Tim Berners-Lee bjuder ut den enda signerade kopian av källkoden som skapats för den första webbläsaren på auktion

digitateam

Tim Berners, far till World Wide Web (WWW), har beslutat att lägga ut sin källkod till försäljning. Det är den ursprungliga källkoden för en av de största skapelserna i mänsklighetens historia. Den kommer att auktioneras ut från och med nästa vecka på det brittiska huset Sotheby’s som en icke-fungibel token eller vad som skulle vara detsamma, en unik digital fil.

Auktionen börjar på 1 000 $ och kommer att vara första gången Berners tjänar pengar direkt för sin uppfinning. Medlen som samlas in från auktionen kommer att användas för initiativ som beslutas av Tim Berners och hans fru. Specifikt kommer auktionen av den ursprungliga källkoden NFT från WWW att starta nästa onsdag den 23:e och avslutas den 30:e juni.

Den innehåller 9 555 rader kod som innehåller implementeringar av de tre språken och protokollen som uppfanns av Tim; HTML, HTTP och URI. Den innehåller också original HTML-dokument som instruerade tidiga webbanvändare om hur de ska använda programmet. Utöver allt detta kommer köparen att få den digitala signaturen från Ethereum-blockkedjan, den unika digitala filen som intygar ägandet av NFT:erna, en animerad visualisering, ett brev skrivet av uppfinnaren och en digital affisch med den fullständiga koden för originalfilerna.

Sotheby’s har börjat presentera samlingen som “den enda signerade kopian av koden för den första webbläsaren någonsin”. Dess värde ligger i dess historiska betydelse och i det faktum att denna digitala auktion är godkänd av dess skapare och digitalt signerad av den.

Next Post

Amazon meddelar att de definitivt avbryter försäljningen av Rekognition, dess ansiktsigenkänningsteknologi

Amazon har meddelat att de kommer att fortsätta att inte sälja sin mjukvara för ansiktsigenkänning, Rekognition, till brottsbekämpande myndigheter. Beskedet kommer strax innan ett år har gått sedan företaget beslutade att tillfälligt frysa marknadsföringen av denna teknik till polisstyrkor. Uppskjutningen tillkännagavs på höjden av protesterna som spred sig över USA […]

Subscribe US Now