NoPixel GTA RP-servern blir stämd

admin

Det ser ut som att det är problem i rollspelarens paradis.

Vissa inom communityn kräver att NoPixel ska stängas.

NoPixel, som allmänt anses vara den största och mest populära Grand Theft Auto 5-rollspelsservern, befinner sig i mottagarsidan av en rättegång från en av personerna som arbetat på den i två år.

Danny Tracey, som kanske är mest känd för GTA RPers som antingen DW eller dwjft, är en mjukvaruingenjör som arbetade på NoPixel-servrar från 2020 till 2022 innan han fick sparken utan anledning den 28 december förra året.

Vid den tiden märkte GTA RP-communitymedlemmar att Tracey hade förlorat sina referenser och många spekulerade i att han kan ha infiltrerat NoPixel-servrarna efter hans plötsliga uppsägning.

Men enligt den kommande rättegången hade Tracey ingen aning om sin avskedning. Dessutom var anklagelsen om att han försökte “få åtkomst till privat användarinformation” bullocks. Tracey försökte bara göra sitt jobb som serverutvecklare vid den tiden eftersom han, återigen, inte var medveten om att NoPixel redan hade sparkat honom. På grund av detta vill Tracey nu stämma NoPixel på en total summa av 150 000 $ för streamingintäkterna han förlorade och serverns vägran att betala honom sin minskning av intäkterna.

Att förlora NoPixel kommer att skapa ett vakuum som förhoppningsvis suger in flera andra RP-servrar och ger dem en chans att fylla i tomrummet.

Det tunna med det juridiska dokumentet är att Tracey vill få betalt för att NoPixel sparkade honom utan att ge en förklaring och för hans “betydande kreativa bidrag” till NoPixel, närmare bestämt “hela betalningsbehandlingssystemet.”

Beroende på hur domstolarna avgör stämningen kan Tracey stå i kö för en stor lönedag. Det är möjligt att han skulle kunna lämna in ett upphovsrättsanspråk som en kränkt tredje part på backend-infrastrukturen för NoPixel som han hjälpte till att skapa.

Naturligtvis kan NoPixel besluta sig för att ta bort Traceys bidrag från NoPixel helt och bygga om systemet från grunden, men det kan stå att förlora mer än vad Tracey kräver som betalning.

NoPixels rykte för tillfället är som lägst och det ska bli intressant att se vad det är villig att göra för att kompensera för det.

Det kommer att dröja ett tag innan domstolarna avgör resultatet av rättegången, men det är bara den senaste i en lång rad av kontroverser kring NoPixel. Senast har Penta, serverns bästa streamer, lämnat och han hoppas att andra kommer att följa honom. Men, xQc håller inte riktigt med om att detta är lätt att göra eftersom vi pratar om människors försörjning. Vissa streamers har inget annat val än att hålla fast vid NoPixel eftersom de inte har råd att förlora den stadiga inkomsten och tittarsiffran det ger trots den massiva motreaktion servern har fått på sistone.

Next Post

Fansen reagerar på Rockstar Games senaste GTA 6-tease

Rockstar Games kan inte göra något fel, förutom, ja, enstaka fall. De älskade videospelsutvecklarna befann sig nyligen i ett sällsynt fall av att vara osams med sina fans för den senaste raden av retanden kring Grand Theft Auto 6. Rockstar Games och Take-Two Interactive kanske vill ge fansen något att […]

Subscribe US Now