Tim Berners-Lee bjuder ut den enda signerade kopian av källkoden som skapats för den första webbläsaren på auktion

digitateam

Tim Berners, far till World Wide Web (WWW), har beslutat att lägga ut sin källkod till försäljning. Det är den ursprungliga källkoden för en av de största skapelserna i mänsklighetens historia. Den kommer att auktioneras ut från och med nästa vecka på det brittiska huset Sotheby’s som en icke-fungibel token eller vad som skulle vara detsamma, en unik digital fil.

Auktionen börjar på 1 000 $ och kommer att vara första gången Berners tjänar pengar direkt för sin uppfinning. Medlen som samlas in från auktionen kommer att användas för initiativ som beslutas av Tim Berners och hans fru. Specifikt kommer auktionen av den ursprungliga källkoden NFT från WWW att starta nästa onsdag den 23:e och avslutas den 30:e juni.

Den innehåller 9 555 rader kod som innehåller implementeringar av de tre språken och protokollen som uppfanns av Tim; HTML, HTTP och URI. Den innehåller också original HTML-dokument som instruerade tidiga webbanvändare om hur de ska använda programmet. Utöver allt detta kommer köparen att få den digitala signaturen från Ethereum-blockkedjan, den unika digitala filen som intygar ägandet av NFT:erna, en animerad visualisering, ett brev skrivet av uppfinnaren och en digital affisch med den fullständiga koden för originalfilerna.

Sotheby’s har börjat presentera samlingen som “den enda signerade kopian av koden för den första webbläsaren någonsin”. Dess värde ligger i dess historiska betydelse och i det faktum att denna digitala auktion är godkänd av dess skapare och digitalt signerad av den.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Fiat är mycket vanligare än Bitcoin för penningtvätt, bekräftar det amerikanska finansdepartementet

Tidigare denna månad släppte USA:s finansdepartement treårsrapporter som täcker penningtvätt, finansiering av terrorism och finansiering av spridning – som alla ingående diskuterade virtuella tillgångar. Samtidigt som de noterar många av deras risker i dessa områden, noterar de att fiat-valuta och traditionella nätverk fortfarande är mycket vanligare än krypto i olaglig […]

Subscribe US Now