Spelutvecklare kritiserar NFTs vid evenemang som sponsras av blockchain-företag

digitateam

En spelutvecklare överraskade deltagarna i ett event sponsrat av blockchain-företag genom att kritisera NFT.

NFTs (Non-Fungible Tokens) har blivit ett av blockkedjeindustrins älsklingsanvändningsfall. Tekniken är främst förknippad med konstprojekt; med köpare som kan bevisa sitt ägande tack vare oföränderliga register på blockkedjor.

Det mest ökända NFT-projektet är utan tvekan Bored Ape Yacht Club – som till och med nyligen visades i en musikvideo av Eminem och Snoop Dogg. NFT har dock börjat expandera till andra områden som har mer nytta.

Mer utilitaristiska NFT:er tar formen av att ge tidig tillgång till nya plattformar eller till och med ge tillgång till VIP-områden på platser som restauranger. På lång sikt finns det till och med potential för NFT:er att modernisera saker som markhandlingar.

NFT:er undersöks aktivt av spelindustrin. Speltitaner som Ubisoft, EA, Square Enix, Konami och andra har alla uttryckt intresse för tekniken.

Under årets BIG Festival i Brasilien gav Mark Venturelli – mest känd för att utveckla Chroma Squad – sitt syn.

Venturelli talade i en session med titeln “Future of Game Design” och började med att prata om nya speltrender. Men han klottrade senare ut titeln medan han presenterade och gav den titeln “Varför NFTs är en mardröm”.

Eventet, det är värt att notera, sponsrades av blockchain- och NFT-företag inklusive Ripio och Lakea.

“Jag har hört att sponsorerna blev riktigt arga,” sa Venturelli till PCGamer. “De försökte bryta sig in i samtalet medan jag pratade, men organisationen ville inte låta dem.”

Venturelli gav stor beröm till evenemangets arrangörer för att de lät hans föredrag fortsätta trots att sponsorerna potentiellt blev arga.

“Organisationen, inte vid ett enda tillfälle censurerade de mig, hindrade de mig från att lägga upp det jag ville ha på bilderna. Jag gav dem tillgång till bilderna innan föredraget. Det fanns aldrig någon form av avsikt på deras sida att hålla käften på mig eller något liknande.”

En fullständig video av Venturellis presentation finns tillgänglig på YouTube, men han har två centrala kritiker av NFT:er: play-to-earn-modellen i spel och de bredare samhälleliga konsekvenserna av brist på förtroende.

När det gäller play-to-earn, hävdar Venturelli att “allt Play to Earn kan göra … har redan funnits i över ett decennium i andra spel (men mer effektivt)”.

Blockchain, decentralisering och hela idén med web3 är att ta makten från stora teknikföretag och auktoritära regeringar. Venturelli menar dock att blockchain-teknik kan så känslor av misstro i samhället snarare än att bygga förtroende.

”Om jag bor med dig i samma hus och vi inte litar på varandra måste jag, varje gång innan jag lämnar mitt hus, gömma mina värdesaker. Jag måste göra en inventering av de saker jag äger, och kanske sätta kameror eller lås inuti saker. När jag kommer hem måste jag kolla allt och se om du bråkat med något av mina grejer och se till att du inte kommer in i mitt rum när jag sover och allt det där, säger Venturelli.

”Det är så mycket energi som jag måste använda bara för att finnas i ett rum med dig, för jag litar inte på dig. Det, tycker jag, är en mycket bra metafor om hur beräkningsmässigt blockchain fungerar, och vad som är den underliggande filosofiska idén bakom det, som är, “Vi vill ha en värld utan någon form av centraliserad auktoritet eftersom vi aldrig kan lita på någon av dem.” Och det är motsatsen till vad vi vill som samhälle, enligt min mening.”

Relaterad: Web3-projekt förlorade över 2 miljarder dollar på grund av hacks under H1 2022

Vill du lära dig mer om blockchain från branschledare? Kolla in Blockchain Expo som äger rum i Amsterdam, Kalifornien och London.

Utforska andra kommande teknologievenemang och webbseminarier för företag som drivs av TechForge här.

Taggar: blockchain, decentralisering, utvecklare, utveckling, spel, mark venturelli, nft, icke-fungibla tokens, web 3.0, web3

Next Post

Bitcodes Review 2022: Vad gör det så bekvämt att använda?

Du måste vara medveten om för- och nackdelarna med någon ny form av Bitcoin innan du investerar dina surt förvärvade pengar i den. För investerare som är nybörjare eller inte helt förstår kryptovalutamarknaden kan vissa marknader vara väldigt instabila medan andra kan visa sig vara mycket bra investeringar. I den […]

Subscribe US Now