6 fantastiska kortsiktiga alternativ att investera i i år

digitateam

Kortsiktiga investeringar är ett bra alternativ om du behöver en säker plats för att spara pengar tills du behöver det igen. Många investerare valde att sitta på sina kassareserver medan covid-19-situationen drog ut på, och de gjorde det av goda skäl: inflationen är på uppåtgående, bland annat problem som plågar ekonomin.

Att investera på kort sikt minskar din exponering för förluster, men det gör det på bekostnad av den större avkastning som kan tjänas in på de största långsiktiga tillgångarna. Därmed kan du undvika att spela med pengarna och istället ha dem tillgängliga när du verkligen behöver det. Därför bör investerare prioritera säkerhet samtidigt som de gör en kortsiktig investering.

Att investera på kort sikt är riskfritt men ger mindre pengar.

Kortsiktiga transaktioner är relativt riskfria, men denna säkerhet har en kostnad. Du bör inte förvänta dig att tjäna samma summa på en kortsiktig transaktion som du skulle kunna göra på en långsiktig satsning. Den kortsiktiga investeraren bör undvika mer riskfyllda tillgångar som aktier och aktiefonder och hålla sig till säkrare investeringar som insättningsbevis och penningmarknadsfonder.

Det finns vissa fördelar med att investera på kort sikt. De har ofta en hög grad av stabilitet, vilket gör det lätt för dig att snabbt komma till dina pengar. Dessutom är kortsiktiga investeringar ofta säkrare spel än deras motsvarigheter på längre sikt, vilket innebär att du kan drabbas av färre förluster om några alls.

Vad som följer är en lista över några av de mest lovande alternativen för att göra kortsiktiga investeringar som ändå ger en rimlig avkastning.

1. Räntebärande sparkonton

Istället för att hålla dina pengar på ett checkkonto, som nästan inte tjänar någonting i ränta, bör du placera dem på ett högavkastande sparkonto hos en bank eller kreditförening. Du kan lita på att bankinstitutet regelbundet betalar inkomster från dina besparingar om du har ett. De som inte är villiga att ta några chanser med sina pengar kan dra nytta av ett högavkastande sparkonto, och detta gäller särskilt för dem som behöver tillgång till medel inom en snar framtid men inte vill förlora sin investering.

2. Företagsobligationer med kort löptid

Deras regelbundna räntebetalningar och ringa risk för fallissemang gör dem till ett populärt investeringsalternativ. Investerare som vill ha diversifiering från besväret med att analysera enskilda obligationer kan överväga obligations-ETF:er. Individer som inte har kapital för att köpa enskilda obligationer kommer att dra nytta av dem, och riskvilliga investerare bör också finna dem tilltalande.

3. Konton på penningmarknaden

Det finns en annan typ av bankinsättning som kallas ett penningmarknadskonto, och den erbjuder ofta en högre ränta än ett vanligt sparkonto, men det kräver vanligtvis också en större initial insättning. Människor som kanske behöver sina pengar snart och vill ha fullständig frihet att komma åt dem kan välja ett penningmarknadskonto.

trade
4. Kassaflödesredovisning

Ett kontanthanteringskonto fungerar på samma sätt som ett omnibuskonto genom att det kan innehålla medel investerade i ett antal olika kortsiktiga investeringar. När du öppnar ett kontanthanteringskonto förvaras dina pengar på ett högavkastande sparkonto som du kan komma åt direkt och i vissa fall få ränta på.

5. Amerikanska statliga kortfristiga företagsobligationer

Obligationsräntan är skuldförbindelser som erbjuds av USA:s regering eller en av dess departement och liknar företagsskulder. Företag som investerar i statspapper köper ofta tillgångar utgivna av federala myndigheter som Ginnie Mae, inklusive statsskuldväxlar, statsobligationer och sedlar. Om du letar efter en mycket säker tillgång med liten volatilitet är kortfristiga obligationsräntor ett fantastiskt alternativ. Handlare som föredrar diversifiering framför besväret med att analysera enskilda obligationer kan överväga obligations-ETF:er.

6. CD utan avgifter för förtida uttag

Ett insättningsbevis utan straff (CD) gör att du kan undvika kostnaden som en bank vanligtvis tar ut om du tar ut pengar från din CD innan den löper ut. Insättningsbevis (CD) är en slags tidsinsättning där insättaren lovar att behålla sina pengar på insättning under en viss tid, som kan vara allt från några veckor till många år.

Den högre räntan du får är bankens sätt att kompensera dig för den extra säkerheten med att sätta in dina pengar hos dem. CD-skivan utan straff kan vara till hjälp för dem som vill tjäna ränta på sina pengar men ändå behöver tillgång till dem ibland. Möjligheten att ta ut pengar utan påföljd och återinvestera dem någon annanstans till en högre ränta gör ett insättningsbevis (CD) tilltalande under perioder med stigande räntor.

Slutsats

Jämfört med investeringar med längre tidshorisont, såsom aktier eller aktiefonder, ger kortsiktiga investeringar ofta en hög säkerhetsnivå. Men innan du lägger ner dina pengar, se till att du har gjort dina läxor. Du kan också använda kryptovalutor som ett kortsiktigt investeringsalternativ, och du kan testa dem själv genom att gå till https://bitaiapp360.com/se.

Next Post

Hur man tjänar pengar på lager

tjänar pengar på aktie Det bästa sättet att tjäna pengar på aktiemarknaden är att hålla sig investerad under lång tid. Börsen kommer att avkasta i genomsnitt 10 % per år, så att investera under långa perioder ökar dina chanser till en positiv avkastning. Många investerare håller sig dock inte investerade […]

Subscribe US Now