Överraskning på Stiftung Warentest: Lidl köksmaskin slår alla andra

admin

Det var knappast någon som förväntade sig att: I en jämförelse av Stiftung Warentest vann en billig matberedare från Lidl mot konkurrenterna som är betydligt dyrare. När det gäller en märkesprodukt talar produkttestarna till och med om en potentiell säkerhetsrisk.

Det var knappast någon som förväntade sig: I en jämförelse av Stiftung Warentest vann en billig matberedare från Lidl mot konkurrenterna, som är betydligt dyrare. När det gäller en märkesprodukt talar produkttestarna till och med om en potentiell säkerhetsrisk.

Advent är det dags för bakning. Det krävs rätt matberedare för att kex- och kakdegen ska knådas riktigt bra. Men de praktiska köksmedarbetarna används ofta även utanför inför julen: för knådning, mixning, vispning av grädde och mycket mer. Men den som tror att en bra matberedare måste kosta flera hundra euro har fel.

Stiftung Warentest utser Lidl köksmaskin till testvinnare

Silvercrest köksmaskin recension

I den aktuella jämförelsen av matberedare med vridbara armar från Stiftung Warentest rankas en modell från Lidl först: Silvercrest SKMP 1300 D3, som är tillgänglig för i genomsnitt 100 euro . Lidl matberedare fick betyget “Bra (1,9)” av produkttestare. Speciellt den enkla manövreringen, blandningsskålen i glas med locklås och den goda omrörningsfunktionen hyllas av Stiftung Warentest. När det kommer till vispgrädde är Silvercrest till och med den bästa enheten i jämförelse.

Lidl köksassistent

Bland annat kritiserades de lite tröga manövreringselementen och att maskinen skulle vandra på bänkskivan om det var mycket jästdeg. Det finns dessutom knappt några tillbehör till modellen. “För nybörjare i backbranschen”, så den korta avslutningen av Stiftung Warentest.

Viktigt att veta : Enligt Stiftung Warentest har bruksanvisningen och sugkoppsfötter ändrats för den för närvarande tillgängliga modellen av Lidl köksmaskin.

Matberedare lidl

Kenwood Titanium Chef Patissier XL är nästan tio gånger så dyr som modellen Lidl. Trots den enorma prisskillnaden (medelpris på nätet: 920 euro) har den bara betyget “tillfredsställande 3,2” . Kenwood är den “mest mångsidiga enheten i testet”, enligt Stiftung Warentest. Ytterligare plus är den stora blandningsskålen eller de separat tillgängliga tillbehören.

Kenwood köksmaskin är den enda testenheten som erbjuder en display. Enligt produkttestarna är den största nackdelen en potentiell säkerhetsrisk : plastfoten med kniv kan skruvas fast även om den skyddande glaskannan saknas. I värsta fall, enligt Stiftung Warentest, kan människor “fästa kniven utan glasfäste och sätta på motorn.”

Nästan alla känner till Lidl. I den här videon visar vi några fakta om Lidl som få känner till:

Valet av matberedare beror på den avsedda användningen

Att köpa rätt matberedare beror i första hand på hur den används. Maskiner med vridbara armar är särskilt fördelaktiga när det gäller att röra, vispa och knåda medan matberedare är fördelaktiga när det gäller att hacka, skära och raspa. Enligt Stiftung Warentest är de senare vanligtvis mer kompakta. Svängarmsanordningar kan ofta hålla mer än så här. “Dina skålar rymmer nästan dubbelt så mycket i genomsnitt i testet.”

Det finns mer om ämnet köksmaskiner i vår ämnesspecial: Thermomix och alternativ: De bästa köksmaskinerna med tillagningsfunktion 2022.

Next Post

6 frågor till Han Kao från Sanctor Capital

Vi frågar byggherrarna inom blockkedje- och kryptovalutasektorn om deras tankar om branschen... och vi slänger in några slumpmässiga pinglar för att hålla dem på tårna!


Den här veckan går våra 6 frågor till Han Kao, grundare av den avhandlingsdrivna investeringsfonden Sanctor Capital och medgrundare av kryptoforskningsföretaget Crypto Briefing.

Han växte upp i New York City och studerade ekonomi vid Columbia University. Han började som mjukvaruutvecklare men insåg snart att han ville bli entreprenör. Under åren har Han grundat flera företag: ett webbutvecklingsföretag (ISI Studios) under dot-com-boomen, evenemangsmarknadsföring (BDBG Marketing) och online-biljetter (theDreamVine) företag från 2005 till 2015, och en mobilappstudio (J Tech) 2015.

2017 började Han publicera forskning om blockkedjeprojekt i tidiga skeden via Crypto Briefing. Idag är Crypto Briefing en av de främsta kryptoforskningspublikationerna, med över 1 miljon läsare varje månad.

Med Sanctor Capital hoppas Han kunna hjälpa andra grundare i utrymmet att hitta sin egen framgång. Det lanserade nyligen Sanctor Turbo, ett mentorskapsprogram i Y Combinator-stil för att stödja missionärsgrundare.


1 Vad betyder decentralisering för dig och varför är det viktigt?

För mig representerar decentralisering en tektonisk socioekonomisk förändring för den moderna världen. I århundraden har världen förlitat sig på centraliserade regeringar, finansiella institutioner och andra centraliserade organisationer för att genomsyra oss med en falsk känsla av säkerhet och säkerhet.

Det blir dock alldeles uppenbart att samma organisationer och myndigheter som vi har gett dessa sådana befogenheter ofta inte agerar i sina väljares bästa och bara tar hand om sitt individuella jag. Dessutom är kostnaderna som vi betalar för denna falska känsla av säkerhet ineffektiva och skadliga för de samhällen som dessa organisationer tjänar.

Ur ett sociopolitiskt perspektiv hjälper decentralisering till att fördela och demokratisera makt och stärker de aktiva deltagarna i ett givet samhälle (eller organisation), snarare än de som är mer privilegierade.

Ur ekonomisk synvinkel bidrar decentralisering till att ta bort de kostnader, ineffektiviteter och risker som är förknippade med att behöva lita på mellanhänder och centraliserade parter.

Enkelt uttryckt, det gör bara allt bättre, inte nödvändigtvis lättare, utan bättre.

2 Vilket är det största hindret för Ethereum idag, och vad är dess största möjlighet?

Myntad av Vitalik Buterin , hänvisar blockkedjetrilemmat till de utmaningar och avvägningar som finns mellan de tre huvudaspekterna av en blockkedjedecentralisering, säkerhet och skalbarhet. Han noterar att utvecklare måste välja mellan avvägningar mellan de tre aspekterna.

Medan Ethereum är en av de mest decentraliserade och säkra blockkedjorna som finns idag, är det också en av de minst skalbara. Övergången till ett mer skalbart, snabbare och billigare Ethereum 2.0 har varit, och kommer att fortsätta att vara, en av de mest komplexa och utmanande utvecklingarna i Ethereums utvecklingsgemenskap.

Målinlägget fortsätter att röra sig för Ethereum 2.0, och utvecklare är frustrerade och letar efter alternativa lösningar. Utvecklare vill idag bygga applikationer på kedjor som kan fungera som den bästa grunden för de målanvändningsfall som de har tänkt sig.

Och ju längre tid det tar för Ethereum att nå en acceptabel nivå av skalbarhet, desto fler möjligheter uppstår för andra blockkedjor att satsa sina anspråk på marknaden. Vi har redan sett andra blockkedjor som Solana och Binance Smart Chain utnyttja denna möjlighet. och vi kommer sannolikt att fortsätta att se mer fart växa för andra ekosystem som Cosmos, Polkadot, Avalanche och Algorand.

3 Vilket är dummare: $500 000 Bitcoin eller $0 Bitcoin? Varför?

Utan en fråga, $0 Bitcoin är dummare. Den amerikanska dollarn är förmodligen den största bluffen i världens historia. Efter andra världskriget samlades 700 representanter från 44 nationer (i Bretton Woods, New Hampshire) för att ta reda på hur man bygger ett nytt globalt finansiellt system. Och eftersom USA hade den största guldreserven, lovade man att fixera dollarn till sin guldreserv och göra dollarn till den internationella reservvalutan för andra länder.

Men 1971, efter att ha fått ett enormt underskott, började vi få låga guldreserver. Så president Nixon beslutade att dollarn inte längre skulle backas upp av guld. Vi har varit borta från guldmyntfoten sedan dess, och den amerikanska dollarn stöds av inget annat än styrkan hos vår militär. Det låter som en bluff för mig. Men problemet är att det inte riktigt fanns något alternativ förrän nyligen.

Det är inte riktigt praktiskt att bära runt guldtackor och mynt när du vill köpa något. Du kan inte heller överföra en guldtacka över hela världen till släktingar. Så, Bitcoin är en hållbar lösning för människor som vill lagra sin förmögenhet i en tillgång som andra kan vara villiga att acceptera i framtiden. Och ju fler människor ser Bitcoin som pengar, desto större kommer den att bli.

Med en fast tillgång på 21 miljoner BTC och inflation i US-dollar som når rekordnivåer, satsar jag på att fler och fler människor kommer att vara öppna för att acceptera Bitcoin som pengar. Var verkligen inte så långt ifrån $500 000 Bitcoin. Det är bara en storleksordning bort!

4 Vilken talang saknar du men önskar att du hade? Hur skulle du använda den om du hade den?

Jag har haft mycket tur och har blivit utrustad med en semifunktionell hjärna för att tänka igenom problem och med kapabla kroppsdelar för att utföra mina hjärnans kommandon. Men jag har inga superkrafter, så eftersom du frågade, tror jag inte att det är för mycket för mig att begära förmågan att skapa mer tid.

Jag önskar att jag hade förmågan att skapa bara en extra timme på dagen för alla för mig själv, för mina partners på Sanctor Capital, för våra portföljbolag, alla. Jag skulle då ta den där extra timmen av USA-tid som jag har och byta den på en tid DEX för ett block av Asien-tid. På så sätt kan jag spendera en timme mindre varje natt på att prata med Asien och lägga det mot sömn!

5 Tänk på en favoritdikt eller sångtext. Vad är det och varför talar det till dig?

OK, jag ska ta vara på den här möjligheten att vara superkaxig här. En vers som kommer att tänka på är från en låt av Drake som heter Started From The Bottom.

Började från botten nu är vi här. Började från botten, nu är hela mitt team här.

När jag gick på heltid med blockchain och började Crypto Briefing trodde alla att jag var galna vänner, familj, kollegor, bokstavligen alla. Varför skulle du investera i dessa bedrägerier? Krypto är för kriminella! Du är ur ditt sinne! Tulpaner! Om och om igen skulle jag höra sådana här reaktioner.

Snabbspola framåt fyra eller fem år, och blockchain och krypto är nu på riktigt och på väg mot globalt erkännande och adoption. Och min tid i branschen har gett mig erfarenhet och kunskap att kunna bidra till samhället på ett riktigt slagkraftigt sätt utifrån de projekt vi väljer att backa och stödja.

Det är viktigt att notera att när jag tänker på hela mitt team från låten, tänker jag inte bara på mina partners på Sanctor Capital som slängde det med mig genom den långa björnmarknaden med reducerade löner, när alla slutade på oss och vi var månader från att dra ur kontakten tänker jag också på varje ärlig blockchain-grundare som gick igenom samma känslomässiga berg-och dalbana 2018, 2019 och början av 2020.

Världen har förändrats på ett stort sätt, och nu ligger vi i framkant av en socioekonomisk revolution, och vi får påverka hur vi vill att nästa kapitel ska läsas. Grattis till alla byggare, innehavare och alla som inte gav upp sin vision!

6 Vad ska vi lära våra barn?

Jag har mycket att säga om utbildning, eftersom jag är en produkt av det ökända offentliga utbildningssystemet i New York. Jag gick i grundskolan i Queens och gymnasiet i Bronx. De flesta av mina klasskamrater tog inte examen. Jag har inte tillräckligt med utrymme för att säga allt jag vill säga, så jag ska bara gnälla lite tills jag får ont om utrymme.

Vårt utbildningssystem och läroplan behöver seriösa reformer. Till att börja med måste vi lära våra barn historia så som det verkligen hände, inte BS som fyller våra läroböcker.

Därefter måste vi lära ut finansiell läskunnighet från ung ålder, inte matematik, finansiell läskunnighet! Jag slösade bort år av min barndom med att lära mig om trigonometri (ja, sinus, cosinus och tangent), och inte en enda gång i hela mitt vuxna liv har jag någonsin använt det. Jag säger inte att det inte är viktigt, men det var inte relevant som en kärnfärdighet.

Jag hade varit bättre lämpad att lära mig om hur en resultaträkning ser ut eller hur skatter fungerar. Jag hade gärna blivit uppmuntrad att bli entreprenör och lärt mig mer om entreprenörskap istället för att få det representerat som något enbart för underbarn och genier. Mycket av det förändras idag, men inte tillräckligt snabbt.

Och ja, naturligtvis borde blockchain och distribuerade ledger-teknologier vara obligatoriska klasser!

En önskan till blockchain-gemenskapen:

Tänk stort och ha lite tro på dig själv och din vision.

Subscribe US Now