstag och gradvis förfina dina färdigheter. Börja med grunderna, bygg en stark grund och utöka sedan dina kunskaper när du får självförtroende. Kom ihåg att det inte handlar om att uppnå perfektion över en natt, utan om att avancera mot mästerskap ett steg i taget.


Projekt

Bokning gratis bokningsmotor

Recipetor - verktyg för hantering av kök, recept och leverantörerNext Post

Ska vi se Kuba i Grand Theft Auto 6?

De senaste ryktena kring Grand Theft Auto 6 målar upp en lockande bild av vad som komma skall. Men även om det är allmänt känt att GTA 6 låter spelare gå genom de soldränkta gatorna i Vice City, Rockstar Games gnistrande rekreation av Miami, antyder viskningarna att nästa inträdes resa […]

Subscribe US Now