Topp 7 sätt att åtgärda Snipping Tool som inte fungerar på Windows 11

admin

Snipping Tool är ett praktiskt verktyg i Windows 11 för att ta skärmdumpar och redigera dem. Eftersom det är en inbyggd Windows-applikation, fungerar Snipping Tool perfekt i … Läs mer

Inlägget De 7 bästa sätten att fixa att klippverktyget inte fungerar i Windows 11 publicerades först i TecnoTuto.

Snipping Tool är ett praktiskt verktyg i Windows 11 för att ta skärmdumpar och redigera dem. Eftersom det är en inbyggd Windows-app fungerar Snipping Tool för det mesta felfritt, med undantag för några enstaka hicka.

Topp 7 sätt att åtgärda Snipping Tool som inte fungerar i Windows 11

Om du har varit på den mottagande sidan av de hicka där klippverktyget slutar fungera eller inte ens öppnas, har du kommit till rätt plats. Vi går igenom några felsökningsmetoder som bör få Snipping Tool att fungera igen. Låt oss börja.

1. Starta om programmet

Applikationen Snipping Tool kan ha stött på ett fel vid start. Så du kan prova att starta om appen för att se om det hjälper. För att göra det, tryck på Ctrl + Skift + Esc för att starta Aktivitetshanteraren. På fliken Process, välj appen Snipping Tool och klicka på knappen Avsluta uppgift längst ned.

Tvinga också täta urklipp

Gå nu vidare och kör Snipping Tool igen för att se om det fungerar bra nu.

2. Använd kortkommandot

Om det inte hjälper att starta om appen kan du prova att använda kortkommandot för att se om det fungerar. Tryck på Windows Key + Shift + S på ditt tangentbord för att öppna Snipping Tool på din PC.

3. Låt klippverktyget köras i bakgrunden

Om klippverktyget inte svarar på din genväg kanske appen inte har den nödvändiga behörigheten att köras i bakgrunden. Du kan gå till menyn Inställningar för att ändra det. Det är hur.

Steg 1: Öppna Start-menyn, klicka på ikonen Inställningar för att snabbt starta programmet Inställningar på din PC. Alternativt kan du också använda genvägen Windows Key + I för att uppnå detsamma.

Öppna inställningsappen

Steg 2: I appen Inställningar byter du till fliken Applikationer till vänster och går till Appar och funktioner.

Appen Inställningar

Steg 3: Använd sökrutan för att snabbt hitta applikationen Snipping Tool Använd nu menyn med tre punkter till höger för att öppna de avancerade alternativen.

Avancerade alternativ

Steg 4: Under Tillstånd för bakgrundsappar använder du rullgardinsmenyn för att välja Alltid från listan.

Tillåt programmet att köras i bakgrunden i Windows 11

Det är allt. Stäng nu appen Inställningar och använd genvägen för att öppna klippverktyget.

4. Reparera eller återställ applikationen

Applikationer i Windows 11 kommer sannolikt att stöta på problem då och då. Lyckligtvis är din Windows-dator också kapabel att fixa dessa programproblem på egen hand. Så här fixar du Snipping Tool-appen i Windows 11.

Steg 1: Klicka på sökikonen längst ned, skriv klippverktyget, högerklicka på det första resultatet för att välja programinställningar från menyn.

Inställningar för klippverktyg

Steg 2: Rulla ned till avsnittet Återställ och klicka på Reparera-knappen.

Reparera eller återställ applikationen

Om det inte hjälper att reparera appen kan du försöka återställa appen. Observera att all appdata raderas om du återställer appen.

5. Kör SFC Scan med hjälp av kommandotolken

Bland andra skäl kan Snipping Tool inte fungera problem också uppstå på grund av skadade eller skadade systemfiler på din PC. I sådana fall kan det vara användbart att köra en SFC-skanning (System File Checker). Så här gör du.

Steg 1: Högerklicka på Start-menyikonen för att välja alternativet Windows Terminal (admin) från den resulterande menyn.

Öppna Windows-terminalen

Steg 2: Skriv kommandot som nämns nedan och tryck på Enter.

 SFC / scannow 
Kör SFC-skanning

Vänta tills processen är klar. När du är klar, starta om din dator och starta applikationen Snipping Tool för att se om det fungerar bra.

6. Avaktivera fokushjälpen

Focus Assist är ett välbekant verktyg i Windows 11 som loggar oönskade meddelanden på din PC. Så om du inte har fått aviseringar efter att ha tagit en skärmdump, prova att inaktivera Focus Assist från Action Center. Om det löser problemet kan du lägga till Snipping Tool-appen till prioritetslistan för att använda Snipping Tool med Focus Assist aktiverat. Det är hur.

Steg 1: Klicka på sökverktyget i aktivitetsfältet, skriv fokushjälp och klicka på det första resultatet som visas.

Öppen fokusassistent

Steg 2: Klicka nu på alternativet Anpassa din prioritetslista.

Fokus Assist prioritetslista

Steg 3: Under Applikationer klickar du på knappen Lägg till ett program för att inkludera klippverktyget i din prioritetslista.

Lägg till app till prioriteringslistan

7. Felsökare för Windows-program

Din Windows 11 PC har också en dedikerad programfelsökare för att upptäcka och åtgärda mindre programproblem i Windows 11. Så här kör du det.

Steg 1: Klicka på sökverktyget, skriv in felsökningsinställningar och klicka på det första resultatet som visas.

Öppna felsökningsinställningar

Steg 2: Gå nu till Andra felsökare.

Andra felsökare

Steg 3: Rulla ned till Windows Store-appens felsökare och klicka på knappen Kör.

Felsökare för Windows-appar

Efter att felsökningsprocessen är klar, kontrollera om klippverktyget fungerar bra.

Tillbaka till Urklipp

Snipping Tool är fortfarande ett viktigt verktyg för många av oss. Alla problem med applikationen kan lätt påverka produktiviteten. Men om problemet kvarstår kan du överväga att byta till tredjepartsappar som ShareX eller Snagit för att möta dina behov av skärmdump.

Inlägget De 7 bästa sätten att fixa att klippverktyget inte fungerar i Windows 11 publicerades först i TecnoTuto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Hur du visar, laddar ner och raderar din Instagram-data

Du vet förmodligen redan hur sociala medier som Instagram, Snapchat och Facebook tjänar pengar på den data vi delar. Och i likhet med de flesta ... Läs mer

Inlägget Hur man visar, laddar ner och raderar din Instagram-data publicerades först på TecnoTuto .

Subscribe US Now