7 bästa sätten att fixa att Google Chrome inte uppdateras på Windows och Mac

admin

Teamet bakom Google Chrome släpper regelbundet uppdateringar med nya funktioner och buggfixar. Mestadels uppdateras webbläsaren i bakgrunden och du kommer inte ens märka … Läs mer

Posten 7 bästa sätten att fixa att Google Chrome inte uppdateras på Windows och Mac publicerades först i TecnoTuto .

Teamet bakom Google Chrome släpper regelbundet uppdateringar med nya funktioner och buggfixar. Mestadels uppdateras webbläsaren i bakgrunden och du kommer inte ens att märka hela processen. Om du har problem med att uppdatera Google Chrome på Windows och Mac, följ stegen nedan för att åtgärda problemet.

Chromium-bygget (som Google Chrome är baserat på) uppdateras regelbundet varannan vecka. Om du inte uppdaterar Chrome kan du få en föråldrad webbläsare och kan utveckla inkompatibilitet med Chromium-tillägg och applikationer.

1. Kontrollera internetanslutningen

Det första du kan kontrollera på din Windows och Mac är den fungerande internetanslutningen.

I Windows öppnar du programmet Inställningar och går till menyn Nätverk och Internet. Se till att Wi-Fi-anslutningen säger ansluten status. Medan du håller på kan du försöka ansluta till 5GHz nätverksfrekvensen och ta bort de långsamma 2,4GHz.

Wifi ansluten

Mac-användare kan klicka på Kontrollcenter i menyraden och kontrollera Wi-Fi-anslutningen. Du kan också besöka Fast.com och kontrollera din nuvarande internethastighet.

Anslut wifi på Mac

2. Kör felsökaren för Internet (Windows)

Har du problem med internetanslutningen i Windows? Microsoft erbjuder ett inbyggt Internet-felsökningsverktyg för att felsöka nätverksanslutningsproblem i Windows. Så här kan du använda den.

Steg 1: Öppna appen Inställningar i Windows.

Steg 2: Gå till System-menyn.

Steg 3: Välj Felsökare.

Felsökningsmeny

Steg 4: Öppna andra felsökare.

Steg 5: Kör en felsökare för Internetanslutning i Windows och låt Microsoft fixa problemet åt dig.

Kör felsökaren för internetanslutningen

När du har en fungerande internetanslutning kan du öppna Google Chrome och gå till Inställningar. Välj menyn Om och uppdatera Google Chrome manuellt till den senaste versionen.

3. Kontrollera antivirusprogram

Om du använder antivirus- eller föräldrakontrollsprogram från tredje part i Chrome kan du behöva granska det för en smidig uppdateringsprocess för Chrome.

Du måste se till att programuppdateringar inte blockeras från att ansluta till internet. Från antivirusprogram, se till att tools.google.com och dl.google.come inte är blockerade.

Om dessa webbplatser är blockerade kommer Chrome inte att ansluta till uppdateringsverktyget på webben.

4. Ta bort antivirusprogram

Du behöver inte ett antivirusprogram från tredje part i Windows. Microsoft Defenders standardapplikation är mer än kapabel att ta bort skadliga filer från din dator.

Dessa antivirusappar kommer med strikta säkerhetsprotokoll i integritetens namn och kan störa uppdateringsprocessen för Chrome. Du måste avinstallera sådana program från din dator. Det är hur.

Steg 1: Öppna programmet Inställningar i Windows (använd Windows + I-tangenterna).

Steg 2: Gå till applikationsmenyn.

Steg 3: Välj appar och funktioner.

Öppna appar och funktioner

Steg 4: Hitta antivirusprogram i listan och klicka på menyn med tre punkter bredvid den.

Steg 5: Välj Avinstallera och följ instruktionerna på skärmen för att ta bort programvaran från din dator.

Avinstallera antivirus

5. Sök efter skadlig programvara

Detta är ytterligare ett förslag från Google Chrome-forumet för att lösa problemet. Oönskad programvara eller skadliga filer kan hindra Chrome från att uppdateras korrekt. Du måste skanna din dator och radera ofullständiga filer.

Tryck på Windows-tangenten och öppna Windows säkerhetsprogramvara. Öppna menyn Virus- och hotskydd och kör en genomsökning på din dator.

Kör snabbskanning

På Mac måste du öppna Finder-menyn. Gå till Applikationer och leta efter okänd programvara i listan. Högerklicka på den och flytta den till papperskorgen.

6. Rensa Chromes cache

Överbelastning av Google Chromes cache kan förstöra webbläsaruppdateringsprocessen. Den skadade cachen kan vara huvudfaktorn bakom olika Chrome-problem som inloggningsfel, svart skärm, tomma sidor och mer. Låt oss rensa Chrome-cachen och prova uppdateringsprocessen igen.

Steg 1: Öppna Google Chrome på Windows eller Mac.

Steg 2: Klicka på menyn med tre punkter längst upp och gå till menyn Fler verktyg.

Steg 3: Välj Rensa webbinformation.

Radera navigationsdata

Steg 4: Välj Rensa data i menyn Avancerat.

Rensa Chrome-cache

Från Chromes inställningsmeny, gå till Om och starta uppdateringsprocessen igen.

7. Installera om Google Chrome.

Nya versioner av Chrome finns tillgängliga på den officiella webbplatsen. Om du har problem med att installera det på din PC eller Mac kan du avinstallera Chrome och ladda ner den senaste versionen från den officiella källan.

Om du arbetar på Apples M-serie MacBook, se till att ladda ner den M1-kompatibla versionen av Chrome och inte Intel-versionen.

Njut av de nya funktionerna i Chrome

För att komma åt nya Chrome-funktioner som flikgrupper måste du ha den senaste versionen av Chrome installerad på din PC eller Mac. Stegen ovan bör hjälpa dig att felsöka att Chrome inte uppdateras på nolltid.

Posten 7 bästa sätten att fixa att Google Chrome inte uppdateras på Windows och Mac publicerades först i TecnoTuto .

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11

Windows 11 har medfört flera spännande förändringar. Överraskande nog syftar några av dessa förändringar till att öka våra produktivitetsnivåer, oavsett om det är den mittjusterade aktivitetsfältet eller ... Läs mer

Posten Hur man aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 publicerades först i TecnoTuto .

Subscribe US Now