MacBook Pro 2022 och AirPods 3: Första utvärderingen av Apples innovationer

admin

Apples oktoberevenemang slutade snabbt, iPhone -tillverkaren behövde inte en timme för att tända alla sina produktfyrverkerier. Är det bra? Och om den nya MacBook Pro ensam innehöll flera höjdpunkter för mig. Ett kort intryck.

Apples oktoberhändelse tog snabbt slut, och det tog iPhone -tillverkaren mindre än en timme att tända alla sina fyrverkerier. Är det bra? Och om den nya MacBook Pro ensam innehöll flera höjdpunkter för mig. Ett kort intryck.

Tack och lov behövde jag inte vänta två timmar idag innan jag kunde slå på tangenterna. Apple -evenemanget var över innan Tagesschau började. Den som bara räknar hårdvaruinnovationerna utan att veta kan bli lite "besviken". Vad förväntades det att se?

Den nya MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max -chip . Tredje generationens AirPods . HomePod mini i ljusa färger.

Inte mycket? Moment …

MacBook Pro 2022: Apple vågar

Alla som hoppades på en ny Mac mini, Mac Pro eller iMac Pro kom bort med tomma händer och kunde "ta bort" så mycket från evenemanget. Varför? Mycket enkelt: Den nya MacBook Pro (se Apple) med de kraftfullare Apple -chipsen (M1 Pro och M1 Max) är den första riktiga professionella datorn med Apples egna processorer. Det är helt enkelt datorn som rensar vägen för alla andra professionella Mac -datorer. Från och med nu är deras idé bara en tidsfråga.

Bortsett från den snabbare hårdvaruarkitekturen med betydligt mer bandbredd och prestanda, innehåller de två nya MacBook Pro -modellerna (14,2 och 16,2 tum) några höjdpunkter – ett urval:

MagSafe är tillbaka! Laddningsporten som jag och miljontals andra Mac -användare älskade är tillbaka och laddar MacBook mycket snabbare – en laddning på 50 procent på bara 30 minuter. Men om du vill kan du fortfarande ladda via Thunderbolt – cool grej. ProMotion för första gången på en Mac! Den snabba 120 Hz -skärmen med dynamisk uppdateringsfrekvens för iPhone och iPad gör det till Mac. Smidiga rörelser utan att behöva avstå från batteriet. Skåran är här! Apple vågade, men är detta verkligen en anledning att vara lycklig? Och om, för att skärmhacket inte är riktigt irriterande, eftersom hacket inte sticker ut i innehållet i helskärmsläge. Istället finns det extra utrymme bara för menyraden. Ergo: Ingen pixel går till spillo på skärmen.

Apple presenterar de två nya modellerna av MacBook Pro i videon :

Det här är bara tre av de många höjdpunkterna. Priset är mindre positivt. Som redan misstänkt kommer den billigare 13-tums modellen inte att bytas ut. De två modellerna avrundar sortimentet på toppen. Det börjar på 2 249 euro (14,2 tum). För den större skärmen (16,2 tum) betalar du minst 2749 euro. Och då finns det bara M1 Pro för det. Maxversionen kostar några hundra euro mer, beroende på modell. Du kan redan beställa nu, kunderna får de första exemplaren från tisdagen den 26 oktober.

AirPods 3 vs AirPods Pro: En fråga om pris? För närvarande inte!

De färgade HomePods (se Apple) är fina, men inte en absolut höjdpunkt för mig. AirPods 3 (se Apple) har å andra sidan mer hype -potential. I utformningen av Pro -modellerna och med upp till 30 timmars körtid (via fodralet) och möjlighet att ladda trådlöst via MagSafe, är de placerade mellan AirPods Pro och de trådbundna AirPods från andra generationen. De stannar kvar i programmet.

De nya AirPods 3 i Apples nya reklamvideo :

Problemet: Apple vill officiellt 199 euro för det nya nummer 3. Proffsen kostar ganska mycket mer på papper för 279 euro, men har varit tillgängliga för under 200 euro på den fria marknaden under en tid. En kollision är nära förestående, eftersom priserna på de nya AirPods 3 inte kommer att sjunka så snabbt i början. Ett dilemma för Apple och dess kunder. Jag fruktar att AirPods Pro fortfarande kommer att vara det bättre alternativet för ganska många intresserade under de närmaste veckorna och månaderna.

Sammanfattningsvis: Den nya MacBook Pro är fantastisk, men också jävligt dyr. De nya AirPods ser bra ut, men är förmodligen bara värda om deras pris klart underskrider AirPods Pro på den fria marknaden. Det fanns dock inga riktiga överraskningar. Men vem vet, året är inte slut än.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Crypto -långivaren Nexo bekräftar NYAG -beställningen, kallar det en "mix up"

Nexo Financial bekräftar att vara ett av de två kryptolåneföretagen som tar emot ordern om upphörande och upphörande från justitieminister James kontor.

Kryptovalutautlåningsföretaget Nexo Financial förnekar anklagelserna om att erbjuda oregistrerade tjänster till New York -borgare som lagförts av justitieminister Letitia James.

Attorney General James uppmanade två namnlösa kryptolåneföretag att avbryta verksamheten Den 18 oktober, med hänvisning till att företaget inte registrerades i New York och utförde olagliga aktiviteter.

Kryptolångivaren Nexo avslöjas vara ett av de två företagen som får order om upphörande och upphörande från justitiekansliet. Nexo -talesman förnekade deras inblandning i olagliga operationer och sa:

"Nexo erbjuder inte sin tjänande produkt och utbyte i New York, så det är vettigt att få ett upphörande och upphöra med något vi inte erbjuder i New York ändå."

Enligt Nexo verkar anklagelserna om att driva ett oregistrerat företag i New York "vara ett fall av blandning av mottagarna av brevet." Företaget bekräftade också användningen av IP-baserad geblockering på sin plattform som hindrar New York-bor från att delta i lokalt oregistrerade tjänster:

”Ändå kommer vi att träffa NY AG och söka klarhet. Vårt företag behåller högsta juridiska rådgivare både från amerikanska advokatbyråer och vårt interna juridiska team. ”

Dessutom har företaget också betonas att Nexo Villkor uttryckligen tillstånd , ”vi inte erbjuda våra Tjäna produkt och börsen i New York.”

För att ytterligare skydda New Yorkers från betydande ouppklarade risker har New York State Office of the Attorney General parallellt riktat ytterligare tre kryptoplattformar för att tillhandahålla information om deras aktiviteter och produkter.

Ordern att lägga ner verksamheten stöds av Martin Act, som kräver att företag registrerar sig innan de erbjuder eller säljer värdepapper eller råvaror i New York. "Mitt kontor är ansvarigt för att säkerställa att branschens aktörer inte utnyttjar intet ont anande investerare", säger James.

Relaterat: New York -företag ber guvernören att neka tillstånd för kryptodrift

En grupp lokala New York-företag utfärdade ett brev där de bad New York State Governor Kathy Hochul att neka tillstånd för återanvändning av stadens nedlagda fossila kraftverk för kryptodrift.

Förslaget kräver en bedömning av miljöpåverkan av omstart av Greenidge Generation Station och Fortistar North Tonawanda -anläggningarna, som stängdes för att kontrollera New Yorks utsläpp av växthusgaser.

Subscribe US Now