Det var knappast någon som förväntade sig: I en jämförelse av Stiftung Warentest vann en billig matberedare från Lidl mot konkurrenterna, som är betydligt dyrare. När det gäller en märkesprodukt talar produkttestarna till och med om en potentiell säkerhetsrisk.

Advent är det dags för bakning. Det krävs rätt matberedare för att kex- och kakdegen ska knådas riktigt bra. Men de praktiska köksmedarbetarna används ofta även utanför inför julen: för knådning, mixning, vispning av grädde och mycket mer. Men den som tror att en bra matberedare måste kosta flera hundra euro har fel.

Stiftung Warentest utser Lidl köksmaskin till testvinnare

I den aktuella jämförelsen av matberedare med vridbara armar från Stiftung Warentest rankas en modell från Lidl först: Silvercrest SKMP 1300 D3, som är tillgänglig för i genomsnitt 100 euro . Lidl matberedare fick betyget "Bra (1,9)" av produkttestare. Speciellt den enkla manövreringen, blandningsskålen i glas med locklås och den goda omrörningsfunktionen hyllas av Stiftung Warentest. När det kommer till vispgrädde är Silvercrest till och med den bästa enheten i jämförelse.

Bland annat kritiserades de lite tröga manövreringselementen och att maskinen skulle vandra på bänkskivan om det var mycket jästdeg. Det finns dessutom knappt några tillbehör till modellen. "För nybörjare i backbranschen", så den korta avslutningen av Stiftung Warentest.

Viktigt att veta : Enligt Stiftung Warentest har bruksanvisningen och sugkoppsfötter ändrats för den för närvarande tillgängliga modellen av Lidl köksmaskin.

Kenwood Titanium Chef Patissier XL är nästan tio gånger så dyr som modellen Lidl. Trots den enorma prisskillnaden (medelpris på nätet: 920 euro) har den bara betyget "tillfredsställande 3,2" . Kenwood är den "mest mångsidiga enheten i testet", enligt Stiftung Warentest. Ytterligare plus är den stora blandningsskålen eller de separat tillgängliga tillbehören.

Kenwood köksmaskin är den enda testenheten som erbjuder en display. Enligt produkttestarna är den största nackdelen en potentiell säkerhetsrisk : plastfoten med kniv kan skruvas fast även om den skyddande glaskannan saknas. I värsta fall, enligt Stiftung Warentest, kan människor "fästa kniven utan glasfäste och sätta på motorn."

Nästan alla känner till Lidl. I den här videon visar vi några fakta om Lidl som få känner till:

Valet av matberedare beror på den avsedda användningen

Att köpa rätt matberedare beror i första hand på hur den används. Maskiner med vridbara armar är särskilt fördelaktiga när det gäller att röra, vispa och knåda medan matberedare är fördelaktiga när det gäller att hacka, skära och raspa. Enligt Stiftung Warentest är de senare vanligtvis mer kompakta. Svängarmsanordningar kan ofta hålla mer än så här. "Dina skålar rymmer nästan dubbelt så mycket i genomsnitt i testet."

Det finns mer om ämnet köksmaskiner i vår ämnesspecial: Thermomix och alternativ: De bästa köksmaskinerna med tillagningsfunktion 2021.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *