Här är anledningen till att fans tror att GTA 6 kommer ut 2024

admin

Take-Two Interactive och Rockstar Games kanske föredrar att hålla GTA 6 hemlig, men de kan inte dölja det för alltid. I sin senaste resultatrapport kunde Take-Two mycket väl ha sagt att nästa GTA-spel skulle vara ute nästa år.

De flesta företag skulle göra vad som helst för att deras spel skulle nå en miljard i intäkter men det är bara en typisk tisdag för GTA-serien.

I ett pressmeddelande som lanserades tillsammans med sin årliga resultatrapport, delade Take-Two vad dess prognoser var för framtiden, inklusive ett massivt hopp för nästa räkenskapsår, och sa:

Under de senaste åren har vi förberett vår verksamhet för att släppa en otroligt robust pipeline av projekt som vi tror kommer att ta vårt företag till ännu högre framgångsnivåer. I Fiscal 2025 förväntar vi oss att gå in i denna nya era genom att lansera flera banbrytande titlar som vi tror kommer att sätta nya standarder i vår bransch och göra det möjligt för oss att uppnå över 8 miljarder USD i nettobokningar och över 1 miljard USD i justerat obegränsat operativt kassaflöde. Vi förväntar oss att upprätthålla detta momentum genom att leverera ännu högre nivåer av rörelseresultat under räkenskapsåret 2026 och därefter.

Av en slump trodde Microsoft också att GTA 6 skulle vara ute 2024.

Nu, varför tror folk att Take-Two bekräftade lanseringen av GTA 6 med sitt uttalande?

Till att börja med, mycket få spel ger en miljard i intäkter under ett enda räkenskapsår. Hittills har inget spel någonsin slagit rekordet från Grand Theft Auto V när det kom ut 2013.

Det näst bäst sålda videospelet genom tiderna var fantastiskt vid lanseringen och tjänade 800 miljoner dollar under sin första dag och en miljard på tre dagar. För sammanhanget är det enda andra spelet som har sprängt miljardgränsen inom en månad efter lanseringen sedan dess, Activision Blizzards Call of Duty: Modern Warfare 2, som nådde den häpnadsväckande siffran på 10 dagar förra året.

Även om vi går utanför videospelsindustrin och inkluderar Hollywood, är den enda filmen som kommer i närheten av detta astronomiska nummer Avengers: Endgame. Finalen till Marvel Cinematic Universes The Infinity Saga drog in en miljard på den globala biljettkassan på sin femte biodag.

Dessutom postade Take-Two rekordhöga årliga nettobokningar på 5,3 miljarder dollar för räkenskapsåret 2023, främst tack vare förvärvet av Zynga förra året. Dessförinnan låg Take-Twos årliga intäkter på 3 miljarder dollar ett tag.

Troligtvis kommer GTA 6 att släppas under det sista kvartalet 2024 för att dra nytta av semesterperioden.

Att Take-Two förväntar sig mer än 8 miljarder dollar i nettobokningar från perioden april 2024 till mars 2025, vilket representerar ett hopp på nästan 3 miljarder dollar på två år, tyder på att något stort är på väg.

I risken för att detta uttalande inte antyder GTA 6, kan Take-Two ha ett annat massivt förvärv planerat tillsammans med en lista med liknande slagkraftiga spel som lanseras under nästa räkenskapsår. Men om det inte är en kombination av de länge ryktade nyinspelningarna av GTA IV och Red Dead Redemption, är det svårt att tänka på något annat som skulle kunna tjäna mer än en miljard i intäkter under ett enda räkenskapsår.

I slutändan tyder all information vi har till hands just nu att GTA 6 är i sitt sista utvecklingsstadium för tillfället.

Oavsett hur det kommer att tillkännages kommer den första GTA 6-teasern att bryta internet.

Håller tummarna, Rockstar Games kommer att avslöja det förr snarare än senare. Men återigen, det kunde göra vad det gjorde med Red Dead Redemption 2 och tillkännage spelets förestående ankomst helt enkelt genom att släppa en enda bild på ett av sina sociala mediekonton.

Det är inte idealiskt, men det här är Rockstar vi pratar om här.

Next Post

Kommer artificiell intelligens att sätta programmerare utan arbete?

Ett av de mest omdiskuterade ämnena i relation till artificiell intelligens är möjligheten att jobb ersätts på grund av automatiseringen av processer som AI accelererar. Argumenten om huruvida robotar kommer att ta våra jobb är utbredda, och det vanliga argumentet att “robotar kommer att ta jobb […]

Subscribe US Now