WhatsApp backar och kommer inte att straffa användare som inte accepterar dess integritetspolicy

digitateam

Efter flera förändringar i strategi och tillbakadragande vid två separata tillfällen på grund av dess förändringar i sin integritetspolicy, har snabbmeddelandenätverket WhatsApp beslutat att helt stoppa de straff som förberetts för dem som inte accepterar de nya villkoren för användning av tjänsten.

I sitt hjälpcenter har företaget förklarat att “inget användarkonto kommer att raderas eller åtkomst till WhatsApp-funktioner kommer att tas bort den 15 maj på grund av denna uppdatering.”

Det är extremt vanligt att en applikation uppdaterar sina användningsvillkor, problemet har varit hur företaget har gjort det, eftersom det inte bara är förändringarna i användarskyddet som verkar strida mot europeiska regler, utan tjänsten också gav sina användare ett ultimatium: antingen accepterade du eller så eliminerade du WhatsApp.

Uppenbarligen gillade inte användarna beslutet alls och mellan utvandringen som har ägt rum mot konkurrensen och bullret som policyförändringarna har gjort, har WhatsApp gett mer tills de når den punkt där vi är nu: ja om du avvisar de nya åtgärderna kommer ingenting att hända dig.

Därför anses företagets beslut som kommer att låta alla dess miljontals användare fortsätta använda tjänsten utan att riskera att bli ytterligare involverat i Facebooks annonsekosystem vara en stor nyhet. I utbyte kommer det att finnas ett litet pris att betala och det kommer att behöva avvisa integritetspolicyn ofta eftersom WhatsApp kommer att fortsätta att insistera på att du accepterar den.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Ukrainas president Zelensky undertecknar lagförslag om virtuella tillgångar för att legalisera krypto

Ukrainas president har officiellt undertecknat lagförslaget om virtuella tillgångar för att legalisera kryptovalutor för inkomst, utbyte och affärer, som godkändes av parlamentet förra månaden. Detta kommer efter veckor av ekonomiskt stöd från kryptogemenskapen för hjälp med att avvärja Rysslands invasion. Enligt ett uttalande från ministeriet för digital transformation i Ukraina […]

Subscribe US Now